Gametrailers bespreekt L.A. Noire


Lang geleden dat ik een bespreking van Gametrailers heb overgenomen, maar in het geval van L.A. Noire was ik toch benieuwd of de internationale gamepers vond dat Rockstar’s detective-simulator goed was gelukt. (Spoiler: dat vonden ze, Gametrailers geeft het een 9,1)

Vrijwel alle grote gamesites publiceerden deze week hun L.A. Noire-recensies. Iedereen is enthousiast, al zijn er ook een paar terugkerende klachten. Recensies klagen bijvoorbeeld dat het verhaal langzaam op gang komt (Gamespot), dat de besturing tijdens de actiescenes stroef aanvoelt (1UP), dat het spel soms teleurstellend lineair verloopt (Eurogamer) en dat er gaten in de plot zitten (zoals een vertelstem die halverwege het spel zonder uitleg verdwijnt en nooit meer terugkeert – IGN). Veel van die punten hoor je ook in de onderstaande Gametrailers-video. Dat het spel toch overal achten, negens en tienen scoort komt omdat alle recensenten onder de indruk zijn van de personages. Het MotionScan Facial Capture System werkt blijkbaar echt; iedereen prijst de levensechte verhoren waarbij je probeert te doorgronden of een verdachte de waarheid spreekt.

L.A. Noire is in Nederland te koop vanaf 20 mei.

[g.forum]

Lees ook:Gametrailers houdt niet van Banjo Kazooie Moertjes en Boutjes
Lees ook:Final Fantasy III video review
Lees ook:Gametrailers Mirror’s Edge review
Lees ook:GameTrailers bespreekt Ratchet & Clank Future: A Crack In Time
Lees ook:Kirby Squeak Squad video review

8 reacties op “Gametrailers bespreekt L.A. Noire

  1. Wormpaul

    Ik heb vaak problemen met dit soort snelle reviews want ergens voelt dit spel niet goed aan, `t heeft (volgens reviews/gameplay beelden) veel mankementen maar omdat Rockstar `t gemaakt heeft en omdat `t een hoge “gun” factor heeft krijgt `t (te) hoge cijfers.
    .
    Laat `t een paar weken liggen, kijk er dan nog eens kritisch naar en je zal zien dat `t overal een 8 ongeveer scoort.Gebeurde bij Mafia 2 al (toen DLC uitkwam had iedereen opeens veel meer kritiek op origineel) en ik verwacht dat zelfde hier ook te gebeuren…
    .
    Goed spel (denk ik ) maar allemaal 9 lijkt me te overdreven!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Om eerlijk te zijn ervaar ik de hier genoemde problemen altijd in spellen van Rockstar. De werelden zijn steeds indrukwekkend, maar als actiespellen stellen ze in mijn ogen niet veel voor. Ik ben het dus wel gewend om het niet met recensies eens te zijn. ;)
      .
      Daarnaast weet iedereen onderhand toch wel dat grote sites hun adverteerders tevreden houden door spellen te beoordelen op een 7 tot 9 schaal. Die achten die hier en daar worden uitgedeeld zijn dus eigenlijk behoorlijk kritisch – vergelijkbaar met een zesje of een zeven in de echte wereld.
      .
      (En toch ben ik nog steeds zo nieuwsgierig dat ik L.A. Noire vrijdag ga halen).
      .
      “Ben ik nou de enigste die hier vind dat deze ”superrealistische game” er een beetje cartoony uit ziet? (niet dat ik dat slecht vindt, als jullie ongeveer mijn smaak kennen.)”
      .
      De graphics zijn niet fotorealistisch, maar die gezichtsuitdrukkingen zijn wel levensecht. Voor het eerst bij een game heb ik het gevoel dat ik echt naar een acteur kijk en niet naar een buikspreekpop.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Berend Jan

        ook zag ik hier en daar textures in de achtergrond in plaats van 3d modellen… Ach dit lijkt me een leuk spel vooral omdat ze er echt een detective van hebben gemaakt… Ben wel bang dat je er na 1 keer spelen doorheen bent en het dan weg doet net als bijvoorbeeld Heavy Rain…

          /   Beantwoorden  / 
  2. Ap0c

    Erg lage rating als je de cijfers bekijkt die ze voor onderdelen uitdelen :S beetje vaag die gasten in usa.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      IGN heeft er een handje van om in de review zoveel aan te merken op de game dat je zelf al niet meer geïnteresseerd bent.. je verwacht vervolgens een onvoldoende en dan blijkt het een 8,5 of hoger.
      Die cijfers zeggen me echt niets meer.

        /   Beantwoorden  / 
  3. piratus

    Ben ik nou de enigste die hier vind dat deze ”superrealistische game” er een beetje cartoony uit ziet? (niet dat ik dat slecht vindt, als jullie ongeveer mijn smaak kennen.)

      /   Beantwoorden  / 
  4. Hamtier

    weetje.
    dingen zoals die MoCam moet je gewoon vanaf de disc, op je tv zien.
    want ik ben niet onder de indruk van een screen capture ervan.
    maar die mist wel vaker de subtiele details.
    dus, ik kan niet wachten tot ik het geweldig Mocam actie zelf kan zien.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Martijn

    Vraagje over de DLC: Ik heb mijn versie bij Mediamarkt gekocht en op de sticker staat zelfs ‘A slip of the tongue’ maar mooi dat er geen code of wat dan ook bij het spel zit. Of kijk ik verkeerd?

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.