Wat wil Nintendo met wiichannel.com?

Feit: Nintendo heeft het domein wiichannel.com geregistreerd (voert je nu nog gewoon naar Nintendo’s Amerikaanse homepage). Waarschijnlijk betekent dat niks bijzonders. De Nintendo site is gewoonweg verdeeld in verschillende channels, voor elke console eentje. Alleen bestaan de url’s gamecubechannel, gameboychannel en dschannel niet. Voor het Gamecube kanaal moet je bijvoorbeeld naar het heel wat minder catchy www.nintendo.com/channel/gcn.

Gerucht: Ja, een mysterieuze nieuwe url levert uiteraard ook weer allerlei geruchten op. Eén van de interessantste is dat de Wii remote behalve een speaker ook een microfoon ingebouwd zal krijgen, en geschikt zal zijn voor VOIP (Voice Over IP) telefonie.
Volgens die geruchten zou Wiichannel dus een compleet interactief kanaal worden waarover mensen met elkaar kunnen bellen en voicemail achter laten.

Maar ik weet het nog niet zo met dit verhaal. Nintendo heeft altijd gezegd dat hun spelcomputers ook echt alleen maar dat zijn: spelcomputers. Keer op keer hebben ze nadrukkelijk afstand genomen van de "entertainment hub" filosofie van Sony en Microsoft (die het liefst zouden zien dat je al je electronica vervangt door hun console). Om de Wii dan ineens ook uit te rusten met mobiele telefoons, want daar hebben we het feitelijk toch over, gaat volledig in tegen alles wat ze eerder gezegd hebben.

Als ik moest gokken zou ik zeggen dat Wiichannel de homepage van de Wii wordt. De pagina waar je standaard naar wordt verwezen als je voor het eerst online gaat met de Wii. En ook de plek waar je contact maakt met andere spelers, demo’s downloadt, berichtjes stuurt en noem maar op. Waar Microsoft hun online-service Xbox Live noemt, zou Nintendo het dan Wii Channel noemen.

Misschien ook om het begrijpelijker te maken voor alle niet-gamers die ze willen aantrekken met de Wii. Eén van de dingen waar ze je constant mee om de oren slaan is: "Waarom zijn je vader en je moeder niet bang om de afstandsbediening te gebruiken, maar wel om een controller op te pakken?" En dus ziet de Wii controller er uit als een afstandsbediening.

Met een traditionele afstandsbediening schakel je tussen de verschillende kanalen van je televisie. Ik kan me er zodoende best iets bij voorstellen dat Nintendo dit dus ook gaat marketen als "de afstandsbediening waarmee je naar kanaal Wii schakelt." Het ding staat toch al 24 uur per dag in verbinding met internet. Letterlijk het enige dat je vader en moeder nog hoeven te doen is overschakelen naar het juiste kanaal.

Bron: megagames

Zie ook:
- Een nieuwe dag, een nieuw Super Mario Galaxy filmpje
- Michel Ancel over Rayman Raving Rabbids
- Satoru Iwata interview over Wii, het succes van de DS en de toekomst van de Game Boy
- Nieuw Miyamoto interview over de Wii en de PS3 controller
- Twilight Princess gameplay filmpje van E3
- Wat is Wii Hide You Seek?
- Ubisoft Rayman 4 video interview
- Super Mario Galaxy, nieuw filmpje van de Spiderboss
- Geen Castlevania voor Wii
- Tetsuya Mizuguchi over de Wii. Een nieuwe Rez?
- Grasshopper’s "Heroes" voor de Wii
- Michel Ancel’s konijnenprobleem
- Satoru Iwata: goedkoop betekent niet duurder dan onze vorige consoles

Lees ook:Nintendo leeft zich uit met nieuwe domeinnamen
Lees ook:Zelda: Twilight Princess, uitgebreid fishing minigame filmpje
Lees ook:Reggie for president!
Lees ook:Reggie: Wii heeft geen concurrentie
Lees ook:Keynotes Phil Harrison & Satoru Iwata erg de moeite waard, mis ze niet

3 reacties op “Wat wil Nintendo met wiichannel.com?

  1. Oscar Mopperkont

    Er zit ook IR op de Wiimote, dus misschien krijg je dan inderdaad dat je met de Wiimote je meteen je TV op de juiste zender kunt zetten en dat de Wii ook direct aanspringt. Dus dat je inderdaad het idee hebt dat je er naartoe zapt zoals jij zegt.

    Als ie op de scart aangesloten is dan gebeurt dat natuurlijk sowieso al dat ie naar de juiste zender springt als je de Wii aanzet, maar standaard zal de Wii denk ik wel weer met gewone coaxkabeltjes zijn aangesloten.

      /   Beantwoorden  / 
  2. wackman

    skypen via de Wii. Wiiiiiiiiii

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    “Er zit ook IR op de Wiimote, dus misschien krijg je dan inderdaad dat je met de Wiimote je meteen je TV op de juiste zender kunt zetten en dat de Wii ook direct aanspringt. Dus dat je inderdaad het idee hebt dat je er naartoe zapt zoals jij zegt.”

    Dat is zeker een interessante gedachte. Er bestaan nu ook al universele afstandsbedieningen, dus technisch moet het prima mogelijk zijn. Misschien kun je ergens in een verstopt optie-scherm programmeren waar hij naartoe moet schakelen, en gaat het daarna inderdaad automatisch als je de Wii aanzet. Zou wel een grappige feature zijn. :)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.