Ninja Gaiden Z is Ninja Gaiden met zombies en tekenfilmgraphics


Je kijkt naar een poster van Yaiba: Ninja Gaiden Z, een spel dat officieel geen onderdeel is van de Ninja Gaiden-serie ook al speelt het zich wel af in dezelfde wereld. Spelers kruipen in de huid van Yaiba, een overleden en weer tot leven gewekte ninja die jaagt op voormalige hoofdrolspeler Ryu Hayabusa. Wie er in dat scenario precies de slechterik is wil ontwerper Keji Inafuna nog niet zeggen. Het verhaal klinkt sowieso een beetje vaag (afgaande op de trailer zou Yaiba ook een robot kunnen zijn, of op zijn minst een man met mechanische onderdelen), maar zoals bij de meeste Inafune-spellen (Mega Man, Resident Evil, Dead Rising) draait alles om de gameplay. In dit geval dus acrobatische third person actie tegen duizenden zombies tegelijk. Ofwel: de beste elementen van Ninja Gaiden en Dead Rising gecombineerd in één spel.

In de onderstaande trailer zien we het spel volgens mij ook een paar seconden in actie, al gaat het allemaal zo snel dat ik niet durf te zeggen waar de grens tussen gameplay en cutscene precies loopt. Het is in ieder geval erg bloederig en de celshaded tekenfilmgraphics zien er fraai uit. Volgens Inafune verschijnt Yaiba: Ninja Gaiden Z voor de huidige generatie spelcomputers. PlayStation 3 en Xbox 360 dus, en met een beetje geluk ook Nintendo’s aankomende Wii U.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:PlayStation 3 krijgt Ninja Gaiden Sigma 2
Lees ook:Ninja Gaiden 3 bestaat
Lees ook:Nieuwe Ninja Gaiden Sigma trailer
Lees ook:Ninja Gaiden DS filmpje
Lees ook:Indiegame The Messenger lijkt op Ninja Gaiden met tijdreizen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.