Namaak-retro-classic-SNES-controller te koop voor de Wii


Nog steeds niet genoeg sterren verzameld voor Nintendo’s officiële Wii Super NES Traditionele Controller? Webwinkel Think Geek heeft een betaalbaar alternatief. Ik kan aan deze foto natuurlijk niet zien hoe hij “voelt” (qua gewicht, al dan niet rammelende knoppen, plastickwaliteit etc), maar hij ziet er in ieder geval hetzelfde uit. Afgezien van het “Super Nintendo”-logo, dat om copyrighttechnische redenen ontbreekt, zou dit ding een authentieke speelervaring moeten opleveren. (Voor alle duidelijkheid: we hebben het hier over een kopie van Nintendo’s SNES-controller uit de jaren ’90 die compatible is met de Wii. Je plugt hem in een Wiimote en al je gedownloade SNES-spellen voelen weer net als vroeger).

Mijn voornaamste probleem is dat Think Geek een paar jaar te laat is. In 2010 was dit een perfect alternatief geweest voor Nintendo’s eigen Classic Controller (die vanwege de analoge schouderknoppen niet echt geschikt is voor SNES-spellen – probeer maar eens te SuperMarioKarten met een schouderknop die je in iedere bocht een centimeter omlaag moet duwen), maar om een paar maanden voor de release van de Wii U nog een nieuw accessoire te bestellen gaat zelfs mij een beetje te ver. Bovendien is er sindsdien een Classic Controller Pro uitgebracht (bedankt Capcom!) die alle problemen van de Classic Controller oplost en nog twee comfortabele handvatten toevoegt ook.

Toch hebben? De Classic Super Famicom Controller For Wii is hier te bestellen voor $19,99.

[g.forum]

Lees ook:Waren ze maar echt: SNES- en NES-edities van de Classic Controller
Lees ook:Reginald Fils-Aime: betaal niet te veel voor SNES mini
Lees ook:Nintendo verbetert de Classic Controller
Lees ook:Analoge schouderknoppen op Classic Controller
Lees ook:Gerucht: Nintendo komt dit jaar met SNES mini

2 reacties op “Namaak-retro-classic-SNES-controller te koop voor de Wii

 1. Inno Vation

  Een paar jaar te laat? Au contrair, mon ami. De Wiimote is ook te gebruiken op de Wii U, dus ik ga ervan uit dat de namaak-retro-classic-SNES-controller dat ook is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Meh… dan zou ik wel eerst zeker willen weten dat ik al mijn Virtual Console-spellen mag meenemen naar de Wii U. Ik ga er niet NOG een keer voor betalen. En dan heb ik ook nog steeds die Classic Controller Pro, dus ja… ik vrees dat Think Geek voor mij nog steeds te laat is. ;) Voor mensen die Monster Hunter Tri nooit hebben gekocht zou dit natuurlijk wel een uitkomst kunnen zijn.

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.