De spelregels van Might & Magic: Clash of Heroes


Oh ja, Clash of Heroes! Ik weet nog dat ik in 2009 overal moest lezen hoe briljant dat spel was. Een kruising tussen een RPG, een strategiespel en een Match 3-puzzelspel die gamesjournalisten wekenlang aan hun Nintendo DS hield gekluisterd. Ik begreep er alleen niets van. Hoeveel trailers ik ook bekeek, de spelregels bleven er obscuur uitzien. Pas toen ik het een paar maanden later zelf probeerde merkte ik dat het in de praktijk best meeviel. En dat het inderdaad verslavend was. En briljant. Clash of Heroes is alleen, blijkbaar, nogal moeilijk uit te leggen.

Volgende week verschijnt Might & Magic: Clash of Heroes ook voor PSN en XBLA. Ik stel me voor dat Xbox 360- en PlayStation 3-bezitters op dit moment net zo verward zijn als ik in 2009 was. Daarom deze video. In iets meer dan twee minuten praat één van de ontwikkelaars je stap voor stap door een gevecht heen. Ik vrees dat hij voor nieuwkomers nog steeds te diep ingaat op de speciale aanvallen (en het filmpje heet nog wel ‘Basic Tactics’), maar ik hoop dat het toch iets verduidelijkt. De belangrijkste regel om te onthouden is dat je een horizontale Match 3 gebruikt om je verdediging op te bouwen, en een verticale kolom om een aanval voor te bereiden.

Hopelijk krijgt het spel volgende week ook een speelbare demo. Iedereen zou Clash of Heroes op z’n minst een keer moeten proberen.

[g.forum]

Lees ook:Over het hoofd gezien in 2009: Might & Magic: Clash of Heroes
Lees ook:Kijk dit: launch trailer Clash of Heroes
Lees ook:Eerste trailer Might & Magic: Clash Of Heroes voor PSN/XBLA
Lees ook:Might & Magic: Clash of Heroes naar XBLA & PSN
Lees ook:Nieuwe trailer Line Attack Heroes voor WiiWare

7 reacties op “De spelregels van Might & Magic: Clash of Heroes

    1. Erik

      Vooral de tweede helft van dat filmpje ziet er leuk uit. Ik ben benieuwd of ze dat echt waar kunnen maken, maar zo ja dan is het wel erg geinig om er een paar op je buro te hebben. :D

        /   Beantwoorden  / 
  1. Gulzt

    Lol, ik snap er echt geen zak van.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Daar was ik al bang voor. ;) Ik begreep het ook pas toen ik het zelf begon te spelen. Maar verder wel wat Berend Jan zegt: het is echt ontzettend verslavend. Heb je Critter Crunch gespeeld? Daar lijkt het erg op (‘t is ook van dezelfde ontwikkelaar), alleen dan met een strategische laag over het puzzelspel heen.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Het spe lis zooo heerlijk ik heb het laatst nog op mijn 3DS gespeeld echt al 35 uur inzitten ofzo echt uitzonderlijk veel voor mijn doen…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Berend Jan

    Het spel is zo heerlijk ik heb het laatst nog op mijn 3DS gespeeld echt al 35 uur inzitten ofzo echt uitzonderlijk veel voor mijn doen…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Wormpaul

    Gad dat even in `t bericht gemeld dat `t van dezelfde makers als CRITTER CRUNCH is, dat is voor mij al een reden om `t blind te kopen aangezien ik dat puzzle spel nog steeds een van de leukste PSN games vind en die van A tot Z helemaal goed was afgewerkt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.