Kijk dit: Saints Row The Third gaat over de top


Altijd al willen weten wat er zou gebeuren als de open wereld van Grand Theft Auto werd gekruist met de bewegingsvrijheid van Just Cause 2 en de puberale humor van Duke Nukem? Ontwikkelaar Volition heeft het antwoord. Zelf noemen ze het “the most ridiculous, most over the top experience in gaming.” Na het zien van deze trailer ben ik geneigd hen gelijk te geven. Worstel met voorbijgangers, dans met prosituees, bestuur straaljagers, zet luchtaanvallen in tegen rivaliserende bendes of zuig voorbijgangers op met een speciale stofzuiger. De derde Saints Row heeft het allemaal, en dan heb ik de tank nog niet eens genoemd.

In theorie is dit het spel waar ik al sinds GTA IV op wacht. Wel de chaos, niet de frustrerende missies. Maar nu ik ernaar kijk slaat de twijfel toch toe. Hoe lang blijft het leuk om alleen maar te doen waar je zin in hebt? Chaos creëren in GTA was spannend omdat het eigenlijk niet hoorde. Door het spel aangemoedigd worden om gek te doen voelt een beetje… geforceerd? Misschien onderschat ik Volition’s creativiteit, maar ik vrees dat uitvindingen als het voetgangerskanon snel gaan vervelen.

[g.forum]

Lees ook:Nieuwe beelden South Park: The Stick of Truth
Lees ook:Pokémon Scramble, Nintendo’s chaotische beat’em up voor WiiWare
Lees ook:Pas op voor hard surfaces, nieuwe Just Cause 2 filmpjes
Lees ook:Enchanted Folk heeft meer verhaal dan Animal Crossing
Lees ook:Street Fighter IV, 2D of 3D? Capcom zegt niks

4 reacties op “Kijk dit: Saints Row The Third gaat over de top

  1. Ja

    KAAAAAANKER GEIL

      /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    wat supervet zeg, 2 vond ik om die reden ook al leuker dan gta maar dit is wel echt mijn soort spellen, en het liefst online met heel veel echte andere spelers. heerlijk, nu al zin in.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Mja… en toch spreken de GTA-spellen mij altijd meer aan. Het is nooit helemaal wat ik ervan verwacht, maar de ambitie vind ik prachtig.
      .
      Saints Row zou me meer aanspreken als ik ook echt om de grappen moest lachen. Het is me nu telkens iets te plat. Een GTA-parodie van het niveau Spaceballs of The Naked Gun, dáár zou ik enthousiast van worden.

        /   Beantwoorden  / 
  3. Tom

    Saints Row 2 was zo tergend slecht, ik heb dat universum wel gezien. De poep en -piesgrappen halen het niet, hoewel ze dat wel erg graag zouden willen, bij de subtiele en scherpe commentaren en grappen in de GTA-serie. Saints Row voelt als een slechte belofte van ‘geen vervelende missies (ook geen verhaal), maar alleen maar lol (met een strontwagen, haha, not.) in GTA kun je prima chaos schoppen, alleen heb je er iets meer talent voor nodig.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.