Sega Road to E3 dag 4: Sega Rally Revo

Een nieuwe dag, een nieuw spel van Sega. Ik moet zeggen dat dit hele Road to E3 gebeuren me erg goed bevalt. En Sega waarschijnlijk ook, deze spellen krijgen nu meer aandacht dan ze alleen op de E3 ooit gelukt zou zijn. Vandaag mogen we Sega Rally Revo toevoegen aan het rijtje.

Uh-oh, heeft Sega de memo niet gekregen? Nintendo’s nieuwe console heeft een naamsverandering ondergaan. Of misschien wist Sega dat juist al eerder en durven ze het daarom aan de term Revo te gebruiken voor een project dat alleen op de PS3/Xbox360 verschijnt.
De Sega Rally serie heeft een lange geschiedenis. Lang geleden, in 1995, zag de allereerste Sega Rally het levenslicht in de arade-hal. (Later ook in de huiskamer op Sega’s Saturn thuisconsole). En sindsdien is het één van die Sega-series die om de zoveel jaar een comeback maakt.

Voor de Dreamcast verscheen een Sega Rally 2. De Playstation 2 kreeg Sega Rally 2006. (Oorspronkelijk gepland als een 10 jaar later spel, en dus ook aangekondigd als Sega Rally 2005. Maar uiteindelijk kreeg Sega het spel niet op tijd af en werd het begin dit jaar dus een 11 jaar later spel). Zelfs voor de Gameboy Advance is er een Sega Rally verschenen, al werd die niet zo best ontvangen.

En volgend jaar is het dus tijd voor Next-Gen Sega Rally. Het spel wordt ontwikkeld door de pas opgerichte SEGA Driving Studio. Het persbericht spreekt erover hoe de baan dynamisch indeukt en verbuigt als erover gereden wordt. Dit spel gaat dus, in ieder geval op de PS3, rechtstreeks de concurrentie aan met Motorstorm.

"Vehicle selection affects driving strategy in SEGA RALLY REVO, as race course surfaces dynamically deform upon repeated contact with vehicle tires and changing weather effects. SEGA RALLY REVO features a variety of fully deformable surfaces, from gravel-littered tracks and smooth tarmac roads, to snow-covered mountain passes. This means no two laps will ever be the same, and drivers can skillfully lower their lap times as they hurtle their chosen world-renowned rally vehicles down photo-realistic courses only made possible on next-generation hardware."

Bron: Sega’s Road to E3

Zie ook:
- Sega Road to E3 dag 7: Charlotte’s Web (GBA/DS)
- Sega Road to E3 dag 6: Sonic Rivals
- Sega Road to E3 dag 5: Full Auto 2: Battlelines
- Sega Road to E3 dag 3: World Pool Championship 2007
- Sega Road to E3 dag 2: Super Monkey Ball: Banana Blitz
- Sega Road to E3 dag 1: Virtua Tennis 3
- Sega’s Road to E3
- Konami kondigt Elebits voor de Revolution aan
- Exclusief nieuw Sonic spel voor Revolution
- Klassieke Sega games op de Revolution?

Lees ook:Sega Road to E3 dag 7: Charlotte’s Web (GBA/DS)
Lees ook:Sega’s Road to E3
Lees ook:Sega Road to E3 dag 1: Virtua Tennis 3
Lees ook:Sega Road to E3 dag 3: World Pool Championship 2007
Lees ook:Sega Road to E3 dag 5: Full Auto 2: Battlelines

4 reacties op “Sega Road to E3 dag 4: Sega Rally Revo

  1. Oscar Mopperkont

    Sega Rally was in de arcadehallen echt een ubervet spel! Hulde dat hij ook naar de Revolution komt! Arcade racespellen zijn altijd erg leuk om met meerdere mensen te doen en op de GameCube had je in principe alleen MKDD (hoewel dat natuurlijk ook weer een ander genre is), maar beter dat daar dus concurrentie voor komt. Hopelijk wordt het net zo’n topper als Sega Rally Arcade.

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    Uh, dit spel verschijnt dus niet voor de Wii. :-S Ik heb de formulering maar even aangepast want het stond er inderdaad nogal verwarrend. Maar dit spel komt alleen maar uit op de PC, Xbox360 en PS3.

    Overigens las ik op de Neogaf forums net een commentaar van iemand die beweert er meer vanaf te weten (niet echt een officiele bron dus. ;) Maar toch leuk om te lezen):

    “I don’t know what night they’re going to announce it, but they’ve got some good fucking shit en route. Believe this.”

    En even later van dezelfde persoon:

    “In any case, it wasn’t meant as an “I know something you don’t” taunt, more like a “I hope Sega announces this game soon so we can all rejoice.” And also so theorists can finally be put to rest as to what system it’s coming for.”

    Dus een spel waar iedereen al lang op zit te wachten, en waar veel over gespeculeerd wordt op welk platform hij zal verschijnen… hm…

      /   Beantwoorden  / 
  3. Oscar Mopperkont

    Sjips… in mijn enthousiasme heb ik het verkeerd gelezen. Jammer, dan maar hopen dat Sega het licht ziet en dit spel alsnog naar de Revolution brengt. Op zich zag Sega Rally Arcade er prima uit en ook met de specs van de Wii, moeten goede graphics mogelijk zijn. Verder lijkt mij de besturing met de controller bij racespellen ook goed te doen. Bv door de controller horizontaal te houden.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Floris

    hopelijk krijgt het spel wel een andere naam

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.