Banjo Kazooie onleesbaar op niet-HD TV`s, Rare heeft geen oplossing


Rare is niet van plan om de schermteksten in Banjo Kazooie: Moertjes en Boutjes groter te maken, zelfs al klagen gamers zonder HDTV dat ze het minescule lettertype in de demo amper kunnen lezen. In een post op NeoGAF wist Rare's community manager te vertellen dat er geen geld, geen tijd én geen mankracht is om het probleem nu nog op te lossen.

'Please don't kill me. This *doesn't* mean we don't care about or respect the community. This *does* mean that, when all's said and done, we're only human.'

Het zijn duistere tijden voor gamers met ouderwetse televisies. Dat Microsoft het niet eens meer de moeite waard vindt om een dergelijk probleem op te lossen kan alleen maar betekenen dat verreweg het merendeel van de Xbox 360-bezitters inmiddels is overgestapt op een high definition televisie.

Zie ook:
- Wordt Boku de LittleBigPlanet van de Xbox 360?
- Rennen, springen, vliegen, duiken, vallen, opstaan en weer doorgaan

[games.blog forum]

Lees ook:Highscores op Xbox live gewist, Microsoft zwijgt
Lees ook:Toch een leesbaardheids-patch voor Banjo Bazooie
Lees ook:New Xbox Experience te groot voor Xbox 360 zonder harde schijf
Lees ook:Microsoft noemt Kassa-uitzending over Xbox 360 “flauw”
Lees ook:Microsoft gaat illegale Xbox Live accounts blokkeren

20 reacties op “Banjo Kazooie onleesbaar op niet-HD TV`s, Rare heeft geen oplossing

  1. Kikujiro

    Met Bioshock voor de PS3 heb ik hetzelfde probleem. De in het spel gesproken tekst wordt ook op het scherm weergegeven, maar is door het lettertype bijna niet leesbaar. Het is niet storend, maar wel opvallend.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Maar dan kun je in ieder geval nog verstaan wat er wordt gezegd (dat maakt het natuurlijk nog steeds niet netjes dat de tekst zo klein is, maar toch). In Banjo Kazooie zit helemaal geen voice-acting, alles wordt gecommuniceerd met dat onverstaanbare gebrabbel. Ik vind het echt raar dat Microsoft en Rare dit probleem zo makkelijk van zich af schuiven. :( ‘Jammer maar we zijn nu eenmaal mensen en zo gaan die dingen,’ en daar moeten mensen met nog steeds perfect werkende ouderwetse tv-schermen het maar mee doen.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Daniel

    Nou, dat wordt dus geen Banjo voor mij. Heb nou eenmaal niet even zomaar 500 euro voor een HDTV voor handen en mijn ouders zijn ook niet van plan d’r eentje te kopen. “Deze doet het nog goed genoeg.”

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Ik zou het me eventueel wel kunnen veroorloven… maar ik vind het gewoon onzin om een nog goedwerkende televisie weg te gooien. ;) Het zal wel aan m’n opvoeding liggen ofzo. Zodra deze kapot gaat koop ik er uiteraard ook één die HDready is, maar tot die tijd moeten ontwikkelaars er maar gewoon rekening mee blijven houden. En anders… hebben ze pech. ;) Als ik een Xbox had zou ik Banjo nu ook demonstratief overslaan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Shitbull55

    Heb geen HDTV en geen XBOX360.
    Kan mij dus geen moer (mwuhahahaa) schelen :-)

    Maar eigenlijk is het wel een dikke middelvinger naar iedereen zonder HDTV van RARE/Microsoft…beetje jammer dus…

      /   Beantwoorden  / 
  6. Kikujiro

    Hoeveel XBOX bezitters zouden er een HDTV hebben? Zou je de kleine lettertjes eventueel ook op een HDready TV kunnen lezen? De scherpte van het beeld is daarop natuurlijk ook (iets) minder vergeleken met een Full HD TV.

      /   Beantwoorden  / 
  7. erik

    Ja, voor zover ik er verstand van heb (niet echt ;) ) worden de meeste next-gen spellen afgestemd op een HDready resolutie van 720pixels. Full HD (1080 geloof ik?) komt ook voor, maar nog niet zo vaak. Op een HDready tv zou Banjo (en Dead Rising en Lost Planet, die hadden allebei hetzelfde probleem) gewoon leesbaar moeten zijn.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Kikujiro

    Én zo beginnen spelcomputer steeds meer op PC’s te lijken, met al dit soort probleempjes. Uiteindelijk zit de consolegamer hier niet echt op te wachten.

      /   Beantwoorden  / 
  9. mike

    Toen ik de Banjo demo speelde bij een vriend moest ik ook dicht op zn HDTV gekluisterd zitten om de teksten een beetje te kunnen lezen

      /   Beantwoorden  / 
  10. Kikujiro

    Kortom je hebt niet alleen een HDTV nodig, deze moet ook nog eens het formaat van een bioscoopscherm hebben om de teksten goed te kunnen lezen.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Shitbull55

    Ik denk dat Microsofts’ Rare wat aandeeltjes Sony heeft :-)

      /   Beantwoorden  / 
  12. Stone

    Nou dan zit er niets anders op dat ik deze speel op mijn full-hd beamer. 82 inch, (mwuhahahaa)welke kleine lettertjes (mwuhahahaa)

    nee zonder gekheid. dit is belachelijk. ik ben voor dat ontwikkelaars en filmstudio hun producten zo afleveren dat mensen met “goed” spul hier ook van kunnen genieten. maar dat heeft daar niets mee te maken. want de letter konden gewoon groter worden gemaakt. het is niet als of het er dan zeer slecht uit ziet op een 50-inch hd tv. ondertitels bij film zijn zot ook niet ineens kleiner op een hd tv.

    het probleem komt omdat ze te tekst eerst op het (gerendeerde) beeld zetten en dan downscaled naar een resolutie die een standaard def tv aan kan. als ze bij het programmeren gewoon rekening hadden gehouden met standaard def of een optie hadden ingebouwd waar in je de groten van de tekst kon kiezen was er niets aan de hand geweest.
    slordig

      /   Beantwoorden  / 
  13. Thomas

    Je kan ook gewoon een vga kabel kopen en je xbox aansluiten op een computer monitor, een oplossing die iedereen schijnt te vergeten ;)

      /   Beantwoorden  / 
  14. Kikujiro

    Dat is inderdaad en oplossing, maar goed, het liefst speel je natuurlijk op een groot tv scherm.

      /   Beantwoorden  / 
  15. Kikujiro

    @ Gulzt

    *schaamrood op kaken* Dat is het natuurlijk! Ik heb voor mijn Wii ook direct een andere RGB kabel gekocht, wereld van verschil inderdaad.

    Bedankt voor de tip!

      /   Beantwoorden  / 
  16. Gulzt

    Graag gedaan. Heb gelijk maar even een topic geopend over dit onderwerp, aangevuld met wat tips voor de aanschaf van een HDTV.

      /   Beantwoorden  / 
  17. Randolph

    Ben ik even blij dat ik volgende maand een nieuwe tv koop! 0.o

    het duurt ook niet lang meer voor ze dit ook bij ps3 doen (ik heb er nu al last van met GTA IV, ik kan op mijn mobiel de lettertjes naast de cijfers niet lezen) en over een jaar of 2 halen ze de hele PAL functie gewoon uit de spellen! dan kun je alleen nog maar HD.

      /   Beantwoorden  / 
  18. erik

    Ja, een RGB-kabel is wel echt noodzakelijk. De beeldkwaliteit met de standaard meegeleverde bekabeling is echt dramatisch (en 90% van de kopers weet waarschijnlijk niet beter dus blijft jarenlang zo spelen o_O Ik denk dat er zelfs genoeg mensen zijn die hun PS3 met die kabel op hun Plasma tv van 2000 euro aansluiten).

    Zonder RGB kabel had ik zelfs in het menu van de PS3 moeite om alle teksten te lezen. Het was even zoeken, maar uiteindelijk vond ik gelukkig toch een gameshop die die kabels verkocht. Nog geen moment spijt van gehad.

      /   Beantwoorden  / 
  19. Kars

    Heel vervelend allemaal, maar heb hier een hd-tv:P :lacht en wijst naar mensen zonder hd-tv, hoewel hij daarmee absoluut geen medeleven toont, maar ach:

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.