“Europeanen vinden het niet erg om te wachten.”


Wow, dat interview met Jamie MacDonald, het Europese hoofd van Sony Computer Entertainment, begon zo veelbelovend. MacDonald verklaarde er helemaal kapot van te zijn dat de PS3 in onze regio was uitgesteld. Eindelijk eens iemand van Sony die zich kan inleven in onze gevoelens!
Maar toen gamesindustry hem vroeg of hij dan misschien nog een inspirerende boodschap had voor al die Europese fans die met het gevoel zitten dat wij voor Sony altijd de laagste prioriteit hebben, toen veranderde de sfeer plotsklaps.

"Europese consumenten hebben bewezen dat zij daar historisch gezien geen bezwaar tegen hebben, want ze kopen uiteindelijk net zoveel PlayStations, misschien zelfs nog wel meer, dan Amerika en Japan. In Europa lijkt het erop dat het uitstel van onze platforms tot na Amerika en Japan op de lange duur geen effect heeft op hoe de consumenten over ons denken."

Wow. Zoveel eerlijkheid dat het pijn doet. "Die domme Europeanen slikken toch alles wel, waarom zouden we daar ons daar nog voor inspannen?" De trieste waarheid is dat hij ongetwijfeld nog gelijk gaat krijgen ook. Zodra het ding eenmaal uit is, is alles weer vergeten en vergeven.

Games.blog wenst Microsoft en Nintendo dit jaar in ieder geval, namens Europa, een heel gelukkig kerstfeest!

Bron: gamesindustry

Zie ook:
- De grote Playstation 3 rumble soap
- Concurrentie? Lekker belangrijk
- Stijlvolle L.A. Noire trailer
- Nieuwe Motorstorm gameplay video

Lees ook:Grootscheepse Playstation 3 lancering, nog 71 dagen
Lees ook:Europese PS3′s krijgen voorrang
Lees ook:40GB PS3 ook naar Japan
Lees ook:Bekijk het Japanse artwork voor Soul Bubbles
Lees ook:Playstation 3: geen tekorten in Europa

11 reacties op ““Europeanen vinden het niet erg om te wachten.”

  1. Martin

    Grappig om te lezen dat de woorden van deze CEO op iedere site weer anders worden uitgelegd en de een nog negatiever dan de ander. Als dit dus de letterlijk woorden van deze CEO zijn (wat ik betijfel) dan motten ze em op staande voet ontslaan! Uiteindelijk maakt he mij geen reet uit wat er wordt gezegt, als de games en de hardware maar in orde zijn, dit lijkt toch echt helemaal goed te komen! Die PS3 komt gewoon bij mij thuis te staan in maart 2007

      /   Beantwoorden  / 
  2. Raafmans

    Tja, ik snap de ironie van het artikel wel, maar het is een feit dat het wachten me niks kan schelen, ik wil hem toch hebben, en dat zal voor veel gamers ook gelden, ook al hebben sommige al een andere console aangeschaft.

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Tja, ik snap de ironie van het artikel wel, maar het is een feit dat het wachten me niks kan schelen”

    Dat geloof ik niet. :p Toen jij voor het eerst het nieuws hoorde, haalde je toen echt onverschillig je schouders op en zei je “Dat kan me niks schelen?” Ik kan het me gewoon niet voorstellen. Ik baalde in ieder geval enorm. Nog niet eens zozeer omdat Sony z’n belofte had gebroken, maar vooral omdat Europa wéér de klos is. Alsof alle Amerikanen wel ineens massaal een Xbox360 zouden kopen als zij voor de verandering eens een paar maanden langer moesten wachten.

      /   Beantwoorden  / 
  4. ikke

    Bij de xbox360 werd tenminste rekening gehouden met europa. Voor sony is Europa één grote melkkoe. De gebrainwashte en domme europeanen kopen hoedanook toch wel een PS3, dus met hun mening houden we gewoonweg geen rekening. We don’t care.

      /   Beantwoorden  / 
  5. bla

    ik bent het met jullie eens dat de ps3 ook in november moest komen ook al hebben ze maar vijfhondertduizent exmplaren van de ps3 maar dan is er te minste al net als bij de 360 die had ook niet echt zoveel exmplaren bij de relaese van de 360 maar toen de tweede zending kwam was het gelijk goed aan de andre kant is het better dat is uitgesteld want dan gan de bugs of andre fouten eruit want bij de 360 had je dat ook in de eerst paar maanden en sony moet gewoon voor de rest hun mond houden want ze haden tenminste dit als een goed makertje kunnen doen omdat de psp zolang was uitgesteld

      /   Beantwoorden  / 
  6. viktor

    ik heb hier maar een zin voor: this is bulshittin ;)

      /   Beantwoorden  / 
  7. gertraaf

    he laten we de ps3 weer bashen

      /   Beantwoorden  / 
  8. Wouter

    Mooi dat ik geen ps3 haal, lekker boycotten die hap! Wii60 ftw!

      /   Beantwoorden  / 
  9. Mithrandir

    Fatboy Slim – You’ve come a long way, baby.

      /   Beantwoorden  / 
  10. een visstick

    “he laten we de ps3 weer bashen”

    Nee nog beter, laten we alle objectiviteit loslaten en elke fout die Sony maakt goedpraten! :D

      /   Beantwoorden  / 
  11. erik

    “Fatboy Slim – You’ve come a long way, baby.”

    Check it out now, the funk soul brother. Ik heb de plaat nooit gekocht… moet ik eigenlijk toch nog eens doen. Ik hoorde vanmiddag Praise You weer eens op de radio… ook al zo’n geweldige track.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.