South Park-spel lijkt sprekend op South Park-tekenfilm

Ik snap dat hier niets verbazingwekkends aan is – South Park is nu eenmaal een tekenfilm met simpele tekeningen die zich makkelijk laten exporteren naar een game engine – maar toch geeft het een kick om een computerspel te zien dat het bronmateriaal zo dicht benadert. Dat zijn we niet gewend als gamers. Voorheen waren er altijd details als Bart Simpson’s driedimensionale haar of de verschuivende oren van Mickey Mouse om ons er aan te herinneren dat we een spel speelden. Misschien wordt South Park: The Game de eerste waarbij het echt lijkt alsof je naar een aflevering van de televisieserie kijkt.

SP:TG wordt een Role Playing Game met volgens ontikkelaar Obsidian Entertainment “Paper Mario-achtige” gevechten. (Voor iedereen die Paper Mario niet kent: in dat spel waren alle gevechten kleine ritmespelletjes waarin je met de juiste timing extra schade uitdeelde of vijandelijke aanvallen blokkeerde). Het script wordt geschreven door Trey Parker en Matt Stone, dus met de humor zit het vast wel goed. Ik weet dat veel fans geen eh… fan zijn van de latere seizoenen, maar ik moet er nog steeds iedere week om lachen. Het spel heeft al voor de release een kleine controverse veroorzaakt omdat een van de “classes” waar je uit kunt kiezen (naast standaardberoepen als Fighter, Mage en Thief) “Jew” is. Jood dus. Een optie die ik persoonlijk alleen al zou kiezen om Cartman’s onvermijdelijke commentaar te horen.

[g.forum]

Lees ook:South Park-spel The Stick of Truth lijkt sprekend op de tekenfilm
Lees ook:De scheetgrappen van South Park: The Fractured but Whole
Lees ook:Veel oude bekenden in South Park-spel The Stick of Truth
Lees ook:South Park: The Stick of Truth uitgesteld, nieuwe trailer
Lees ook:Volgende aflevering South Park gaat over Guitar Hero

3 reacties op “South Park-spel lijkt sprekend op South Park-tekenfilm

  1. Gulzt

    Wauw, echt iets voor mij! Ik vind ook de laatste seizoenen ijzersterk van southpark, dat komt wel goed :-)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Hamtier

    het grafische gedeelte is south park ten top! de script komt vast ook wel goed. nu alleen de gameplay nog en dan hebben we een aardig pakket ^^

      /   Beantwoorden  / 
  3. Nelis

    Het is alweer een tijd geleden dat southpark op ons scherm schitterde in de vorm van een game. Ik heb zelf south park the game (3D shooter op turok 2 engine) en south park rally gespeeld, beide spellen zijn erg leuk om te spelen maar zijn absoluut niet weggelegd voor de hardcore gamer. Ook zijn deze games inmiddels gedateerd en gaan alleen over het eerste seizoen. Hopelijk nemen ze de tijd om zowel de humor als gameplay goed te ontwikkelen. dit kan wel eens een hele unieke game worden.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.