Enchanted Folk heeft meer verhaal dan Animal Crossing


Enchanted Folk and the School of Wizardry, het spel waar opvallend veel games.blog lezers zich op verheugen, lijkt volgens een woordvoerder van Konami niet echt op Animal Crossing. Nu hebben woordvoerders van spelontwikkelaars altijd de neiging om te zeggen dat hun eigen spellen uniek zijn en nergens mee te vergelijken, maar deze man lijkt het echt te menen. Little Magician heeft veel meer verhaal en gaat niet alleen over je schuld aan Tom Nook afbetalen en klusjes doen voor je medebewoners.


'Little Magician's Magical Adventure (de Amerikaanse titel) geeft spelers specifieke missies die ze moeten volbrengen. Onderweg krijg je gezelschap van onder andere een boze pandabeer, een wandelend televisietoestel en een sphinx.'

Dat was een nogal willekeurige quote, maar het character design voor Enchanted Folk is inderdaad fantastisch (zie de twee afbeeldingen bij dit artikel). Ik heb niet meer zoveel leuke personages bij elkaar gezien in één Konami-spel sinds de laatste Mystical Ninja. Waar ik alleen bang voor ben is dat al die leuke poppetjes zich gedragen als in een traditionele RPG en allemaal maar één of twee regeltjes tekst hebben. Gisteren kondigde Konami officieel aan dat Little Magician in februari 2009 uitkomt in Amerika, dus laten we hopen op snel wat meer duidelijkheid. Een engelstalige trailer zou niet gek zijn!

Zie ook:
- Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter
- Kijk nou eens, een trailer van Enchanted Folk

[games.blog forum]

Lees ook:Engelstalige Enchanted Folk screenshots
Lees ook:Kijk nou eens, een trailer van Enchanted Folk
Lees ook:Enchanted Folk krijgt een vervolg
Lees ook:Konami kruist Animal Crossing met Harry Potter
Lees ook:Ook Rover is terug in Animal Crossing: City Folk

4 reacties op “Enchanted Folk heeft meer verhaal dan Animal Crossing

  1. Kikujiro

    Voor meer informatie:

    http://www.konami.jp/gs/game/tongari-boushi/

    Japanse filmpjes:

    http://www.youtube.com/watch?v=uDyUXkRJC6o
    http://www.youtube.com/watch?v=SrojHIHIR9o

    Japanse review:
    http://jp.wazap.com/game/21478/reviews/

    Wat ik zo uit reviews op Japanse sites kan opmaken is dat Enchanted Folk vaak met Animal Crossing vergeleken wordt. Als grote verschillen noemen de meeste recensies het gebruik van magie en het (kunnen) aangaan van romantische relaties met medebewoners. Als nadeel wordt vaak de besturing genoemd.

      /   Beantwoorden  / 
  2. kiara

    ziet er echt super uit! :D

      /   Beantwoorden  / 
  3. Kikujiro

    “Ondanks al mijn bedenkingen verheug ik me hier meer op dan op Animal Crossing.”

    Same here. Eigenlijk keek ik erg uit naar AC voor de Wii, maar die sla ik deze keer maar over. Dit spel lijkt mij een stuk interessanter. Vooral omdat de Japanse reviews vrij positief zijn. Waarbij wel opgemerkt dat mijn conclusies zijn gebaseerd op recensies door Japanse spelers. Gemiddeld wordt het spel met een 8 beoordeeld. Wat de bessturing/bediening betreft verschillen de negatieve reacties een beetje van elkaar. Sommige reviewers klagen over de werking van de menu’s, terwijl iemand anders schrijft dat de touchscreen niet altijd even goed reageert. Aan de andere kant lees ik hier weer niets over in de positieve recensies. Misschien valt het dus wel mee. Daarnaast wordt, maar dat is misschien geen verrassing, door veel spelers opgemerkt dat het spel toch wel erg veel weg heeft van Animal Crossing. Wat ik persoonlijk overigens niet zo’n bezwaar vind, voor zover ik kan beoordelen zijn er genoeg verschillen die dit spel interessant maken.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kikujiro

    Als je op de Konami website trouwens op het huisje linksonder klikt (waar de kat met het koffertje voor staat) dan kom je op een pagina met 4 filmpjes van Enchanted Folk.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.