Vechten als een Romeinse soldaat in nieuw Kinect-spel Ryse


Dit is Ryse, een nieuw spel van Crytek (Far Cry, Crysis) en één van de eerste Kinect-spellen die zich nadrukkelijk richt tot fanatieke gamers. Het Romeinse Keizerrijk staat op het punt van instorten, het is oorlog in de straten van Rome en jij vecht als de onzichtbare first person-held tegen soldaten en/of rebellen (het werd mij niet duidelijk aan welke zijde je vecht). In het plaatje boven deze tekst heb je je tegenstander net een kopstoot gegeven, maar je kunt ook slaan en schoppen en uithalen met je zwaard. Allemaal met echte lichaamsbewegingen natuurlijk – er komt geen controller aan te pas. Ryse moet haast wel een soort on-rails arcadespel worden (er zijn immers geen controlsticks om zelf te lopen in deze “you are the controller”-spellen), maar dat het er stoer uitziet kan niemand ontkennen. Zou dit genoeg zijn om fanatieke Halo- en Gears of War-spelers eindelijk een Kinect te laten kopen?

[g.forum]

Lees ook:Kijk dit: de magie van Star Wars in nieuwe Kinect-commercial
Lees ook:Xbox One verschijnt in november, kost €499,-
Lees ook:Xbox 360 Kinect-sensor kost €149,99
Lees ook:Ubisoft maakt bewegingsgevoelige minigames van Extreme Sports
Lees ook:Kijk dit: deze Xbox 360 ziet eruit als R2-D2

2 reacties op “Vechten als een Romeinse soldaat in nieuw Kinect-spel Ryse

  1. The Dude

    De schop is wel heel erg “This is Sparta!!!” En dat is helemaal prima.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Inno Vation

    Ik vrees van niet. Als ik de sites en blogs lees, dan zijn de hard-core gamers behoorlijk teleurgesteld. Het was natuurlijk onvermijdelijk dat Microsoft stevig op de Kinect tour ging, maar daarmee maken ze (in de ogen van de hard-core gamers) dezelfde fout als Nintendo indertijd met de Wii mode. De bewegingen van de Avatar zijn niet 1 op 1 met de gamer, on-rails gameplay en gescripte events waren de meeste klachten. In dit verband werd Star Wars Kinect als de grootste teleurstelling gezien.
    Maar waar het opneer kwam was eigenlijk dat de hard-core gamer gewoon op de bank wil zitten met een controller in zijn handen. Niets meer en niets minder… Door overal Kinect met de haren erbij te slepen (er werd gehint dat zelfs Minecraft met Kinect komt), verliest Microsoft rap zijn hard-core fanbase.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.