Splinter Cell 4 beelden voor Xbox360

Op Kotaku zijn drie nieuwe plaatjes opgedoken van de Xbox360 versie van Splinter Cell: Double Agent. Het was al bekend dat dit spel er erg goed uit zou zien, deze plaatjes bevestigen dat eigenlijk alleen nog maar eens. Hoewel dit overduidelijk geen ingame screenshots van het spel zijn, heb ik toch goede hoop dat dit enigszins representatief is voor hoe het hele spel eruit komt te zien. Ik vind het vooral mooi hoe de "camera" zich scherp stelt op Sam Fisher, waardoor de achtergrond out of focus is. Een simpel trucje dat heel veel spellen een stuk mooier zou kunnen maken. Ik hoop dat het in de volgende generatie standaard bij alle games wordt toegepast.


Splinter Cell 4 belooft een andere richting in te slaan dan de rest van de serie. Alle gadgets, nightgoggles, camera’s en dergelijke verdwijnen helemaal uit het spel. Meer dan ooit zul je moeten vertrouwen op je eigen creativiteit om toch nog onzichtbaar te kunnen rondsluipen. Ook de verhaallijn van het spel ziet er spannend uit. Sam wordt op een undercover missie gestuurd en moet infiltreren in een groep terroristen. Het vertrouwen winnen van de vijanden in plaats van meteen hun kelen door te snijden. Dat klinkt allemaal erg veelbelovend.

Maar ik zal maar meteen opbiechten dat ik zelf eigenlijk niet zoveel heb met Splinter Cell. Als ik een spionage-spel wil spelen pak ik liever Metal Gear Solid erbij. En dat dan vooral vanwege de briljante verhaallijnen en de bizarre humor die in dat spel zitten. Het sluipen en spioneren zelf spreekt me daar ook niet bijzonder aan. Vooral bij moeilijke stukken die je vaak overnieuw moet doen gaat het me al snel irriteren dat je telkens zolang zit te wachten. Wachten tot een bewaker de goede kant op kijkt en dat soort dingen. De eerste keer is het nog erg spannend, maar als ik een level voor de tiende keer overnieuw moet doorlopen begin ik me vaak een beetje te vervelen.

Maar goed, met alle wijzigingen die nu worden doorgevoerd zal ik de Splinter Cell serie met deel 4 misschien toch weer eens een kans moeten geven.

Bron: Kotaku

Zie ook:
In de lente een nieuw spel van Rare
IGN voorspelt: GTA 4 tegelijk op Xbox360 en PS3
Bill Gates niet bang voor Playstation 3

Lees ook:Haze en Splinter Cell: Conviction uitgesteld
Lees ook:Nieuwe screenshots Xbox360-versie van Battlefield 2
Lees ook:Speciale 3D screenshot van MotoGP2006 voor de Xbox360
Lees ook:Cell processor niet alleen in Playstation 3
Lees ook:Wat zijn Ubisoft’s populairste spellen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.