Online spelletje: Switch


En vandaag spelen we een simpel spelletje. Je drukt op start en de cursor verandert in een kleverige bol die bolletjes van dezelfde kleur moet verzamelen. Het voelt meteen vertrouwd want je hebt soortgelijke spellen al vaker gespeeld. Maar wacht, Switch heeft een onverwachte gimmick.

Want let op: met één klik op je muisknop verandert de cursor van wit naar zwart en andersom. In zijn witte vorm verzamelt hij de witte bolletjes en ontwijkt de zwarte projectielen, terwijl in zijn zwarte vorm die rollen precies zijn omgedraaid. Het is alsof je Ikaruga speelt minus het schieten. En aanvankelijk ook minus de uitdaging.

Nu ja, ik zou niet durven zeggen dat Switch te makkelijk is, het duurt alleen lang voordat de uitdagende levels beginnen. Het spel opent met een uitgebreide tutorial (die trouwens wel erg grappig is geschreven, in korte oneliners tussen de levels door) die ik het liefst had willen skippen omdat ik het concept al na één level doorhad. Ik vrees dat veel spelers gefrustreerd zullen afhaken, terwijl de moeilijkheidsgraad rond level 25 juist omhoog vliegt waardoor het spel een stuk spannender wordt. Daarom gaan we voor deze ene keer een beetje valsspelen, pas op: het password voor Levels 25-28 is hf0911 (0 = nul). Wie komt er nóg verder en bereikt als eerste level 40?

Speel: Switch

Bekijk alle Online Spelletjes

[games.blog forum]

Lees ook:Van kleur wisselen zoals in Ikaruga, maar dan in een platformspel
Lees ook:Online spelletje: Sling
Lees ook:Online spelletje: Monochro Observer
Lees ook:Online spelletje: Jelly Blocks
Lees ook:Online spelletje: The Putty Puzzle

Eén reactie op “Online spelletje: Switch

  1. G.Koen

    Leukleukleuk :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.