Het trieste lot van indiegame Shadow Physics


“The game was a great concept but it wasn’t really a lot of fun…ever. [...] We were driven by external rewards, such as fortune and fame, instead of a true passion for the project.”

De maker van Shadow Physics spreekt! Hij heeft alleen geen goed nieuws. Na drie jaar mediastilte gaf ontwerper Scott Anderson deze week toe dat het Shadow Physics-project is geschrapt. In een toespraak op de Game Developers Conference over mislukkingen spraken hij en drie andere ontwikkelaars over wat er zoal mis kan gaan bij het maken van een spel. In het geval van Shadow Physics kwamen alle problemen van binnenuit. In plaats van geldgebrek of lastige uitgevers had het team vooral last van programmeurs die het niet eens werden over de richting van het project en nieuwe medewerkers die werden aangenomen op basis van een persoonlijke klik (en dus niet voor hun talent). Daarnaast lukte het de makers maar niet om interessante levels te verzinnen voor hun schaduwconcept. Ook de keuze om zelf een grafische engine te bouwen zorgde voor veel problemen; zelfs na jaren finetunen voelde de besturing nog steeds niet solide. Acht maanden geleden werd het project definitief stopgezet.

Andere spellen die iets vergelijkbaars doen met licht en schaduw zijn Lost in Shadow op de Wii en Echochrome II voor de PlayStation 3. Twee prima spellen (althans, Echochrome II kreeg lovende recensies en ik heb me persoonlijk erg vermaakt met Lost in Shadow), maar geen van beiden waren ze zo magisch als dat ene gameplayfilmpje uit 2009. Toch jammer dat zo’n veelbelovend concept nooit een compleet spel zal worden.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:Echochrome II maakt creatief gebruik van de PlayStation Move
Lees ook:Meer beeld van Shadow Physics
Lees ook:Nieuwe Tower of Shadow/Lost in Shadow-trailer
Lees ook:The Tower of Shadow trailer, in beweging nog mooier
Lees ook:Interessant nieuw Wii-spel van Hudson: Shadow Tower

Eén reactie op “Het trieste lot van indiegame Shadow Physics

  1. Ap0c

    Zonde

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.