Classic Controller Shell bestaat niet

De bekendste mock-up van de zogenaamde Classic Controller Shell toonde een Wavebird-achtige controller waar de Wii-mote simpelweg in geschoven kon worden. Dat beeld is enorm blijven hangen, en ik verwachtte vandaag dan ook iets dergelijks te zien. Zelfs toen de eerste beelden van het ding opdoken zat ik nog te zoeken naar de opening waar de Wii-mote er dan in geschoven zou kunnen worden. In principe zou dat een controller opleveren zoals de PS3-controller. Een traditionele controller met motion sensor.
Maar die opening is er simpelweg niet. Het classic controller ding (voor de wat meer traditionele spellen op de Wii waarvoor je geen motion sensor nodig hebt) is gewoon een attachment voor de Wii-mote geworden. Een extra aanhangel zoals de nunchuck dat met een draadje aan de Wii-mote verbonden is. Ik vraag me af of dit ding dan ook een ingebouwde motion sensor heeft zoals de Wii-mote, of dat hij echt "classic" is zonder enige nieuwerwetse Wii-functies?

Wat ook meteen opvalt aan de Classic Controller Attachment zijn de twee identieke analoge controlsticks naast elkaar. Het is dat je een controller niet in een dag tijd kunt ontwerpen, anders zou je bijna gaan denken dat het een reactie is op de PS3 controller. "Oh ja? Dus jullie jatten onze motion sensor? Nou let maar eens op, dan pikken wij jullie dubbele controlsticks!"

Ook de handvatten die standaard zijn geworden in de vorige generatie (bedacht door… juist ja) worden overboord gegooid. Dit is gewoon weer een plat kastje met knopjes zoals in het 8-bit en 16-bit tijdperk. Sterker nog, als iemand mij zou vragen om een SNES-joypad te ontwerpen met twee controlsticks, dan zou het er waarschijnlijk heel erg uit komen te zien zoals dit apparaatje. I like it, het ziet er goed uit. Alleen lijkt het me vreemd als de Wii-mote er de hele tijd aan vast moet zitten om hem te gebruiken. Moet je die dan gewoon op schoot leggen tijdens het spelen?

Zie ook:
- Eerste foto Light Gun Shell voor Wii controller
- Drie en een halve minuut Super Mario Galaxy
- Resident Evil ook naar Wii
- Duck Hunt voor Wii op E3 aanwezig
- Bekijk hier de Super Mario Galaxy video
- Miyamoto’s Orkest speeltje
- Bekijk hier de Red Steel trailer
- Bekijk hier de Super Paper Mario trailer

Lees ook:Analoge schouderknoppen op Classic Controller
Lees ook:Phil Harrison: motion sensor idee kwam niet van onszelf
Lees ook:Nintendo verbetert de Classic Controller
Lees ook:Amerikaanse hoes Monster Hunter Tri + zwarte Classic Controller
Lees ook:Namaak-retro-classic-SNES-controller te koop voor de Wii

8 reacties op “Classic Controller Shell bestaat niet

  1. Volvagia

    maar man :) dit is niet vooral voor de nieuwe Wii games zonder Wii functionaliteit, dit is voor NES, SNES en N64 games te spelen.
    “Classic” Controller :)

      /   Beantwoorden  / 
  2. Xtermie

    Idd, kdenk dat je je bronnen eens moet nakijken beste jongen, dit is gewoon de controller voor de games van vroeger te kunnen spelen :p

      /   Beantwoorden  / 
  3. Yoshi-Fan!

    Het is gewoon een moderne SNES controller en hij is erg mooi. De analoge stick’s komen overeen met de PS2 controller, maar wat moet je anders? Je kunt hooguit de D-PAD en de linker analoge stick omwisselen, maar dan heb je weer gewoon een Cube controller. En deze is juist bedoelt om SNES en N664 games te spelen. Vraag me af welke nu de NES controller wordt. Als je de Wii controller een kwartslag draait is het ook een NES controller. Hopelijk kan je kiezen

      /   Beantwoorden  / 
  4. erik

    “En deze is juist bedoelt om SNES en N664 games te spelen.”

    Maar de snes gebruikt helemaal geen analoge sticks, en de N64 maar eentje. (Hooguit kan hij daar de 4 gele c-knopjes vervangen, maar waarom kiest Nintendo dan voor een controlstick?) Voor cube-games kun je gewoon cube-controllers aansluiten… dus het lijkt mij dat deze controller toch echt, óók, bedoeld is voor nieuwe spellen met traditionele controls. Waarom anders die tweede controlstick.

    Maar Volvagia en Xtermie, jullie hebben wel gelijk. In de praktijk zal hij voornamelijk voor retro-games gebruikt worden. Het is niet dat ik dat niet wist, meer dat ik het ben vergeten te melden. En ik was afgeleid door die tweede controlstick.

      /   Beantwoorden  / 
  5. Kikujiro

    Ik ben benieuwd wat we straks allemaal als “pack in” bij onze Wii krijgen…

      /   Beantwoorden  / 
  6. duhh!!

    luister dan… er zitten waarschijnlijk ook analoge sticks aan omdat je later bijvoorbeeld met super smash bros. brawl deze classic controller moet gebruiken om te spelen… als ik het goed begrijp …

      /   Beantwoorden  / 
  7. The Dude

    Eh, dude? Dit is een topic van een half jaar geleden over dingen waar je toen alleen nog over kon speculeren. Dus “duhh!!” en “luister dan” is achteraf gemakkelijk praten.

      /   Beantwoorden  / 
  8. erik

    “als ik het goed begrijp …”

    Daar zal ik over 6 maanden even op terugkomen.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.