Sega verspreekt zich: Resident Evil 5 naar Wii


Resident Evil 5 komt naar de Wii. Dat zegt niet Capcom of Nintendo, maar Sega's Amerikaanse directeur Simon Jefferey. In een interview Kotaku versprak de man zich en zei over de Wii:

'De Wii verkoopt in enorme aantallen aan casual gamers, maar Nintendo weet dat dat niet genoeg is. Om succesvol te blijven moeten ook core gamers op de Wii blijven spelen. Zodra Resident Evil 5 eenmaal uit is op de Wii, dat gaat helpen om die doelgroep te bereiken.'

Dat was een verspreking, legde Simon later uit in een e-mail, maar toen was het kwaad natuurlijk al geschied. Na de aankondiging van Dead Rising voor de Wii kijken wij nergens meer van op, maar dit nieuws lijkt wel een beetje voorbarig. Helemaal uit de mond van Sega.

In een officiële reactie aan CVG liet een grappige Capcom-persvoorlichter weten dat Sega volgens hem aan een Sonic MMO werkt en binnenkort de Dreamcast opnieuw uitbrengt.

Zie ook:
- Sonic and the Black Knight plaatjes – het is Sonic met een groot zwaard
- Dead Rising: Chop Til You Drop, officiële aankondiging

[games.blog forum]

Lees ook:Dead Rising Wii, ‘Zombie Paradise’ trailer
Lees ook:Dead Rising wordt overgezet naar Wii
Lees ook:Sonic and the Black Knight plaatjes – het is Sonic met een groot zwaard
Lees ook:Dead Rising het begin van een nieuwe franchise
Lees ook:Uh oh, de hoofdrolspeler van Dead Rising 2 heeft een tragisch verleden

7 reacties op “Sega verspreekt zich: Resident Evil 5 naar Wii

  1. Shitbull55

    Je begint natuurlijk als boer in RE5.
    Vervolgens trappen de Zombies je boontjes plat. Dat pik je natuurlijk niet. Gelukkig heb je nog een pratend zwaard in de schuur staan.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kikujiro

    Mja… ik had meer de indruk dat hij RE 5 als voorbeeld gebruikte t.a.v. hoe Nintendo de core gamer zou kunnen bereiken. Sowieso, hoe weet iemand van Sega wat Capcom van plan is? Aan de andere kant, gezien de historie ook weer niet onwaarschijnlijk dat een aangepaste versie van RE 5 op de Wii uitkomt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Je begint natuurlijk als boer in RE5.”

    Haha!

    “Gelukkig heb je nog een pratend zwaard in de schuur staan.”

    …wat er zou gebeuren als Capcom de hulp inriep van Sega. ;)

    “Mja… ik had meer de indruk dat hij RE 5 als voorbeeld gebruikte t.a.v. hoe Nintendo de core gamer zou kunnen bereiken. Sowieso, hoe weet iemand van Sega wat Capcom van plan is?”

    Ik kan me ook niet voorstellen dat het meer is dan een simpele verspreking.

    Ik denk dat Capcom wel op de goede weg is met het bereiken van de Wii core-gamer. Hun eerste reactie op het succes van Resident Evil 4: Wii Edition was wat onhandig: Umbrella Chronicles en een goedkope port van REzero. Maar nu met Dead Rising begint het blijkbaar door te dringen dat Wii-eigenaren niet zozeer gek zijn op Resident Evil, maar gewoon op volwaardige kwaliteits-spellen. Een nieuw Resident Evil spel op de Wii zou me ook niet verbazen, maar het kan net zo goed een Wii-versie zijn van ieder andere grote Capcom-titel van een huidige of vorige generatie console.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Shitbull55

    Petje af voor Capcom idd. De beste 3rd party games voor de Wii komen veelal van hun hand.

      /   Beantwoorden  / 
  5. G.Nick

    goed nieuws!

      /   Beantwoorden  / 
  6. Justin

    ik geloof er niks van!

      /   Beantwoorden  / 
  7. berend jan

    “In een officiële reactie aan CVG liet een grappige Capcom-persvoorlichter weten dat Sega volgens hem aan een Sonic MMO werkt en binnenkort de Dreamcast opnieuw uitbrengt.”

    Dat is dan wel weer grappig…

    Dat RE5 komt lijkt me logisch gezien de hoeveelheid Wii’s op deze aardkloot is het zowiezo dom om daar geen “normale” spellen voor te maken. Dit lijkt een beetje op de DS hé eerst komen suffe minigames en saaie touch spellen op de DS en die krijgt nu ook pas 1,5 jaar de echte spellen dat zal met de Wii ook zo gaan denk ik.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.