Van kleur wisselen zoals in Ikaruga, maar dan in een platformspel


Eerste screenshots van Outland, een nieuw platformspel van ontwikkelaar Housemarque (Stardust HD, Dead Nation) voor Xbox Live Arcade en PlayStation Network. Het level dat gamingsite IGN mocht uitproberen speelde zich af in een gestileerde jungle en had volgens de schrijver supergedetailleerde animaties. Niet alleen bij de personages maar vooral ook in de achtergrond waar hij blaadjes zag ritselen en vogels zag rondfladderen. Het klinkt allemaal erg bijzonder, ik ben benieuwd naar de eerste trailer.

De gimmick van Outland is dat de hoofdrolspeler net als het ruimteschip in Treasure’s Ikaruga van kleur kan veranderen. In witte vorm is hij onkwetsbaar voor witte kogels en zijn zijn aanvallen dodelijk voor zwarte vijanden. Voor zijn zwarte vorm geldt het tegenovergestelde (onkwetsbaar voor zwarte kogels/dodelijk voor witte tegenstanders). Outland verschijnt pas in 2011, maar schrijf hem nu al op je verlanglijstje. Dit wordt een titel om in de gaten te houden.

[g.forum]

Lees ook:Honderden kogels ontwijken in XBLA/PSN platformspel Outland
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer Outland
Lees ook:Online spelletje: Fat Cat
Lees ook:Online spelletje: Switch
Lees ook:No Man’s Sky dagboek – dag 24

2 reacties op “Van kleur wisselen zoals in Ikaruga, maar dan in een platformspel

  1. Piratus

    Dit lijkt me best wel een tof spel. Het enigste wat ik minder vind is dat alles weer zo donker moet zij, is dat tegenwoordig en must om je platformer zo donker mogelijk te maken ofzo?

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Die trend had ik nog niet gesignaleerd. Welke platformspellen vind je nog meer te donker? (Oprecht benieuwd, misschien zie ik iets over het hoofd :) )Persoonlijk vind ik dit een erg gave stijl en de silhouetten passen imo goed bij het licht/donker thema.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.