HD remake van Sega’s NIGHTS into Dreams aangekondigd


Sega gaat rustig door met het opnieuw uitbrengen van oude spellen. Jet Set Radio HD is nog niet eens uit en toch slingert de PR-afdeling nu alweer een trailer online van NIGHTS into Dreams HD. Daarna volgt hoogstwaarschijnlijk Sonic Adventure 2 HD en dan is er ook nog het hardnekkige gerucht dat regisseur Yoot Saito bezig is met een 3D-versie van Seaman voor de Nintendo 3DS. Het zijn mooie tijden voor nostalgische Sega-fans.

En natuurlijk ook mooie tijden voor nieuwe fans die de Saturn-spelcomputer (waar NIGHTS into Dreams oorspronkelijk voor verscheen) nooit hebben meegemaakt. Het spel is sindsdien voor geen enkele andere console verschenen, dus dit wordt voor veel gamers de eerste kennismaking met deze klassieker. Speciaal voor hen zijn de graphics opgepoetst en klaar gemaakt voor de eenentwintigste eeuw, al is er ook “Saturn Mode” voor nostalgische gamers die het spel liever spelen met alle beperkingen van 1996.

Zelf ben ik alleen bekend met Nights: Journey of Dreams, een vervolg dat Sega in 2007 uitbracht voor de Wii. Ik was destijds niet echt onder de indruk… behalve van de vlieglevels die waren gebaseerd op het eerste spel. Als NIGHTS into Dreams mij wel het hele spel lang door ringen laat vliegen ben ik later dit jaar zeker van de partij.

Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:NiGHTS komt naar Playstation 2
Lees ook:Kan het? Zou het? NiGHTS naar de Wii?
Lees ook:NiGHTS: Journey of Dreams deze winter in Japan
Lees ook:Eerste NiGHTS Wii screenshots
Lees ook:Gerucht 2: Nights Into Dreams naar Wii

Eén reactie op “HD remake van Sega’s NIGHTS into Dreams aangekondigd

  1. simon

    misschien wel leuk om met de move te spelen, al hoewel child of eden me ook een beetje tegenviel kwa besturing. (toch jammer dat het allemaal net iets minder fijn is dat je zou denken)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.