Nieuwe screenshots Monster Hunter 3


In de rest van de wereld zal het wel altijd een niche-spel blijven, maar in Japan is het ongetwijfeld de grootste release van het jaar (het jaar waarin hij uitkomt dat is). De vorige aflevering wist vrijwel in zijn eentje te zorgen voor een revival van de PSP in dat land, dus wie weet wat er gebeurt als de populairste serie van het moment uitkomt op de populairste spelcomputer van het moment. Het wordt krankzinnig, zoveel is nu al zeker. Maar wat moeten wij in de rest van de wereld ondertussen met Monster Hunter 3? Het gaat over mensen die jagen op dinosaurusachtige monsters. Het is een MMORPG met een grote nadruk op het verzamelen van nieuwe wapens (itt. het verzamelen van experience points). En de graphics zien er verrassend goed uit. Al die uitgestrekte kale landschappen geven het spel een fijne Shadow of the Colossus-vibe, al betwijfel ik of ik er net zoveel plezier aan zal beleven als destijds aan dat spel.

Zie ook:
- Trailer van twee minuten voor Disaster: Day of Crisis
- Volgende week komt Wario Land uit, bekijk nog één nieuwe trailer

[games.blog forum]

Lees ook:De verborgen schoonheid van Red Dead Redemption blootgelegd in time-lapse video
Lees ook:Op dinosaurusjacht met de Wii Remote – Monster Hunter 3 trailer
Lees ook:Eerste trailer van BioWare’s Anthem
Lees ook:Tegenvallende Mobile Suit Gundam: Crossfire trailer
Lees ook:Vliegen op de wind in indiegame Chasing Aurora

9 reacties op “Nieuwe screenshots Monster Hunter 3

  1. Wouter

    Ziet er inderdaad erg goed uit.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Harry

    Monster Hunter is geen MMO. Het is een multiplayer game, waarbij je met maximaal vier spelers door de spelwereld gaat. Er is geen sprake van een persistente wereld zoals bij WoW. Vergelijk het eerder met Diablo (al is het daadwerkelijke spel wel heel anders).

    De PSP versie van MH2 is hier verkrijgbaar, en naar mijn persoonlijke mening een van de beste RPGs die ik in jaren heb gespeeld. Maar het is wel een game waar je veel tijd in moet steken om er plezier aan te beleven.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Maar een echte verhaallijn zit er toch niet in? Als ik het goed heb begrepen, want ik heb Monster Hunter inderdaad nog nooit gespeeld. Het heeft me nooit echt getrokken vanwege dat gebrek aan verhaal. Alleen maar queste naar queste, steeds meer monsters vangen, dat leek me niks, maar misschien zit ik ernaast. :)

    Maximaal vier spelers verduidelijkt wel een hoop! Ik begon me net af te vragen hoe Nintendo een MMO met friendcodes wilde organiseren.

      /   Beantwoorden  / 
  4. Harry

    In Monster Hunter Freedom 2 (PSP) is er wel een soort van verhaal, maar je moet heel goed opletten om dat te zien. Het is volstrekt irrelevant voor het spel.

    Het komt er op neer dat je als Monster Jager terecht komt in een klein bergdorpje en daar allerlei opdrachten uitvoert. Deze opdrachten vallen binnen vaste stramiens: ‘dood zoveel monsters van type x, versla reuzemonster y, verzamel zoveel materialen z’. De handelingen die je daarvoor moet verrichten zijn echter niet zo standaard als deze lijst doet vermoeden.

    Om te beginnen is het gevechtssysteem volledig actie-gericht. Bovendien is ieder wapen uniek, en spelen met twee kleine dolken is bijna een heel ander spel dan wanneer je met een vuurwapen of een hamer op jacht gaat.

    Verzamelen van materialen doe je op allerlei plekken in de gebieden, en deze kun je gebruiken om wapens en wapenrustingen te upgraden. Ook kun je koken om je uithoudingsvermogen en levensenergie op peil te houden.

    Het unieke is dat het spel echt voelt alsof je aan het survivalen bent. Veel missies hebben een tijdslimiet van een half uur of een uur, en gedurende die tijd waan je je echt in de wildernis en moet je het zelf rooien.

    De sfeer is daardoor redelijk uniek.

    Een groot nadeel aan MHF2 is dat het spel alleen lokaal multiplayer ondersteunt. Helaas dus geen internet verbindingen. Wie er alles uit wil halen moet dus een paar vrienden met PSP en exemplaar van de game in de buurt hebben.

      /   Beantwoorden  / 
  5. berend jan

    als ik dat verhaal van hierboven lees dan is het een heel interesante titel als er tenminste online support inkomt…

    stel je voor…

    er wordt een afspraak gemaakt op het g. forum om dat en dat monster eens een lesje te leren op dat en dat moment. En een aantal “helden” komt opdagen om met 4 personen eens een gigantische draak neer te halen…

    Na wat communicatie (wia WiiSpeak duuhh) is er een tactiek afgesproken om het beest neer te halen.
    Speler 1 leid het beest af met vuurwapens dan rent het monster achter persoon 1 aan die maakt zich uit de voeten monster achtervolgd dan knallen 2 en 3 vanachter een heuvel het beest in verwarring met raketten waarna speler 4 op de rug springt van ‘t monster en zijn kop erafhakt met 1 snelle beweging van zijn zwaard (natuurlijk met wiimotion plus)…

    beest dood, screenshot wordt gemaakt van de 4 helden die op het monster staan (bewaard op SDkaart/wii prikbord) deze .jpg wordt gepost op het g. foum alle andere G. leden jaloers…

    Organiseren een hunt naar een groter beest enz enz…

    Als alles wat ik hier optikte gaat gebeuren dan ben ik verkocht en is MH3 een reden om een Wii/wii motion plus en een wiispeak aan te schaffen… IMHO

      /   Beantwoorden  / 
  6. Gulzt

    @Berend Jan

    Dapper sta je voor de draak, om te ontdekken dat 1 van de friendcodes niet goed is ingevoerd. En wat is toch al die herrie die je hoort? Ah, iemand heeft z’n muziek hard staan, en dat klinkt heerlijk door, dankzij de prettige locatie van de WiiSpeak op de TV. Geen probleem, ik vraag wel even of het wat zachter kan.. Bertje verstaat je niet, want zijn eigen muziek klinkt mee in jouw WiiSpeak.

    Dus drop je een bericht op het forum. Waar bertje natuurlijk niet gelijk kijkt. Na een uur wachten ,en eindelijk op pad besluit de nintendo server Bertje te disconnecten. Probeert bertje terug te komen krijgt hij de melding dat hij al in het spel zit. Berend Jan ergert zich scheel dat Bertje ziet stil staan en ook al niet reageert op zijn inmiddels geschreeuw richting zijn Wii Speak setje.

    Yep, het worden gouden tijden voor de wii online :) Wii Speak werkt pas als het een headset ondersteund. En waarom toch elke keer voor elke game weer al die friendcodes invoeren :S

      /   Beantwoorden  / 
  7. Harry

    Berend Jan:

    Je brengt het wat dramatisch, maar dat is inderdaad het idee. Doordat ieder wapen zo uniek is en ieder personage daardoor ook, krijg je heel interessante multiplayer situaties, waarbij techniek en tactiek heel belangrijk zijn.

    Geen idee of WiiMotionPLus wordt ondersteund. Denk het niet eigenlijk.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    Moet zeggen dat ik er nu toch een soort zin in begin te krijgen. :) Zolang het als actiespel goed werkt, en dat maak ik wel op uit Harry’s verhaal, is het natuurlijk een heel ander verhaal. Eindeloos grinden en items verzamelen is niet erg als ieder gevecht daadwerkelijk spannend en uitdagend is. De sfeer in bovenstaande plaatjes spreekt me ook nog steeds heel erg aan, dus ja, ik ben nieuwsgierig.

    Wii Speak-ondersteuning? Als we Nintendo mogen geloven laat Animal Crossing dat alleen toe omdat het een stressvrij spel is waar niemand ooit zijn zelfbeheersing kan verliezen. Ik vrees eerlijk gezegd het ergste als Capcom om toestemming komt vragen om dat apparaat ook te mogen gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 
  9. Harry

    Wel een kleine waarschuwing (anders heb ik het straks gedaan ;-) )

    De besturing van de PSP game is nogal vreemd. Je bestuurt je personage met het knuppeltje en de camera met de D-pad. Dit werkt prima als je een nieuwe manier van sturen aanleert, namelijk met je duim de knuppel en met de vingers van dezelfde linkerhand (wijs- en middelvinger) op de d-pad voor de camera. Dit klinkt heel onnatuurlijk, maar het werkt echt prima.

    Als je het op andere manieren probeert is het een rampzalige ervaring.

    Ik hoop dan ook dat de Wii besturing wat toegankelijker is…

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.