Peter Moore hoopt op succes voor Wii

"Vertel mij nu eens waarom mensen voor 600 dollar een PS3 zouden kopen? Je zal de komende jaren zien dat mensen twee consoles gaan kopen. Ze kopen een Xbox en ze kopen een Wii… en dat alles voor de prijs van één PS3."

Heeft niemand minder dat Peter Moore in een interview gezegd. Op z’n minst een opmerkelijke uitspraak.
Wishful thinking? Of de wijze woorden van geniale ziener met jarenlange ervaring in de console-business? (Destijds had Moore ook de leiding over Sega’s operatie Dreamcast. Ervaring genoeg dus, al is het niet echt fantastisch afgelopen met de Dreamcast).

Nintendo kan zich waarschijnlijk prima in zijn uitspraak vinden. Wat hardcore gamers betreft hebben ze altijd gezegd dat ze er naar streven om de Wii als console "voor erbij" te gaan verkopen. (Naast de blauwe oceaan aan nieuwe gamers die ze willen gaan bevaren).

Over de prijs van de Wii is alleen nog niks bekend. Wat dat betreft is Moore’s uitspraak een klein beetje voorbarig. In een interview heb ik Nintendo’s Perrin Kaplan vandaag nog horen zeggen dat ze niet mocht zeggen hoe duur de Wii zou worden. "Maar ik beloof je dat de mensen blij zullen worden als de uiteindelijke prijs horen." Dat is natuurlijk een uitspraak van niks die nog alle kanten op kan gaan.

Sony denkt ondertussen waarschijnlijk precies het tegenovergestelde. Of laat ik het anders zeggen, Sony gaat waarschijnlijk precies het tegenovergestelde communiceren. Waarom zou je twee inferieure consoles kopen als je voor hetzelfde geld één super-console aan kan schaffen die hetzelfde kan als allebei de concurrenten?

Bron: IGN

Zie ook:
- Phil Harrison: motion sensor idee kwam niet van onszelf
- Nog meer Super Mario Galaxy filmpjes
- Bekijk hier de Final Fantasy XIII trailer
- Project H.A.M.M.E.R.
- Bekijk hier de (leuke!) trailer van Next Gen Indiana Jones
- Rayman Raving Rabbids trailer (Wii version)
- Grand Theft Auto IV komt naar Xbox360

Lees ook:Sega werkt aan een Dreamcast Collection
Lees ook:Harmonix verdedigt Europese Rock Band prijs
Lees ook:PS2 verkopen worden niet gehinderd door naderende PS3
Lees ook:Red Steel – hetzelfde level, nieuwe trailer
Lees ook:Ken Kutaragi wordt verstandig

8 reacties op “Peter Moore hoopt op succes voor Wii

  1. Antylopix

    Dan ben ik het eens met Peter Moore, en niet met sony:D

      /   Beantwoorden  / 
  2. Anne

    Bedoeld hij niet, ‘ze kopen de Wii en sparen door voor de PS3?’

    PS3 >>>>>>> 360

      /   Beantwoorden  / 
  3. Antylopix

    Nee, dan ben je ECHT heeeeeeel fout bezig, je moet allang een X-360 hebben en als dan een keertje de Wii uitkomt moet je die erbij kopen en die PS3 moet je ergens in het hoekje van de winkel laten liggen en niet naar kijken…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Mithrandir

    Waarom moet je allang een X360 hebben? Het huidige aanbod is brak en de prijs ook. De wii zal wel in Oktober ofzo uitkomen.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Anne

    Nou, het is natuurlijk persoonlijk, maar M$ is veel te Amerikaans en inderdaad, ook te duur. De echt goede games zijn uitgekomen op de GC en PS2 en ik voorspel hetzelfde voor de komende generaties. Als je al die geweldige Japanse spellen en andere toppers wilt missen voor de PS3 voor incidenteel een goede titel en een zooi aan commerciele schiet en sport games, dan moet je dat doen. Maarja, het is smaak en daar valt niet over te twisten. :)

    Zolang we het met elkaar eens zijn dat de Wii in elke huiskamer thuishoort.

      /   Beantwoorden  / 
  6. wesley

    ik heb een xbox 360 en ga zeker ps3 ook halen en wii haal ik niet hij zie er wel cool uit maar de games vindt ik niet zo leuk

      /   Beantwoorden  / 
  7. Mithrandir

    Oh vet, je hebt ze al gezien en gespeeld dus? Zo te horen niet anders zou je dit niet zeggen.

    Zowel een PS3 en Xbox360 kopen is nutteloos, 2 machines die hetzelfde kunstje kunnen. Het enige verschil zit in een PAAR exclusieve games aan beide kanten.

      /   Beantwoorden  / 
  8. Zagu

    Rofl die beide consoles brengen troep uit maar er zijn uitzonderingen zelda Tp,Smash bros en gears of war en viva pinata. Voor de gc is de laatste maanden niks goeds uitgekomen behalve zelda. De release lijst van de ps3 spreekt mij meer aan dan die 2 bij elkaar. Wii koop ik ook niet omdat ik flink game en ikz ale rge last krijgen van me shouders en ik zie al veel te veel party games.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.