Manhunt 2 naar Wii (en PS2 en PSP)


Eind vorig jaar is Nintendo’s president Reggie op gesprek geweest bij Rockstar Games en heeft er naar eigen zeggen alles aan gedaan om een GTA-spel op de Wii uit te laten komen. Met als doel uiteraard om een zo divers mogelijk aanbod van games te creëren (lees: het kiddy-imago weg te poetsen). Nou, dat imago-probleem is binnnenkort wel opgelost denk ik. Tijdens het brainstormen over wat ze met de Wiimote zouden kunnen doen is Rockstar blijkbaar tot de conclusie gekomen dat één van hun andere franchises nog veel beter tot z’n recht komt op de Wii.

Gisteravond is bekend gemaakt dat Rockstar Manhunt 2 zal uitbrengen op de Nintendo console. Ook op de PS2 en de PSP, maar de Wii versie is het meest opmerkelijk en krijgt daarom ook de meeste aandacht. De dagen dat Nintendo het bloed liet verwijderen uit Mortal Kombat liggen dan misschien ver achter ons, een spel als dit is er toch nog nooit geweest op een Nintendo console.

Het doel van het oorspronkelijke Manhunt was kort gezegd om mensen te vermoorden op allerlei creatieve manieren, in opdracht van iemand die daar een “snuff movie” van wilde maken. (Films waarin een echte moord is vastgelegd, volgen sommige mensen bestaan zulke films echt in het illegale circuit, maar er is er tot nu toe nog nooit daadwerkelijk één gevonden).

Dit is één van de beste reviews van Manhunt die ik kon vinden (ik heb het zelf nooit gespeeld). Volgens Gamespot zat er onder het geweldadige masker wel degelijk een goede game verstopt.

Op de PS2 en de Xbox gebeurde het moorden simpelweg door een knop in te drukken, maar het grote speculeren is nu natuurlijk hoe Rockstar daar de Wiimote voor zal gebruiken. Dat het geweldadig en onsmakelijk zal worden staat al bij voorbaat vast.

Bron: Gamesindustry

Zie ook:
- Weer een Sonic and the Secret Rings trailer
- Japan: Wii verkoopt vier keer beter dan PS3

Lees ook:Rockstar’s Table Tennis komt naar de Wii
Lees ook:Now you’re playing with power
Lees ook:Maar 40% van PS3-eigenaren is zich bewust van Blu-ray speler
Lees ook:Bigben sluit deal voor Wii accessoires
Lees ook:Rockstar Games Presents Table Tennis

7 reacties op “Manhunt 2 naar Wii (en PS2 en PSP)

  1. Wouter

    Snif, ik haat ziek zijn! Ik kan niet eens van me af schreeuwen, ik ben m’n stem kwijt, snif.

    Komt er binnenkort weer een dagelijkse rubriek zoals Animal Crossing Wild World? Nu ben je bezig met de Wii maar die is niet helemaal dagelijks.

      /   Beantwoorden  / 
  2. The Dude

    Klinkt mij in de oren als iets te veel van het “goede”. Wmb mogen er meer (en wat betere) Red Steels komen op de Wii – speciaal voor de Wii gemaakt (geen aftreksel van de PS2) én volwassen. Maar ik zit er niet op te wachten om een psychopaat te mogen spelen. Er zit een groot grijs gebied tussen Monkeyball en Manhunt waar veel geld aan te verdienen valt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Er zit een groot grijs gebied tussen Monkeyball en Manhunt waar veel geld aan te verdienen valt.”

    Mee eens, maar je moet ergens beginnen zullen we maar denken. Als dit spel een succes wordt (waar volgens mij een redelijke kans toe is, al ben ik niet van plan het te spelen) dan zullen er vast meer ontwikkelaars volgen.

    “Komt er binnenkort weer een dagelijkse rubriek zoals Animal Crossing Wild World?”

    Misschien als daar weer een geschikt spel voor uit komt. Ik ben van plan om vaker te gaan schrijven over wat ik momenteel aan het spelen ben (zoals nu met Contact), maar of dat een dagelijkse rubriek gaat worden weet ik niet. Misschien semi-dagelijk.

      /   Beantwoorden  / 
  4. The Dude

    Ik moet nog even iets kwijt over de “volwassen” spellen voor de Wii. Ik denk dat Metroid Prime III een voorbeeld zou moeten stellen: een op maat gemaakt spel met optimale & innovatieve motion-controls.

    Als developers bloederige Wii-makes van PS2-games gaan maken gaat het mis: simpele motion-controls & matige graphics. De Wii-doelgroep van zulke spellen heeft al een PS2 en dus vaak ook al het originele spel.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Brian

    Wat een onorginele rotzooi maakt die rockstar. Ik snap niet wat mensen zo leuk aan hun games vinden

      /   Beantwoorden  / 
  6. lala

    1 van de vetste games ever!!!

      /   Beantwoorden  / 
  7. Steve

    Manhunt was echt een schitterend spel, zeker hoe je een micro kon gebruiken om je targets naar je toe te lokken.
    Manhunt 2 voor Wii zal niet zomaar een port zijn van de ps2 versie want de wii versie wordt door een heel andere afdeling van rockstar gemaakt. ik denk dat er dus zeer intens gebruik van de wii-mote zal worden gemaakt en dat het echt een schitterend spel wordt. Alleen daarvoor begin ik nu te sparen voor een wii.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.