Treasure Island Z een point-and-shake adventure


Treasure Island Z ziet er leuk uit. De meestgehoorde uitroep bij de onthulling van de eerste screenshots (niet in de laatste plaats door mijzelf) was dat het wel een beetje leek op een point-and-click adventure. Nu we dankzij IGN een filmpje van het spel hebben, kunnen we zien dat het inderdaad een soort van point-and-click adventure is. Alleen in plaats van alleen maar overal op te klikken laat Capcom je dingen doen met de Wiimote waarvan de meeste andere ontwikkelaars meteen "Minigame!"  zouden roepen.

Het grootste gedeelte van dit filmpje is feitelijk opgenomen tijdens het tutorial-gedeelte van het spel. Daar helpt Capcom je nog op weg door bij iedere puzzel precies aan te geven hoe je hem op moet lossen. Maar volgens Chris Kohler is het fijne aan Treasure Island juist dat je het daarna helemaal zelf mag uitzoeken. Net zoals in een echte point-and-click adventure is het lang niet altijd duidelijk wat je moet doen en vaak ook helemaal niet logisch.

"Voor sommige puzzels moet je de Wiimote vasthouden in dezelfde houding alsof je een item echt gebruikt. Je zult hem gebruiken als een grijp-arm om voorwerpen uit bomen te plukken of bijvoorbeeld als paraplu. In tegenstelling tot bij een ander Japans avonturenspel wat ik niet bij naam zal noemen (hij doelt op Hotel Dusk), vertelt Treasure Island je niet hoe je iedere puzzel op moet lossen en waar elk voorwerp voor dient. Je zult goed moeten kijken, nadenken en snel reageren.

Als je niet snel genoeg reageert – en geloof me, dat zal vaak gebeuren – moet je het level overnieuw beginnen. Gelukkig zijn alle levels vrij kort zodat je al snel weer op het punt bent waar je afging. Eerst dacht ik dat het spel misschien beter was geweest met save points, maar achteraf had het daarmee wel heel erg weinig uitgemaakt of je iets haalde of niet. Het feit dat er echt iets op het spel staat maakt de puzzels spannend.

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Die Resident Evil: Umbrella Chronicles trailer
- Resident Evil 4 – Wii Edition trailer
- My Sims (Wii) video-interview met veel beeldmateriaal

Lees ook:Capcom’s eerste Wii-game: Treasure Island Z
Lees ook:Secret of Monkey Island krijgt een episodic vervolg op pc en WiiWare
Lees ook:Agatha Christie komt naar Wii
Lees ook:Eerste trailer Full Throttle Remastered
Lees ook:The SCUMM Aquatic

2 reacties op “Treasure Island Z een point-and-shake adventure

  1. The Dude

    Ziet er leuk uit (en dan heb ik het niet alleen over de graphics maar ook zeker over de gameplay)!

      /   Beantwoorden  / 
  2. maikeru

    pff, werd binnen 15 seconden al gek van de vorm van de ‘tekstballonnen’. En dan dat ‘Ding’ waar Charlie Bell telkens zijn tekst mee begint, :-s

    Neemt niet weg dat het er verder wel leuk uit ziet, en leuke manier om de wiimote te gebruiken.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.