Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3

Het derde en laatste deel van dit interview, waarin Mathieu praat over de promotie van de Revolution, hoe hij zich verheugd op New Super Mario Bros en over de bedrijfsfilosofie van Nintendo.

Deel 1
Deel 2

Jeux-France: "Heeft u al concrete plannen hoe u het innovatie concept van de Nintendo Revolution gaat promoten in Frankrijk? Wij kunnen ons nog goed herinneren dat de lanceer campagne van de Nintendo DS in Europa heel stijlvol was in vergelijking met andere landen. Wij hadden bijvoorbeeld een zwarte verpakking voor die draagbare console. Is het moeilijker om de Europese consument te verleiden?"

MM: "Ik denk dat het probleem van Nintendo in Europa is gebaseerd op de grote overeenkomsten in smaak tussen de Amerikaanse en de Engels markt. Wist je dat er maar 1 regio is in Europa waar de Xbox heeft gewonnen van de Gamecube? Namelijk in Engeland. En die Engelse markt was in de ogen van Nintendo altijd zo belangrijk dat het feit dat we in alle andere regio’s voor stonden op de Xbox, gewoon werd genegeerd. We zijn er beslist niet in geslaagd om de Engels-sprekende consumenten voldoende te overtuigen met de ontwerpen en de filosofie van Nintendo. Daarom is er in Europa, onder de fans een tendens om te denken dat het nu eindelijk tijd wordt dat wij ons gaan aanpassen en dat we dezelfde methodes moeten gaan gebruiken die in het verleden zo succesvol zijn geweest voor de Playstation 2 en de Xbox in Engeland. Maar zoals ik al eerder tegen je heb gezegd, die methodes beginnen versleten te raken.
Om heel eerlijk tegen je te zijn, ik heb nog geen concrete plannen. We zullen in ieder geval moeten afwachten om te zien wat er tijdens de presentatie op de E3 allemaal onthuld zal worden voordat we er serieus over na kunnen gaan denken. Misschien krijgen we dan een idee van de line-up aan spellen die bij de lancering van de Nintendo Revolution aanwezig zullen zijn, en misschien horen we zelfs de definitieve naam van het apparaat. We hebben nu al wel een goed beeld van het design van de Revolution, dat stijlvol en discreet wil overkomen. We weten ook wat Mr. Iwata persoonlijk heel erg belangrijk vindt aan de Revolution, namelijk dat het een console wordt die geen lawaai maakt en die weinig stroom verbruikt. Als je straks de Nintendo Revolution vergelijkt met de Xbox360 zul je echt heel duidelijk een verschil merken. Bij ons zal er geen brandgevaar zijn en hij zal ook niet hetzelfde lawaai maken als je moeder die aan het stofzuigen is." (Lacht)

Jeux-France: "Is Nintendo bang voor de Playstation 3 of de Xbox360?"

MM: "Sony heeft de definitieve versie van de Playstation 3 controller nog niet onthuld. Dus eerlijk gezegd hebben we gewoon nog niet genoeg informatie om ons bang of zelfverzekerd te voelen ten opzichte van de Playstation 3. Ik vind dat de vorm van de controller zoals die werd gepresenteerd tijdens de E3 van 2005 wel iets intrigerends had. Misschien heeft de definitieve Sony controller straks ook wel een systeem om beweging te detecteren. Voor race-spellen bijvoorbeeld. We zullen zien."

Jeux-France: "Hoe ziet u nu de evolutie van grote Nintendo franchises zoals Mario en Zelda? Nu Nintendo zulke innovatie hardware heeft ontworpen, is het dan ook noodzakelijk om daar net zulke innovatie software voor te maken maken?"

MM: "Ons belangrijkste spel voor de Nintendo DS in het jaar 2006 is zonder enige twijfel New Super Mario Bros. Dat spel ziet er heel traditioneel uit, behalve dat ik op sommige screenshots Mario en Luigi samen in beeld heb gezien. Maar net zoals de aanvullende functies van Metroid Prime Hunters geleidelijk en stapje voor stapje werden onthuld, kunnen we nu ook nog niet 100% zeker zijn dat de gameplay van New Super Mario Bros helemaal geen innovaties zal kennen. We zullen de advertenties af moeten wachten voordat we daar meer over weten.

De spellen in 2D hebben het niet echt goed gedaan op de Gamecube, dat is de reden dat dit nieuwe Mario spel verschijnt op de Nintendo DS. En Mr. Miyamoto is op dit moment ook al bezig om hele nieuwe characters te ontwerpen voor de Nintendo Revolution die misschien nog wel groter zullen worden dan Mario. Ik denk niet dat de nieuwe hardware ons verplicht om te innoveren wat betreft de characters en de franchises. Ik weet in ieder geval dat de Mario die ik het meeste waardeer in 2D is."

Jeux-France: "Als u Nintendo’s filosofie moest samenvatten in een paar woorden?"

MM: "De filosofie van Nintendo is veranderd met de komst van Mr. Iwata. Voorheen was het sleutelwoord altijd FUN. De spellen moesten altijd vooral erg leuk zijn om te spelen, al direct vanaf het eerste moment dat je de controller oppakte. Graphics of een interessant scenario waren daar in principe ondergeschikt aan, het moest leuk zijn en het moest simpel zijn. Dat was onze oude filosofie. Mr. Iwata is op de proppen gekomen met het concept dat videogames op dit moment vooral helemaal door elkaar gehusseld moeten worden omdat we moeten evolueren en groeien. Het is noodzakelijk om de videogame als het ware opnieuw uit te vinden. Deze keer zullen we het niet redden door alleen maar op oude successen te leunen. We moeten in de toekomst kijken en innoveren, en vooral niet tevreden achterover leunen met onze rijke geschiedenis en onze franchises."

Jeux-France: "Dankuwel en een prettige dag nog!"

Bron: Jeux-France

Zie ook:
- Deel 1
- Deel 2
- Komt Ouendan naar Europa? Uh…
- DS nog succesvoller dan Nintendo had verwacht
- Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 2
Lees ook:Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 1
Lees ook:Concept-art Revolution
Lees ook:Motorstorm tegelijk met Playstation3 gelanceerd
Lees ook:Donkey Kong Bongo Blast gameplay demonstratie

6 reacties op “Een boeiend Revolution interview met Nintendo Frankrijk – deel 3

  1. Wouter

    Dus eigenlijk heeft de xbox gewoon vet verloren in Europa ^^

      /   Beantwoorden  / 
  2. Stefan

    joh dat was allang bekend dat de xbox minder was verkocht dan de gamecube

      /   Beantwoorden  / 
  3. Follower

    hoorde ik hem nou zeggen dat de PS3 controller misschien ook met bewegingen gaat werken? hoe bedoel je origineel……. NOT!! Nintendo rulez nog altijd!!! SONY AAPT ALLES NA EN MICROSOFT FUCKS

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “hoorde ik hem nou zeggen dat de PS3 controller misschien ook met bewegingen gaat werken?”

    Dat was pure speculatie van zijn kant. Blijkbaar omdat de controller een beetje gevormd is zoals een race-stuur. Er is verder zelfs nog geen gerucht dat het verhaal bevestigd.

    Voorlopig kun je je nog ontspannen. ;)

      /   Beantwoorden  / 
  5. Afello

    Volgens Mathieu Minel: “Ik denk dat het soms moeilijk is om van Nintendo te blijven houden, omdat we het publiek vaak bewust in het duister laten tasten.”

    Haha, kom nou toch, moeilijk om van Nintendo te houden? Ik was voor de komst van de DS redelijk uitgekeken op videospelletjes na jarenlange game-ervaring. Nintendo is de enige die mijn nieuwsgierigheid écht weet te prikkelen, me weer écht enthousiast weet te krijgen. Die liefde die ik voor ze had als kind is alleen maar groter geworden.

    Ben benieuwd of we inderdaad in Europa een speciale verrassing zullen krijgen omtrent de release van de Revolution. Zou wereldnieuws zijn in ieder geval…

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Ben benieuwd of we inderdaad in Europa een speciale verrassing zullen krijgen omtrent de release van de Revolution. Zou wereldnieuws zijn in ieder geval…”

    Ja echt. Toen ik dit interview zat te vertalen werd het ineens behoorlijk spannend toen het tot me doordrong wat er ongeveer in die zin stond… ik denk nu gaat er een HELE grote onthulling komen. Bleek het toch gewoon te eindigen op “we zullen zien”… grrr.

    Misschien als we Iwate nou konden uitleggen wat “Sinterklaas” inhoudt, en dat het voor de verkoopcijfers daarom heel belangrijk is dat de Revolution uiterlijk 5 decemeber in nederland uit komt… ;)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.