Mad Riders is een normaal racespel met een abnormale trailer


Ik wed dat je nog niet wist dat je Mad Riders wilde spelen. En waarom zou je ook geïnteresseerd zijn in een goedkoop racespel dat in de eerste trailer een ontzettend generieke indruk maakte? Niets aan dit spel is aantrekkelijk, maar de nieuwste trailer suggereert dat dat misschien expres zo is. Niet dat ontwikkelaar Techland bewust een slecht spel wilde maken, maar het komt hier bijna over als een parodie op… tsja, op schreeuwerige racespellen met een testosteronoverschot? En dat is pas de eerste versie van de trailer. In de tweede versie wordt de draak gestoken met Techland’s vorige spel Dead Island en de derde versie is zo bizar dat ik me afvraag wat de makers allemaal hebben gerookt in de montagekamer. De statistieken slaan nergens op (een resolutie van 1800p op 74,6 frames per seconde), de virtuele cameraman is geobsedeerd door de bomen langs het parcours en iemand trekt tien seconden uit om de wielen van de quadbikes close-up in beeld te brengen. En dat alles voor de prijs van een pizza.

De vraag is natuurlijk of dit melige sfeertje ook echt in het spel is verwerkt, of dat Mad Riders in werkelijkheid gewoon het zoveelste schreeuwerig racespel is met een testosteronoverschot. Het zou niet de eerste keer zijn dat Techland reclame maakt met een misleidende trailer. Het spel staat al gepland voor 30 mei, dus ik neem aan dat we er later deze week achterkomen. Na deze trailer voel ik me bijna verplicht om de gratis trial-versie in ieder geval een kans te geven. Het is een (zo te zien) behoorlijk snelle arcaderacer, dus hoe erg kan het zijn?


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:WiiWare-shooter Horizon Riders wordt steeds mooier
Lees ook:Gametrailers bespreekt Sonic Free Riders
Lees ook:Goh, een nieuw Sonic-spel dat tegenvalt?
Lees ook:PSP als achteruitkijkspiegel
Lees ook:On-rail shooter voor WiiWare: Horizon Riders

3 reacties op “Mad Riders is een normaal racespel met een abnormale trailer

  1. Berend Jan

    WOW MOcapped wielen… geweldig

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Dat vond ik ook een mooie vondst ja. Ik zie ze al bijna bezig met een autoband die is volgeplakt met sensoren.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Nou ik heb de Trial-versie gespeeld en daar valt weinig in te lachen. Het is gewoon precies wat deze trailer parodieert. Verder geen vervelend spel ofzo (het deed me een beetje denken aan ExciteTruck voor de Wii), maar ik zie nog geen reden om de volledige versie te downloaden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.