Ben jij hardcore genoeg voor Lost Odyssey?


Slik. Games Radar heeft een review van Lost Odyssey online gezet. Het is niet echt een negatief verhaal, maar de schrijver maakt wel heel goed duidelijk dat dit spel alleen geschikt is voor de hardste van de hardcore RPG fans.

"Lost Odyssey wil per se een old-school Japanse RPG zijn, en gebruikt daarvoor ook elementen die andere RPG's allang hebben laten vallen. Denk aan random encounters, vier verschillende types magie en eindeloze fetch quests. De gevechten zijn turn-based, de menu's uitgebreid en het verhaal zit vol cliffhangers en personages die met zichzelf in de knoop liggen."

"En dat is waarom Lost Odyssey geen geweldige game is – het is te vermoeiend. Aan het begin van het avontuur krijg je letterlijk twee uur aan cutscenes te verwerken. Afgewisseld met korte speelbare stukjes van Kaim die door een mooie omgeving loopt. Het helpt daarbij ook al niet dat de laadtijden belachelijk lang zijn. En net als je denkt dat het eindelijk tijd is om serieus aan het avontuur te beginnen, ziet Kaim toevallig iets waarvan hij moet huilen en begint er wéér een cutscene over zijn verleden.

Als je besluit om die scenes niet over te slaan gebeurt het ook regelmatig dat er tien schermen voorbij komen met alleen maar tekst. Willekeurige flarden uit Kaim's geheugen die niks met het verhaal te maken hebben. Na een paar uur begint Lost Odyssey aan te voelen als een dik boek in plaats van een computerspel. Het is waar dat de meeste RPG's langzaam op gang komen, maar deze doet er ongeveer acht uur over om voorbij de eerste training dungeon te komen. En zelfs na die training krijg je nog steeds minstens één keer per kwartier een cutscene of tutorial voor je kiezen. Vier DVD's lang. Iedereen die geen hardcore RPG-fanaat is, zal zijn haren uittrekken van frustratie."

Ik weet niet wat jullie doen, maar ik ga er eerst nog eens een nachtje over slapen.

Lees zelf de volledige review en beslis of je het dan nog steeds aandurft om Lost Odyssey te kopen.

Zie ook:
- Lost Odyssey 'White Rabbit' commercial
- De mierenvanger van Nova Prospekt

Lees ook:Famitsu reviewt Lost Odyssey en No More Heroes
Lees ook:En de cirkel is rond! Namco-Bandai maakt Game Training voor DS
Lees ook:Vervolg op Crackdown niet uitgesloten
Lees ook:Lost Odyssey ‘White Rabbit’ commercial
Lees ook:Eerste Engelstalige screenshots Professor Layton

4 reacties op “Ben jij hardcore genoeg voor Lost Odyssey?

  1. Bou

    Als ik dit lees krijg ik juist extra zin om hem te spelen :P Ik ben denkik wel hardcore genoeg voor dit spel, alleen heb ik geen x360.. das dan weer jammer :P

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kars

    Ik heb nu ook opeens ontzettend veel zin om dit te spelen:D kan niet wachten^^

      /   Beantwoorden  / 
  3. wesley

    Ik weet wel wat ik doe. Door dit artikel heb ik alleen maar meer zin om het spel te spelen. Ik ben een echte die hard old school rpg liefhebber.

    Een game die aanvoelt als een dik boek? Kom maar op, ben ook gek op lezen en dan bij voorkeur dikke boeken. Ik vind het heerlijk om helemaal weg te dromen in een andere wereld.

    @ uur aan cutscenes aan het begin? Mooi, dat duidt in ieder geval op een groot verhaal

      /   Beantwoorden  / 
  4. Kaboutertje

    Ik snap niet waarom mensen dit niet kunnen vol houden. Het spel is uber. En serieus als je de cut scenes snapt en begrijpt is het spel al helemaal awesome en ik weet zeker dat 9 van de 10 hier wel een traantje laten glijden over hun wang bij sommige scenes.

    Ik heb het spel al uitgespeeld hoewel ik het zo over zou doen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.