Godfather-demonstratie op de Wii


Hij zegt het een beetje verveeld. “Ik kan hem in z’n hoofd schieten… of in z’n schouder zodat hij niet meer kan vechten…

De woorden ‘hoofd’ en ‘vechten’ rekt hij een beetje uit, deze Joel Wade, senior-producer van The Godfather: Blackhand Edition. Met een lijzige verveelde stem somt hij zijn mogelijkheden op. Hij heeft dit verhaal duidelijk al veel vaker verteld.

Pang.

Of ik maak hem onschadelijk door z’n knie kapot te schieten…

In het spel zakt iemand door zijn kapotgeschoten knie.

We zien alleen Joel’s handen, maar ik stel me voor dat hij z’n hoofd nu een beetje schuin houdt terwijl hij het resultaat van zijn schot bekijkt. Net zoals Bob Ross naar een schilderij kan kijken terwijl hij bepaalt waar de volgende happy little tree zal komen.

Pang.

Of misschien toch ook maar een keertje in z’n schouder…

Twijfelend loopt Joel wat dichter naar zijn slachtoffer toe. Het is maar een demonstratie om de mogelijkheden van de Wii versie te laten zien, dus we vallen hier midden in het verhaal. Ik weet niet wie het slachtoffer precies is.

Hij vecht in ieder geval niet terug, dus waarschijnlijk is het gewoon iemand die toevallig in de buurt stond. En onschuldige voorbijganger, the Godfather is immers niet voor watjes.

Joel zwijgt. Wat zal hij nu doen? Dankzij de Wiimote zijn er heel veel manieren om iemand een langzame en pijnlijke dood te bezorgen, maar nu is hij blijkbaar een beetje door zijn inspiratie heen.

Laat ik hem anders maar gewoon snel executeren.

Pang. Pang.

En het slachtoffer valt dood op de grond.

Het filmpje gaat hierna nog veel verder, maar voor het eerst vraag ik me af of ik dat eigenlijk wel wil zien. Niet omdat het me geen leuk spel lijkt (het ziet er tamelijk saai en ongeïnspireerd uit), maar vanwege zoveel zinloos geweld. Dit zijn geen slechterikken die hij uitschakelt, maar gewoon voorbijgangers die vermoord worden. Ik krijg er een beetje een naar gevoel bij.

Dit zijn ongetwijfeld de scenes waar mensen als Hirsch Ballin zo van schrikken. Hebben ze dan misschien toch gelijk? Is de wereld inderdaad beter af zonder dit soort games? Deze Joel Wade klinkt in ieder geval behoorlijk… afgestompt.

Maar zo moet ik natuurlijk ook weer niet denken. Uiteindelijk ben ik het helemaal niet met Hirsch Ballin eens. Het enige wat nog enger is dan dit soort games is een overheid die voor mij bepaalt dat ik ze niet mag spelen. Ik kan zelf ook beslissingen nemen, dankuwel dat u me niet als een klein kind behandeld.

Maar mocht het hem toch lukken om de meest geweldadige games te verbieden, besef ik me opeens, dan zal mijn toekomstige spellencollectie er nauwelijks door veranderen. Zo’n Godfather: Blackhand Edition (eerlijk is eerlijk, die controls zien er wel erg interessant uit. Niemand kan EA ervan beschuldigen dat ze niet hun best doen voor de Wii-bezitters) zou er bij mij toch al niet in komen.

In ieder geval, dit is dus een demonstratie van de controls in de Wii-versie van de Godfather. Gelukkig voor de tere kinderzieltjes moet je eerst je geboortedatum invullen voordat je het spel te zien krijgt. Zo’n ondoordringbaar fort van veiligheid zullen ze nooit weten te omzeilen.

Bron: gametrailers

Zie ook:
- Nieuw in het winkelkanaal: Street Fighter II en Super Probotector
- Wario Ware: Smooth Moves video review

Lees ook:Godfather op 24 maart
Lees ook:Eerste trailer: The Godfather II
Lees ook:The Lost Oracle is de mooiste Legend of Zelda die Nintendo nooit heeft gemaakt
Lees ook:Maak kennis met de blinde zombies van The Last of Us
Lees ook:Nieuw van EA: Boogie – dansen en zingen met je Wii

5 reacties op “Godfather-demonstratie op de Wii

  1. Wii nnardoCode

    Ik heb alleen geluid, ik kan het filmpje niet zien… :(

      /   Beantwoorden  / 
  2. Wii nnardoCode

    Ah, nu wel. :)

      /   Beantwoorden  / 
  3. Lottie

    Ach ja, als het spel alleen daar om draait…

      /   Beantwoorden  / 
  4. Linkster

    erik….. over die leeftijdsgrens.
    iedereen kan erdoor!

      /   Beantwoorden  / 
  5. Bou

    linkster,.. sarcasme is iets wat je moet begrijpen,… sorry.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.