De vreemde aantrekkingskracht van Deadly Premonition


“Deadly Premonition is the definition of a system seller. Once you play it, you’ll want to go sell your system. [...] It’s been a long time since I’ve played any boxed retail game on any system that feels this amateurish.”

Citaat uit IGN’s vernietigende recensie van Deadly Premonition voor de Xbox 360. Dus waarom val ik jullie lastig met de recensie van zo’n slecht spel? Dat zit zo: uitgever Rising Star heeft een langlopend forumdraadje waar spelers suggesties achterlaten voor welk vaag Japans spel Rising Star als volgende moet localiseren. En zoals Siliconera vandaag ook al opmerkt wordt Deadly Premonition de laatste tijd opvallend vaak genoemd. Het blijkt een heuse cult-klassieker die door fans liefkozend wordt omschreven als “Twin Peaks The Game.” Er is met andere woorden een moord gepleegd in een mysterieus dorpje en jij bent agent Francis York Morgan. Terwijl je de de dader probeert te vinden voert Agent Morgan (met een die baard in real time doorgroeit als hij zich niet scheert) lange gesprekken met zijn denkbeeldige vriend Zach. Zelfs de grootste fans draaien er niet omheen dat Deadly Premonition in wezen een barslecht spel is, maar in deze surrealistische omgeving schijnen de vele bugs (muziek die plotseling wegvalt, pistolen die je een paar centimeter naast de vijand moet richten voor een headshot) juist sfeerverhogend te werken. Lees Eurogamer’s uitstekende import review als je nieuwsgierig bent, of bekijk de onderstaande videorecensie. Het spel ziet er in beide gevallen erg intrigerend uit. Ik ga me ook maar eens registreren op dat Rising Star forum.

Deadly Premonition verscheen in Japan voor de Xbox 360 en de PlayStation 3, maar in Amerika alleen voor de Xbox 360. De bedoeling is uiteraard Rising Star zover te krijgen dat ze bij ons ook de PS3-versie localiseren.*

-* Andere suggesties: Retro Game Challenge, Afrika of After School Boy!

[g.forum]

Lees ook:Deadly Premonition op de PS3 nog net zo vreemd als de Xbox-versie
Lees ook:Horror cultgame Deadly Premonition verschijnt vrijdag voor PS3
Lees ook:Surrealistisch horrorspel Deadly Premonition alsnog naar PlayStation 3
Lees ook:In SWERY’s nieuwe spel veranderen mensen ‘s nachts in katten
Lees ook:Dead Rising 2 bestaat echt, belooft meer zombies

10 reacties op “De vreemde aantrekkingskracht van Deadly Premonition

 1. Gesus

  Africa kan je gewoon importeren, dus dat is geen probleem. en over dit spel zwijg ik maar liever

    /   Beantwoorden  / 
 2. Wormpaul

  Dat van die baard vind ik dan wel weer cool :-)

    /   Beantwoorden  / 
 3. Kikujiro

  *lol @ ‘realtime baard’ en denkbeeldige vriend Zach

  Ik krijg gewoon zin dit spel te spelen…

    /   Beantwoorden  / 
  1. Kikujiro

   Zag de voetnoot niet…
   .
   After School Boy moet absoluut gelocaliseerd worden. Ik heb de Japanse versie, maar aangezien vrouwlief enigszins moe werd van mijn continue stroom van ‘wat staat hier en wat staat daar-vragen’, heb ik dit spel al tijden niet meer gespeeld.
   .
   *registreert zich op Rising Star forum’
   .
   Briljante publisher trouwens. Ga dit weekend beginnen met Fragile voor de Wii (bedankt Rising Star!) en heb eergisteren Half-Minute Hero uitgespeeld op de PSP.
   .
   Nog wat tips wat betreft localisatie:
   Aquanaut’s Holiday (PS3)
   Captain★Rainbow (Wii)

     /   Beantwoorden  / 
 4. Ernst

  Haha, dat gesprek over koekjes tijdens die videoreview was echt grappig. Ik krijg een beetje een Suda 51-vibe van dit spel. In Amerika was dit een budgettitel. ALS Rising Star hem hierheen haalt en ALS hij bij ons ook rond de 30 euro kost ga ik hem wel proberen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Ernst

  Een cutscene van drie minuten over een sandwich, een man in een rolstoel met een gasmasker, totaal ongepaste muziek en de gezichtsuitdrukkingen zijn ongeloofwaardig op een geweldige manier. De crappyness maakt het inderdaad beter!
  http://www.youtube.com/watch?v=rp5krDoflLI&feature=player_embedded
  Nu weet ik het zeker, dit spel moet ik spelen. So says mister Stewart!

    /   Beantwoorden  / 
  1. altasia

   lol dat filmpje is goud zeg. echt een vage Japanse titel met een hoop WTF en crapy besturing. Wie zij dat de japanse studio’s hun touch kwijt waren ;)

   Zeker een game die ik wel eens een een keer hoop tegen te kopen in de budgetbak!! tnx for the tip

     /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Neeeeeee! Argh! So close yet so far away. :( Waarom nou niet ook de PS3-versie uitbrengen?

     /   Beantwoorden  / 
   1. Kikujiro

    Misschien kijken ze voorzichtig eerst of de Xbox 360 versie goed loopt, om daarna alsnog tot een PS3-release over te gaan? Op hun website kan ik hierover nog niets terugvinden. Nou ja, zeuren op het forum helpt dus wel… nu maar even verder zeuren over een Afterschool Boy release voor de DS.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.