Surrealistisch horrorspel Deadly Premonition alsnog naar PlayStation 3


“We tried to press Wada to tell us who will be publishing the updated PlayStation 3 Deadly Premonition in North America and Europe, but he wouldn’t say. The game is definitely confirmed for a US/EU release, however, and Wada hopes to show it at this year’s E3 in June.”

Dat is onverwacht goed nieuws. Meer dan twee jaar na de Xbox 360-versie kondigt uitgever Marvelous vandaag aan dat Deadly Premonition alsnog naar de PlayStation 3 komt. In Amerika én in Europa. Als compensatie voor het lange wachten krijgen PS3-bezitters bovendien een uitgebreide Director’s Cut met extra missies. Er is zelfs gedacht aan PlayStation Move-ondersteuning. (Al moet ik zeggen dat ik me bij die mededeling altijd afvraag of er iemand meeleest die ook daadwerkelijk zo’n ding heeft gekocht).

Deadly Premonition, voor wie dit bericht heeft gemist, is een beetje een raar spel. Als je zodadelijk het filmpje bekijkt vraag je je misschien af waarom ik er überhaupt aandacht aan besteed. Het spel ziet er niet uit, de voice acting is dramatisch slecht en alle recensies klagen over de stroeve besturing. En toch is er een klein groepje fans dat Deadly Premonition beschouwt als een cult-klassieker. Zij zien geen middelmatig horrorspel, maar een Twin Peaks-achtig avontuur waarin alle bugs en achterhaalde spelmechanismes juist sfeerverhogend werken. Het spel gaat eigenlijk over een vermoord meisje, maar dat onderzoek verdwijnt al snel naar de achtergrond als FBI-agant Francis Morgen (met een baard die in real-time doorgroeit als hij zich niet scheert) kennismaakt met de dorpsbewoners en hun bizarre problemen. Zelf is hij trouwens ook niet helemaal gezond, want tijdens de vele autoritten voert Francis lange gesprekken (voornamelijk over B-films uit de jaren ’80) met zijn denkbeeldige vriend Zach.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De vreemde aantrekkingskracht van Deadly Premonition
Lees ook:Deadly Premonition op de PS3 nog net zo vreemd als de Xbox-versie
Lees ook:Horror cultgame Deadly Premonition verschijnt vrijdag voor PS3
Lees ook:In SWERY’s nieuwe spel veranderen mensen ‘s nachts in katten
Lees ook:Jaren ’50 horror in The Deadly Tower of Monsters

4 reacties op “Surrealistisch horrorspel Deadly Premonition alsnog naar PlayStation 3

  1. simon

    hmm kreeg een dreamcast gevoel met die animaties.
    en ohja,.. ik heb de ps move 2ehands gekocht, en was het redelijk waard, een spel als Child of Eden is wel echt “iets” leuker dan met controller.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Erik

    Tweedehands is wel een goede manier ja… maar dan nog zou ik willen dat er wat meer leuke spellen voor verkrijgbaar waren. Maar goed, als je dat ding toch hebt liggen kun je misschien eens kijken naar Echochrome II, die ziet er erg cool uit. Ik heb hem zelf nog niet geprobeerd (Move is verplicht), maar het is de eerste die ik zou downloaden als ik zo’n controller had aangeschaft.
    .
    En inderdaad, de graphics van Deadly Premonition lopen ongeveer 2 generaties achter. Hopelijk wordt het daarom (net als de Xbox-versie) geen fullprice titel. Ergens tussen de 20 en 30 euro lijkt me perfect voor een spel als dit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Naam

    Met Infamous 2 werkt de Move ook erg goed. Moet er wel bij zeggen dat ik hem voor kerst had gekregen, maar dat hij het sinds kort niet meer doet (gelukkig nog garantie).

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    In maart 2013 komt Deadly Premonition uit voor de PS3.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.