Sony investeert 20 miljoen voor meer exclusieve indiegames op PSN


“We’re doubling down on PlayStation Network software, and under this additional investment over the next three years, we anticipate a steady flow of high-quality titles that can’t be found anywhere else.”

Goed nieuws voor onafhankelijke ontwikkelaars en fans van spellen van onafhankelijke ontwikkelaars: Sony trekt de komende drie jaar 20 miljoen dollar uit om meer exclusieve titels naar de PlayStation Store te halen. Een deel van dat geld wordt gebruikt om zelf, vanuit interne studio’s, spellen te ontwikkelen. De rest gaat via Pub Fund naar kleine ontwikkelaars. Het Pub Fund-programma loopt al sinds 2009 en is nu dus verlengd met minstens drie jaar. Het werkt vrij simpel: als Sony een indiegame interessant vindt vergoeden ze de ontwikkelkosten in ruil voor exclusiviteit. Ontwikkelaars verdienen gegarandeerd hun investering terug en Sony heeft weer een spel dat gegarandeerd niet op de Xbox 360 verschijnt. Iedereen wint. Behalve Xbox 360-bezitters, maar dat was dan ook het plan.

Veelbelovende nieuwe spellen die op dit moment tot stand komen dankzij Pub Fund zijn bijvoorbeeld Okabu, Papo and Yo en het abstractie strategiespel Eufloria. Die laatste is vreemd genoeg nu al te koop voor de pc en later dit jaar ook voor de iPhone. Dat exclusiviteitscontract dat Sony ontwikkelaars laat tekenen is blijkbaar niet helemaal waterdicht.

[g.forum]

Lees ook:Spelcomputers steeds toegankelijker voor indie developers
Lees ook:PlayStation Mobile alsnog naar Nederland en België
Lees ook:Sony weigert te betalen voor exclusivity
Lees ook:Xbox Live Arcade is onverslaanbaar voor Sony en Nintendo… volgens Microsoft
Lees ook:Sony koopt cloud-gaming leverancier Gaikai

0 reacties op “Sony investeert 20 miljoen voor meer exclusieve indiegames op PSN

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.