Eindelijk onze Stop & Swop met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts?


Dus het lijkt erop dat Rare met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts misschien alsnog zijn tien jaar oude 'Stop and Swop' belofte gaat nakomen. Het zou eens tijd worden!

Eigenlijk zou iedereen die Banjo Kazooie vroeger nooit heeft gespeeld gewoon het onderstaande filmpje moeten zien. Ik snap dat het vermoeiend is, dat eeuwige gezeur van Nintendo-fans over niet-nagekomen beloftes, maar echt: bekijk het filmpje. Dit is de wortel die Rare in 1998 voor onze neus hield nadat het spel was uitgespeeld. Geen vage hints, geen cryptische plaatjes, maar een uitgebreide en gedetaileerde uitleg (inclusief filmpjes!) van alle geheime levels die geopend zouden worden na het uitspelen van Banjo Tooie.

Het idee was dat de Banjo Tooie en Banjo Kazooie-cartridges snel met elkaar verwisseld zouden worden, waarna er in het eerste spel op magische wijze allemaal nieuwe deuren werden geopend. Het klonk ongelooflijk, onmogelijk zelfs, maar ja als een spel het zo nadrukkelijk verkondigde… Je moest het wel geloven. Wij konden in ieder geval niet wachten tot het zover was.

Twee jaar later verscheen inderdaad Banjo Tooie, precies zoals Rare had beloofd. Ademloos speelden we het hele spel uit, met tegenzin, want het was een uitermate vervelend vervolg, want we wilde per se het Stop & Swop mysterie ontrafelen. Maar hoe goed we ook zochten, en zelfs al hadden we écht alle puzzelstukken verzameld, er werd in heel Banjo Tooie met geen woord gerept over geheime eilanden, ijssleutels of het verwisselen van cartridges. Na het spel voor de zekerheid twee keer volledig uit te spelen was er geen andere conclusie mogelijk: het hele idee was gewoon geschrapt. Ik heb het Rare nog steeds niet helemaal vergeven.

Pas jaren later (dit jaar, om precies te zijn) gaf Rare tekst en uitleg over wat er nu precies was misgegaan. De Nintendo 64 zou oorspronkelijk in staat zijn om een klein beetje informatie vast te houden in zijn Rambus-geheugen, zelfs nog tien seconden nadat de stroom was uitgeschakeld. Maar in een vernieuwde versie van de hardware (goedkoper om te produceren) zouden spelers nog maar één seconde de tijd hebben om cartridges te wisselen. Vooral Nintendo drong er toen op aan om het idee dan maar helemaal te laten vervallen. Dat is eigenlijk een hele redelijke verklaring, maar het blijft een rotstreek om zo'n belofte niet na te komen zonder een verontschuldiging of zelfs maar een uitleg.


Hoe dan ook! Het mogelijk erg opwindende nieuws is dat Banjo Kazooie, het originele Nintendo-64 spel, wordt uitgebracht als XBLA-titel. En Rare belooft dat die twee spellen (het origineel en het nieuwe Xbox-spel Banjo Kazooie: Nuts & Bolts) op dezelfde manier invloed op elkaar hebben. Nuts & Bolts uitspelen unlockt 'dingen' in Banjo Kazooie en andersom. Rare wil alleen nog niet zeggen of het inderdaad gaat om hetzelfde geheime eiland en dezelfde geheime ijssleutel uit het bovenstaande filmpje. Gelukkig maar, want als dat inderdaad zo blijkt is er geen ontkomen meer aan; dan moet ik wel een Xbox kopen om Nuts & Bolts te kunnen spelen.

Zie ook:
- Nieuwe Mirror's Edge gameplay trailer
- Nieuwe trailer voor Resident Evil 5

[games.blog forum]

Lees ook:Banjo Kazooie: Nuts & Bolts boxart, nu met vierkante neus
Lees ook:Originele Banjo Kazooie naar XBLA + Nuts & Bolts trailer
Lees ook:Banjo Kazooie: Nuts & Bolts filmpjes
Lees ook:Ze komen terug: Viva Piñata 2 – Trouble in Paradise
Lees ook:Voertuigen bouwen in Banjo Kazooie: Nuts & Bolts

6 reacties op “Eindelijk onze Stop & Swop met Banjo Kazooie: Nuts & Bolts?

  1. IR

    Ik vind dat je wel hard bent over Banjo-Tooie. Maar goed, uitstekend nieuws, het zien van dit filmpje maakte me weer helemaal nostalgisch, dus als ik een een Xbox koop (en da’s hoog tijd) zal ik zeker Nuts&Bolts én het origineel (en hopelijk ook Banjo-Tooie natuurlijk) aanschaffen.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Gulzt

    Zou je echt voor dat ene spel een Xbox360 kopen? Voor dat geld kun je heel wat goede PS3/Wii titels kopen hoor !

      /   Beantwoorden  / 
  3. micha

    “Zou je echt voor dat ene spel een Xbox360 kopen? Voor dat geld kun je heel wat goede PS3/Wii titels kopen hoor !”

    ik zit er ook aan te denken om een 360 te kopen groten deels voor dit spel op het moment :P

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    Er zijn nog een handvol spellen die ik erop wil spelen, maar inderdaad niet erg veel. Het voelt ook een beetje decadent om ALLE consoles en ALLE handhelds van deze generatie te bezitten. ;) Ik weet niet of ik me daar wel prettig bij voel.

    Een paar bonuslevels in Banjo Kazooie zijn sowieso geen goede reden om een console te kopen (en Nuts & Bolts begint met iedere nieuwe trailer saaier te worden, GEEN spel waar ik me erg op verheug). Dus ja, ik kijk het nog maar even aan.

      /   Beantwoorden  / 
  5. stop n swop

    ik wou even zeggen wanneer komt die patch uit voor nuts & bolts voor sd-tv’s met kleine tekst alvast bedankt!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.