Eerste trailer Earth Defense Force: Insect Armageddon voor Xbox 360/PS3


En we hebben een eerste teaser-trailer voor Earth Defense Force: Insect Armageddon. Ik verheug me op dit spel omdat de twee Earth Defense Force-spellen op de PlayStation 2 horen bij de beste schietspellen die ik ooit heb gespeeld. Geen verhaallijn, geen missies, alleen een stad die wordt aangevallen door reusachtige insecten en één kleine soldaat met een heel groot geweer. Het zag er niet uit, de muziek was niet om aan te horen maar het was totale low-budget chaos. Het videogame-equivalent van een hilarisch slechte B-film. Ik heb begrepen dat de Xbox 360-versie Earth Defense Force 2017 dat gevoel ook in HD heel goed wist op te roepen, en ik hoop dat Insect Armageddon daar weer in slaagt. Deze komt ook naar de PS3!

Tegelijkertijd maak ik me zorgen omdat dit de eerste EDF is die niet wordt gemaakt door Sandlot, maar door Matt Hazard-ontwikkelaar Vicious Cycle. Als zij er een standaard shooter met cover-mechanisme van maken ga ik huilen. Aan de andere kant: soms kunnen zelfs slechte ontwikkelaars verrassen als ze op een bekende franchise worden gezet. Zoals toen de makers van Ping Pals Contra 4 in elkaar wisten te zetten voor de DS. Nu maar hopen dat Vicious Cycle hier ook een klein wonder kan verrichten.

Ter vergelijking: acht minuten Global Defense Force, het tweede deel uit 2005.

[g.forum]

Lees ook:De insecten vallen aan in nieuwe EDF: Insect Armageddon-trailer
Lees ook:De eerste spelbeelden van Earth Defense Force: Insect Armageddon
Lees ook:Chikyuu Boueigun X (Earth Defense Force X) screenshots + video
Lees ook:Trailer: Earth Defense Force 4.1: The Shadow of New Despair
Lees ook:Zangeki no REGINLEIV aangekondigd, nieuw spel van Earth Defense Force-ontwikkelaar

2 reacties op “Eerste trailer Earth Defense Force: Insect Armageddon voor Xbox 360/PS3

  1. berend jan

    hopelijk komen ze ook ooit nog met een vervolg op het überslechte maar oh zo vermakelijke (in multiplayer) Onslaught voor de Wii het blijft één van mijn fafo wii titels :) volgens mij vallen de games in dezelfde categorie…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Heel erg vergelijkbaar inderdaad, al is EDF leuker omdat er meer variatie in zit. Als Hudson ooit een vervolg maakt moeten ze daar gewoon een volwaardige Wii-titel van maken zodat ze niet meer beperkt zijn tot drie verschillende monsters.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.