Indiegame Monaco aangekondigd voor XBLA


Dus de langverwachte indiegame Monaco: What’s Yours is Mine komt niet alleen naar pc & Mac, maar ook naar Xbox Live Arcade. Dit is het spel dat in 2010 de hoofdprijs won op het Independent Games Festival. De makers gaven toen al aan dat ze Monaco graag op een spelcomputer wilden publiceren, en dat is dus de Xbox 360 geworden (met dank aan uitgever Majesco). Een releasedatum is nog niet bekend, maar deze aankondiging suggereert dat we niet heel lang meer hoeven wachten.

Het probleem met Monaco is dat het er nogal ingewikkeld uitziet. Het speelt zich af op bouwtekeningen, vijanden zien eruit als symbooltjes, er komen lichtstralen uit de hoofdrolspeler, verschillend gekleurde stippellijntjes hebben verschillende betekenissen… probeer het grote publiek daar maar eens enthousiast voor te krijgen. Uiteindelijk is bijna iedereen die het speelt onder de indruk (vandaar ook die IGF-Award), maar dit is wel een spel waar je moeite voor moet doen. En om heel eerlijk te zijn: de enige reden dat dit vandaag op games.blog staat is omdat andere gamesjournalisten er zo enthousiast over schrijven. Zelf heb ik ook moeite om te volgen wat er precies gebeurt in de onderstaande filmpjes.

Om je toch een idee te geven waar je ongeveer naar kijkt: Monaco gaat over inbrekers die inbreken in zwaarbeveiligde gebouwen. Je bekijkt het speelveld van bovenaf, maar toch zie je alleen wat de inbrekers zien (de lichtstralen geven hun blikveld weer). Het is een stealthgame, maar dan wel met de snelheid en de directe besturing van een arcadespelletje.

Kijken op YouTube

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Indie puzzelspel Back to Bed naar PS4, PS3 & Vita
Lees ook:Stream Xbox One-spellen naar Oculus Rift met Windows 10
Lees ook:Nintendo heeft patent aangevraagd voor een “Wii Light” accessoire
Lees ook:Nieuwe beelden WipEout-opvolger Formula Fusion
Lees ook:Eerste trailer van actie-RPG Code Vein

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.