PS3/Xbox360 mooier, Wii leuker


Call of Duty 3 is een interessant spel. Niet dat ik het ga spelen (ik heb nog nooit een Call of Duty gespeeld, en ik ben niet bepaald van plan om er nu mee te beginnen), maar het is één van de weinige titels die op alledrie de nextgeneration spelcomputers verschijnt. Een uitgelezen kans dus om de Xbox360, PS3 en de Wii met elkaar te vergelijken. Op welke console is COD3 het leukste?
Dat vroeg Joystiq zich nu ook af, en één trip naar het hoofdkantoor van Activision later mochten ze het spel op alledrie de consoles uitproberen.

PS3 en Xbox360

Vreemd genoeg vermeldt het artikel in het begin dat er weldegelijk grafische verschillen waren tussen de Xbox360 en PS3 versies, maar komt daar vervolgens niet meer op terug. We kunnen alleen maar aannemen dat het citaat: "Running through a forest full of hidden Germans looked photorealistic, even with falling leaves that you could zoom in on and see every close-up detail", voor allebei de versies geldt. Multiplayer werkte nog niet op de PS3 versie, maar op de Xbox360 heeft men met die feature alvast erg veel lol gehad.

De PS3 versie maakt ook nog gebruik van de motion sensors in de controller. Door de controller naar links of naar rechts te kantelen deelt je soldaat naar die kant een klap uit met de kolf van zijn geweer. Handig om dichtbijzijnde tegenstanders uit te schakelen zonder ammunitie te verspillen, maar Joystiq was niet enthousiast: "The PS3 motion controller feels tacked on and too late to the game in this department."

Wii

Op de Wii een totaal ander verhaal. Grafisch een duidelijke stap terug van de échte nextgen versies, en joystiq gaat zelfs zo ver om de beelden "GameCube-achtig" te noemen. Maar de controls daarentegen werken uitstekend, voegen echt wat toe en maken het spel leuker om te spelen. "Once we got things under control however, it was a lot more enjoyable playing the Wii version. Yes, it might have GameCube quality graphics, but it adds boatloads of a much more important element: fun. All of the hand swinging and gesturing really immerses you in the game. At one stage, an enemy knocks your weapon out of your hand, and you have to struggle with him, via a Wii-mote minigame, in order to win back your weapon. Activision calls these "Battle Actions," and they are much more intuitive through the Wii.".

Joystiq’s uiteindelijke conclusie? Wie multiplayer wil kan alleen maar terecht bij de Xbox360 of PS3 versie, want dat wordt niet ondersteund op de Wii. Maar wie innovatieve gameplay wil, kan juist alleen maar terecht bij Nintendo. "If you want innovative gameplay, get the Wii and shake your hands in the air like you just don’t care."

Bron: joystiq

Zie ook:
- Hoe eenvoudig is het om een Mii te maken?
- "Europeanen vinden het niet erg om te wachten."
- Leuke Wario Ware: Smooth Moves demonstratie
- Stijlvolle L.A. Noire trailer
- De grote Playstation 3 rumble soap

Lees ook:Gecancelde Call of Duty speelde zich af in Romeinse Rijk
Lees ook:Call of Duty 3 scans Wii versie
Lees ook:Activision werkt al vanaf oktober 2005 aan Revolution-game
Lees ook:Zeeziek en misselijk met Call of Duty 3 Wii filmpje
Lees ook:Eerste trailer: Call of Duty: World at War

22 reacties op “PS3/Xbox360 mooier, Wii leuker

  1. Dennis

    Ik ben zeer tevreden met mijn X-box360.

    Off-topic;
    Erik kom je vandaag op WIFI?

      /   Beantwoorden  / 
  2. Oscar Mopperkont

    Mooi dat de fun-factor aanwezig is, jammer dat het GameCube achtige grfx zijn op een console, die een 2 maal zo snelle processor heeft, met meer functies, een 2 maal zo snelle videokaart heeft, met meer functie, en meer dan 2 maal zo veel geheugen heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. thehurricane

    euhm
    ik ben niet van plan om de Wii te kopen.
    om de simpele reden: Ik ga niet langer dan 30 minuten aan een stuk zwaaien met mijn armen zodat het zweet van mijn voorhoofd afdruipt.

      /   Beantwoorden  / 
  4. nico

    Vraag me af hoe lang ie op de wii heeft gespeeld?

    Hij lijkt me zeker wel leuk,maar hoe lang hou je dit vol?

      /   Beantwoorden  / 
  5. nico

    @ Ownerer Wii

    Weer zo stomme fanboy reactie.Heb jij gezien hoe dit speel werkt…….niet dus.

    Volgens mij moet je de ene controller als een geweer vasthouden om te richten en met de andere haal je alsware de trekker over.Heb foto’s gezien dat ze in zo positie zatten.Mij lijkt dat echt wel leuk,maar voor hoe lang zal je dit spel kunnen spelen.Dat blijft voor mij de vraag.

      /   Beantwoorden  / 
  6. Dave

    wat ook een bullshit dat de 360 veel grafischer zou zijn. Dit is echt weer zo’n post om de PS3 in negatief daglicht te zetten

      /   Beantwoorden  / 
  7. nico

    @ Dave

    Dat staat nergens in dit verhaal geschreven.Wordt dus afwachten wie de betere grafix heeft.

      /   Beantwoorden  / 
  8. AtijdvoorS

    Ownerer Wii. je reageert zelf als een Wii fanboy dus kom niet over iemands mening zeiken. ik denk dat we beter over jou kunnen beginnen met weer zoon fanboy reactie. je doet alsof je leven er van af hangt als er negatief gepraat word over de Wii. en mensen reageren zo op het bewegen omdat er wel degelijk veel mensen zijn die bijvoorbeeld op de e3 er last van kregen (en dit is ook zeker geen aanrader voor reuma patiënten.) En je hoeft niet zo vel te reageren, de ene houd van grafisch vermogen de andere van een leuke gameplay. Maar het jammeren is dat Call of duty het vooral goed deed met online gamen. En “dat” mist de Wii nou net. Ik denk dat we nog niet veel kunnen zeggen over de gameplay wat nou beter is maar we kunnen wel concluderen dat waar Call of duty zijn slag maakte in de game wereld deze foutere mist bij de nintendo Wii.

      /   Beantwoorden  / 
  9. viktor

    je kan trouwens ook je gameube controler gebruiken hoor!! trouwens wel erg jammer dat er geen multyplayer op de wii is :( ik koop hem denk ik tog wel

      /   Beantwoorden  / 
  10. mensje

    “je kan trouwens ook je gameube controler gebruiken hoor!! trouwens wel erg jammer dat er geen multyplayer op de wii is :( ik koop hem denk ik tog wel`

    Hoezo geen multiplayer.
    Er komen zat spellen op de wii met multiplayer.

      /   Beantwoorden  / 
  11. Dennis

    ja… dat denk ik ook Mono

      /   Beantwoorden  / 
  12. viktor

    ”Hoezo geen multiplayer.
    Er komen zat spellen op de wii met multiplayer.”

    ik bedoel multiplayer van call of duty 3…

      /   Beantwoorden  / 
  13. Mithrandir

    Ik zal al de koters maar even negeren hier..
    De Wii versie van CoD3 is grafisch minder dan de laatste CoD voor de Gamecube. Erg jammer want de Wii kan echt wel meer dan dit.

      /   Beantwoorden  / 
  14. viktor

    welke kant gaat het egt op met deze web-log:S erik kan je geen filter zetten dat je mensen die schelden kan bannen??
    er was trouwens 1 seconde gelede een call of duty reclame op the box als een soort mastermovies maar dan heel erg afgezaagd

      /   Beantwoorden  / 
  15. Dave

    @ Dennis

    ROTFLMAO…stakker =)

      /   Beantwoorden  / 
  16. denise

    nou stoppen met ruzie maken ! het is helemaal nergens voor nodig, er is al genoeg elende in de wereld !

      /   Beantwoorden  / 
  17. Dave

    @ Denise

    Je hebt helemaal gelijk, vergeef me dat je soms mensen even hun plaats moet wijzen.

      /   Beantwoorden  / 
  18. denise

    nou nou, ik ben ook maar een mens, ik kan dan geruzie over de beste console gewoon niet meer aanhoren en ik weet zeker dat er meer mensen zijn die dat vinden..

    elke next console heeft zijn specialiteiten

      /   Beantwoorden  / 
  19. Dennis

    “ROTFLMAO…stakker =)”
    “Je hebt helemaal gelijk, vergeef me dat je soms mensen even hun plaats moet wijzen.”

    Klopt, het spijt me zeer Denise echt waar, maar na al die Fanboy oorlogen, ben ik er als normale fan klaar mee en wijs ik mensen inderdaad even hun plaats. Elke console is gelijk. Geen één is beter oke Dave??

      /   Beantwoorden  / 
  20. notrum

    Kindjes , de graphics tijd is voorbij, koop of download de pc versie voor de graphics en multi-play, zeker omdat dit een fps game is.

    Koop een wii om de unieke evaring te beleven.

    Maar ga zeker geen xbox of ps3 versie kopen, om willen van de graphics of multiplay, Het is een fps… En laten we nu eerlijk zijn, als we de wii weglaten (omdat deze een appart geval is, en scheid van de rest) is de pc versie wel de beste…(en mss ook wel gratis ;) )

    Niet dat ik op zo’n games val…

      /   Beantwoorden  / 
  21. erik

    “Mooi dat de fun-factor aanwezig is, jammer dat het GameCube achtige grfx zijn op een console, die een 2 maal zo snelle processor heeft, met meer functies, een 2 maal zo snelle videokaart heeft, met meer functie, en meer dan 2 maal zo veel geheugen heeft.”

    Het spel verschijnt ook op de PS2 en Xbox. Ongetwijfeld heeft het daarmee te maken dat de graphics niet het maximale uit de Wii halen… grafische engine moest ook geport kunnen worden naar die twee consoles. Activision wilde overduidelijk voor een dubbeltje op de eerste rang zitten. ;)

    “om de simpele reden: Ik ga niet langer dan 30 minuten aan een stuk zwaaien met mijn armen zodat het zweet van mijn voorhoofd afdruipt.”

    Prima dat je geen Wii koopt, maar om die reden hoef je het echt niet te laten. Je moet de controller niet vergelijken met een lightgun, maar eerder met een muis. Om op de rechterbovenhoek van het scherm te richten hoef je niet de hele controller die kant op te wijzen, je kantelt hem gewoon een klein stukje met je pols zodat de cursor naar de rechterbovenhoek glijdt.

    “je kan trouwens ook je gameube controler gebruiken hoor!!”

    Whoa, niet voor dit spel hoor! Je kunt de gamecube controller gebruiken om gamecube spellen op de Wii te spelen. Hij is in principe niet geschikt voor Wii games! Alleen over Super Smash Bros doen de geruchten de ronde dat men het spel compatible met de GC controller wil maken, maar alle andere games die nu al voor de Wii zijn aangekondigd zullen niet met de GC controller overweg kunnen.

    “De Wii versie van CoD3 is grafisch minder dan de laatste CoD voor de Gamecube. Erg jammer want de Wii kan echt wel meer dan dit.”

    Ja, als we dit vaker gaan zien dan valt de Wii wel een beetje tussen wal en schip. Ontwikkelaars maken twee versies van een spel, een mooie voor Xbox360/PS3, en een ouderwetse voor PS2/Xbox/PSP… en voor het gemak wordt die laatste ook maar gebruikt op de Wii, terwijl hij qua rekenkracht ergens tussen die twee uitersten invalt. Zou zonde zijn! Maar of het echt gebeurt hangt af van het succes. Op de succesvolle DS valt het aantal GBA-ports gelukkig heel erg mee, en wordt de meeste software wel specifiek voor de DS geschreven.

      /   Beantwoorden  / 
  22. erik

    Ik heb de allergrofste reacties maar even verwijderd. Ik schat mijn publiek altijd graag zo hoog mogelijk in. Meestal gaat dat goed, maar helaas zijn er ook mensen die daar niet mee om kunnen gaan.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.