Vergelijkingsvideo: Bayonetta PS3-versie vs. Xbox 360-versie


Het vervelendste moment van deze video zit op 1:43. Beide versies van Bayonetta worden op pauze gezet. De Xbox 360 springt meteen naar het pauzescherm, de PlayStation 3 moet er eerst even over nadenken. Pas bij 1:47 springt Bayonetta ook daar op pauze. Dat is vier seconden laadtijd om te pauzeren. Vier seconden! Om te pauzeren! Van grauwe kleuren en fuzzy textures lig ik niet wakker, maar daar ga ik me zeker weten aan ergeren. Ook de extra wachttijd tijdens het laden van nieuwe levels en het oprapen van voorwerpen (!) doen de PS3-versie geen goed. Wat hebben Sony’s hulptroepen dan in hemelsnaam uitgespookt toen ze bij Sega op bezoek waren met de specifieke opdracht “fix the PS3 game’s load times?” Waren de problemen in de Japanse versie soms nóg erger?

Bekijk na de vergelijkingsvideo ook even GameTrailers’ video-recensie om te begrijpen waarom ik Bayonetta, ondanks alles, toch ga proberen. Ik zal me moeten behelpen met de PS3-versie, maar dit mag ik gewoon niet missen.

[g.forum]

Lees ook:Japanse gamers kunnen Bayonetta vanaf morgen installeren op hun PS3
Lees ook:Bayonetta 2 heeft een verrassing voor Starfox-fans
Lees ook:Citaat: Edge over Bayonetta
Lees ook:Drie snelle Sonic Next Gen (PS3/Xbox360) filmpjes
Lees ook:Het Five Second Project, met deze week minifilmpjes over retrogames

7 reacties op “Vergelijkingsvideo: Bayonetta PS3-versie vs. Xbox 360-versie

  1. Gulzt

    Doe wat je wil, maar ik support geen slechte port.
    Met nog zoveel goede titels die ik nog niet bezit, en nog zoveel goede titels die dit jaar uitkomen, vind ik dat ik er wel eentje kan missen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Berend Jan

    Dat patchen ze er vast wel uit… anders koop je d’r toch een 360 bij die zijn niet zo duur meer…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Gulzt

      Zo simpel is het niet.
      Daarbij, loop ik nog zoveel goede titels achter, kan er wel eentje missen :)

        /   Beantwoorden  / 
      1. Kikujiro

        Dat is waar… maar zodra Bayonetta in prijs is gezakt zal ik Bayonetta denk ik t.z.t. wel aanschaffen. Voor twee tientjes zal ik me met dit spel vast wel vermaken, fuzzy textures en laadtijden ten spijt.

          /   Beantwoorden  / 
  3. Thomas

    Eurogamer’s Digital Foundry heeft een goed artikel over de 360/PS3 verschillen in Bayonetta: http://www.eurogamer.net/articles/digitalfoundry-bayonetta-faceoff

    Ik ben sinds jaar en dag een super tevreden PS3 bezitter; heb echter met kerst een 360 op de kop getikt (pro voor 100 euri) om eindelijk Ace Combat 6 te kunnen spelen. Ik had de Bayonetta demo daarvoor al gespeeld op mijn PS3 en vond er niet zo gek veel aan, voor de gein de 360 demo gedownload…

    wow

    wat een super geweldig spel is dit, het speelt super lekker weg en, niet onbelangrijk, ziet er echt ge-wel-dig uit! Met pijn in mijn hart heb ik hierna de PS3 demo weer eens geprobeerd: screen-tearing bij het minste geringste, gebrek aan kleur (terwijl het zo’n kleurrijk spel is), laadtijden voor alles en nogwat…

    In essentie mag het dan hetzelfde spel zijn, dit is gewoon zo een slechte port dat het eigenlijk een schande is dat deze voor dezelfde prijs als de 360 versie in de schappen ligt. Er is simpelweg geen excuus voor de belabberde kwaliteit: kijk naar Team Ninja’s Ninja Gaiden 2 Sigma, ook een 360 naar PS3 port maar deze overtreft zelfs het origineel!

    Kortom, wil je Bayonetta spelen: doe jezelf een plezier en spaar even door voor een 360, het is het waard.

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Angstaanjagend stuk, al blijf ik erbij dat ik me de tweede keer erg heb vermaakt met de demo (wat meer aandacht besteden aan de tutorial loont de moeite ;) ). Screentearing en fletse kleuren vielen me niet eens op, daar hoef ik het dus niet voor te laten.
      .
      De schrijver van Digital Foundry suggereert dat een patch om het spel te installeren op de PS3 een goede oplossing zou zijn, aangezien de demo nauwelijks last heeft van laadtijden. Dat klinkt best haalbaar.
      .
      “kijk naar Team Ninja’s Ninja Gaiden 2 Sigma, ook een 360 naar PS3 port maar deze overtreft zelfs het origineel!”
      .
      Maar dat was niet echt een port. Team Ninja is practisch overnieuw begonnen. Dan heb je inderdaad geen gebrekkige noodoplossingen nodig, het kost alleen veel meer tijd.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Thomas

        Sja, zoals met alle dingen in het leven: zolang je niet weet wat je mist is er niks aan de hand ;) Waar ik echter problemen mee heb is het feit dat er dezelfde prijs voor de games gevraagd word en ze vrolijk naast elkaar in het schap liggen terwijl ze, in mijn ogen, niet dezelfde ervaring bieden. Nu hebben wii games hier ook vaak last van, maar daar is het verschil duidelijker; iedereen weet wel dat een wii game er niet zo goed uit zal zien als zijn 360/ps3 broertje. 360/PS3 games zijn meest van de tijd echter aardig vergelijkbaar (GTA4, Brutal, Darksiders, etc.).
        Dat NG2 geen port is kan ik inkomen, maar het is een goed voorbeeld van hoe het ook kan. Team Ninja heeft ingezien dat een 1-op-1 port van een specifiek voor de 360 geschreven spel niet werkt en is dus zo slim geweest het hele spel van de grond af opnieuw op te bouwen. Iemand bij Platinum games of SEGA zou op dezelfde gedachte moeten zijn gekomen.

          /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.