Bit.Trip Runner 2 nu uit voor pc en Mac + nieuwe trailer


Nieuwe trailer van Bit.Trip Presents Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien. Laat je niet afschrikken door die lange titel, het is nog steeds gewoon een vervolg op het WiiWare-spel Bit.Trip Runner. Vorig jaar konden we via een serie trailers volgen hoe Gaijin Games de graphics van dit vervolg steeds iets aantrekkelijker maakte, en inmiddels is Runner 2 zo’n blij-chaotische mix van dansende voorwerpen, rondvliegende particles, achtergronddetails en scorebubbels dat ik de retrographics van het origineel al bijna niet meer mis.

Als je nu zoiets hebt van: ik heb al 23 endless runners op mijn telefoon, besef dan dat Runner 2 een ander soort spel is. Ten eerste worden de levels hier niet willekeurig gegenereerd. Ze zijn allemaal zorgvuldig uitgedacht en volgestopt met interessante uitdagingen. Ten tweede is het levelontwerp gekoppeld aan de soundtrack. Alle sprongen en aanvallen gebeuren op het ritme van de achtergrondmuziek, waardoor Runner 2 aanvoelt als een kruising tussen een platformer en een muzikaal spelletje. De eerste Bit.Trip Runner werd met die formule mijn favoriete spel van 2010, en dit vervolg ziet er minstens even verslavend uit.

Runner 2 is nu verkrijgbaar voor pc en Mac en in Amerika ook al voor de Wii U. In de loop van dit jaar (exacte data nog niet bekend) verschijnen er versies voor Xbox Live Arcade, PlayStation 3, PS Vita en uiteraard ook voor de Europese eShop.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer van Bit.Trip Runner 2
Lees ook:Bit.Trip presents: Runner 2: Future Legend of Rhythm Alien
Lees ook:Bit.Trip Runner NU in het Winkelkanaal
Lees ook:Het laatste Bit.Trip-spel heet Bit.Trip Flux
Lees ook:Bit.Trip RUNNER trailer!

4 reacties op “Bit.Trip Runner 2 nu uit voor pc en Mac + nieuwe trailer

  1. Zaaltje

    Het is dus nog niet bekend wanneer deze in de europese eshop komt? Balen, want heb best wel zin in deze game!
    Laatst nog een aantal levels van de eerste runner weten te halen, nog niet helemaal uitgespeeld helaas.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Vandaag schreef Gaijin Games op twitter: “We don’t have an official EU Wii U date yet. Soon though!” Ik ben benieuwd hoe snel “soon” is. In Amerika verschijnt hij volgende week woensdag op de PS3, maar ook dat geldt volgens mij niet voor Europa. Frustrerend die regioverschillen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. G.Zaaltje

    Dat de retail games verschillende release data hebben kan ik nog enigzins inzien, echter download games moeten toch heel gemakkelijk tegelijk kunnen komen?

    Ik zag trouwens dat hij in de Amerikaanse eShop 15 dollar is; als hij hier 15 euro wordt dan wacht ik toch maar even tot er een actie is ofzo!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.