Ik heb de demo van Vanquish gespeeld


En ik heb me er nog mee vermaakt ook. Al speel ik nog maar zo weinig van dit soort groots opgezette third person shooters dat ik mezelf niet meer bevoegd vind om er een waardeoordeel over te geven. Is Vanquish beter dan Resident Evil 5? Minder goed dan Gears of War 3? Spannender dan Lost Planet? Ik heb werkelijk geen idee. Ik weet alleen dat de Boost en Heightened Awareness leuk waren om mee te experimenteren.

  • Met Boost glijdt Sam Gideon op zijn knieën over de grond. Ziet er maf uit, maar het gaat razendsnel en het voelt dankzij de soepele besturing als een mini-racespelletje. Al snel gebruikte ik het ook voor korte afstanden en liep ik amper nog op de “normale” manier.

  • Met Heightened Awareness schakelt het spel tijdelijk over naar slow motion. Ik had begrepen dat dat alleen gebeurde als Sam bijna dood was, maar het blijkt dat je de tijd ook op ieder ander moment handmatig kunt vertragen. Handig! Tijdens een eindbaasgevecht zag ik de vijandige kogels driedimensionaal in de lucht hangen en kon ik gewoon opzij stappen om ze te ontwijken. Samen met Boost was het een ervaring die me op een vreemde manier een beetje deed denken aan Viewtiful Joe van dezelfde regisseur. (Als Viewtiful Joe een schietspel was geweest in plaats van een vechtspel. De demo van Vanquish bewijst in ieder geval dat een stijlvolle 3D-versie van Joe niet onmogelijk zou zijn).

Het enige wat tegenviel waren de graphics. Ik had gehoopt op veel wit/blauwe cleane mechanische omgevingen zoals in P.N.03 (ook van dezelfde regisseur), maar in het heetst van de strijd is Vanquish al net zo “gritty” als zijn Amerikaanse concurrentie. Fans van het genre zullen dat misschien juist waarderen.


De reden dat ik over mijn ervaringen schrijf is dat de Vanquish- demo sinds vandaag beschikbaar is voor je Xbox 360 of PlayStation 3. Probeer hem ook! De demo dient volgens Shinji Mikami als een prequel voor de rest van spel. Het is me niet helemaal duidelijk of dat betekent dat het demo-level dan ook niet in het volledige spel voorkomt. Wie 100% zeker wil weten dat hij niets mist downloadt dus gewoon de demo.

[g.forum]

Lees ook:Vanquish, het nieuwe spel van Resident Evil-bedenker Shinji Mikami
Lees ook:Get boost in Downhill Jam
Lees ook:Citaat: Shinji Mikami over Vanquish
Lees ook:Platinum Games maakt Scalebound voor Xbox One
Lees ook:Linger in Shadows moet bewijzen wat de PS3 allemaal kan

Eén reactie op “Ik heb de demo van Vanquish gespeeld

  1. elshrimpo

    ik vond de demo wel redelijk vet.koop ik zeker alleen moet sega hun games wat meer promoten

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.