De multifunctionele kapsels van Bayonetta

Toen Platinum Games een paar maanden geleden hun eerste twee spellen aankondigde kreeg ik de indruk dat MadWorld het ‘rare’ spel zou worden en Bayonetta voor de Xbox 360 en PS3 het ‘normale’ spel. Na het lezen van MTV’s impressies zie ik nu in dat die indruk niet klopte. Deze spellen zijn gewoon allebei krankzinnig! Wist je bijvoorbeeld dat de catsuit van de hoofdrolspeelster is gemaakt van haar eigen haar? En dat ze haar kapsel ook gebruikt voor speciale aanvallen? Dat gaat dus als volgt: hoe extremer je special attacks, hoe meer haar haren zich losmaken van haar lichaam – en hoe bloter ze dus wordt. En als je dacht dat MadWorld met ‘human darts’ al een vreemde manier had om vijanden te vermoorden, dan heb je Bayonetta’s ‘guillotine spanking’ nog niet gezien: terwijl het slachtoffer wordt onthoofd krijgt hij billenkoek van de hoofdrolspeelster. Als dit de goedgekeurde ideeën zijn ben ik benieuwd welke concepten bij Platinum Games in de prullenbak belanden.

Zie ook:
- Zie Final Fantasy XIII eindelijk in actie (geen cutscenes!)
- Is Matt Hazard grappig genoeg om zijn gameplay te compenseren?

[games.blog forum]

Lees ook:Bayonetta – het andere over-the-top actiespel van Platinum Games
Lees ook:Jack Cayman (MadWorld) keert terug in Platinum’s nieuwe spel Anarchy Reigns
Lees ook:Nieuwe Bayonetta trailer
Lees ook:Eerste trailer MadWorld: kettingzaag-bloedbad op de Wii
Lees ook:Maak kennis met de presentatoren van MadWorld

8 reacties op “De multifunctionele kapsels van Bayonetta

  1. Shitbull55

    “benieuwd welke concepten bij Platinum Games in de prullenbak belanden”

    Ik denk juist de veilige concepten. Babyworld en Bayonetta Brain Challenge bijvoorbeeld…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Secret Files: Tunguska voor de DS is een aanrader (ik had je beloofd hier nog op terug te komen). Aardige Point & Click adventure met af en toe leuke humor. Ik heb SF: T afgelopen weekend uitgespeeld. In totaliteit zo’n 15 uur over gedaan. Voor sommige puzzels heb je een A-team-achtige inventiviteit nodig en ligt de oplossing niet altijd even voor de hand, maar dessalnietemin toch wel een aanrader. Alhoewel 45 euro gezien de speelduur misschien iets te veel is.

        /   Beantwoorden  / 
      1. Shitbull55

        Klinkt goed. Hoe zijn de controls trouwens? Is het pixelhunten?

          /   Beantwoorden  / 
        1. Kikujiro

          @ Shitbull55
          Je hoeft niet heel veel te lopen. Je kunt door het scherm bewegen met de vierpunt of met de stylus (vierpunt heeft mijn voorkeur). Rechtsboven in de touchscreen staat een vergrootglas. Zodra je dit aanklikt verschijnt op alle clickbare items een klein vergrootglasje. Je hoeft dus niet het hele scherm af met je stylus om items of aanwijzingen te vinden. Gewoon in “vergrootglasmode” alle vergrootglazen aanklikken. Tussen de verschillende omgevingen krijg je regelmatig filmpjes te zien die het verhaal wat opleuken.

            /   Beantwoorden  / 
    2. Erik

      Haha. ;) Een vette parodie op een Brain Training spel lijkt me anders best tof! Wel vind ik het geloof ik een beetje jammer dat de spellen van Platinum Games tot nu wat meer lijken te vertrouwen op platvloerse humor (MadWorld, Bayonetta) dan hun voorgangers toen het bedrijf nog Clover heette (Okami, Viewtiful Joe). Het is natuurlijk erg gevaarlijk om zulke uitspraken te doen zonder dat ik de nieuwe spellen heb gespeeld, maar het niveau lijkt toch iets gedaald.

        /   Beantwoorden  / 
  2. Linkster/G.Tom

    die hele trailer is een grote trip….

      /   Beantwoorden  / 
  3. Shitbull55

    @Kikujiro: je krijgt dus alle items in één oogopslag in beeld? Verpest dat de gameplay niet? Pixelhunten is ook niet alles (vooral bij kleine voorwerpen), maar heeft ook wel z’n charme…

      /   Beantwoorden  / 
    1. Kikujiro

      Inderdaad, maar op het kleine DS schermpje werkt het wel redelijk moet ik zeggen.

        /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.