Stream Xbox One-spellen naar Oculus Rift met Windows 10


Veel mensen waren verbaasd toen Microsoft aankondigde dat je met Windows 10 Xbox One-spellen naar de pc kon streamen. Waarom zou iemand dat willen? Je hebt een Xbox One in je huiskamer, aangesloten op je reusachtige plasmascherm, en dan zou je de games gaan spelen op je werkkamer? Het leek een overbodige functie.

Maar nu wordt alles duidelijk: Windows 10 is geoptimaliseerd voor de Oculus Rift. Je streamt die Xbox One-spellen dus niet naar je monitor, maar naar een bioscoop in virtual reality. Het is niet echt, maar met de Oculus Rift voelt het alsof je de spellen speelt op een metershoog scherm waar zelfs je dure televisie niet tegenop kan. Dit project is zo belangrijk voor Microsoft, dat ze hebben geregeld dat iedere Oculus Rift standaard wordt gebundeld met een Xbox One-controller.

Xbox-baas Phil Spencer legt het allemaal uit in het onderstaande filmpje. (Spoel door naar 3:25 als je alleen de virtuele bioscoop wilt zien).

Kijken op YouTube

Neo-games.blog forum

Lees ook:Platformspel Lucky’s Tale gratis bij Oculus Rift
Lees ook:Een horrorspel in een virtuele huiskamer voor Oculus Rift
Lees ook:Palmer Luckey in 2013: $600 is te duur
Lees ook:Een Oculus Rift kost 700 euro
Lees ook:Oculus Rift + Touch bundel tijdelijk 449 euro

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.