Belangrijk Nintendo-nieuws op 9 februari! (Revolution?)

Net toen ik dacht dat ik langzaam gek zou worden viel mijn oog op dit bericht. Op 9 februari geeft Reggie Fils-Aime een speech van 45 minuten op het DICE (Design, Innovate, Communicate, Entertain) feestje in Henderson, Nevada. Dat was opzich al langer bekend. En de meeste mensen, waaronder ikzelf, hadden er geen al te hoge verwachtingen van. Meestal als Reggie een speech geeft gaat het over hoe fantastisch Nintendo het wel niet gedaan heeft de afgelopen tijd, en wordt je om de oren geslagen met het ene verkooprecord na het andere.

Maar nu is er in het meest recente nummer van Nintendo Power een bericht op gedoken dat de lezers aanspoort om op 9 februari nintendo.com goed in de gaten te houden. En dat is interessant. Als Nintendo zelf al aangeeft dat we nu even goed op moeten letten dan staat er vast en zeker wat belangrijks te gebeuren.
Diep in hun hart vindt men daar in Kyoto dat de gemiddelde gamer helemaal niks te maken heeft met al die statistieken en cijfers. Dus als Reggie’s speech alleen maar daar over gaat hadden ze er heus geen melding van gemaakt. Voor uw en mijn gemoedsrust hoop ik dat dit nu eindelijk eens wat concrete Revolution informatie gaat worden.

Hou zoals altijd games.blog.nl in de gaten voor verdere ontwikkelingen.

Bron: N-Sider

Zie ook:
- In 85% van de huishoudens een Revolution
- Goedkope Revolution in 2006? Aandeel Nintendo schiet omhoog
- Waarom de Revolution een succes wordt (Reggie spreekt!)
- Nintendo ontkent geruchten… voor zoveelste keer
- Zelda groter, moeilijker en uitdagender dan ooit. Met Ganon!
- Alles of niets voor de Revolution
- Animal Crossing dagboek met illustraties

Lees ook:MCV zegt: eind maart nieuwe Revolution details
Lees ook:Revolution-column van Reggie
Lees ook:Revolution gegarandeerd 2006 in Europa
Lees ook:Wii racespel op E3 is Mariokart?
Lees ook:Revolution krijgt ook een browser

3 reacties op “Belangrijk Nintendo-nieuws op 9 februari! (Revolution?)

 1. Mithrandir

  je hebt tweemaal geeft in je tweede zin staan ;)

    /   Beantwoorden  / 
 2. Prakash

  Zo hee het werd eens tijd. Leuk al die hype opbouw van Nintendo, maar op een gegeven moment wil je toch eens wat concreets zien van Nintendo zelf. En als je de hype teveel opbouwt is de kans groter op een backlash.

  Op IGN stond laatst een artikel waarin gezegd werd dat Nintendo eigenlijk al een Revolutionachtige controller voor de gamecube had ontwikkeld. Het was de bedoeling om die samen met Mario128 te launchen, een game die toen nog voor de gamecube zou uitkomen.Maar door de tegenvallende verkoopresultaten werd hiervanaf gezien. En is het hele concept van een nieuwe besturingssysteem gebruikt voor de Revolution.
  Dit geeft wel te denken, als Nintendo een paar jaar terug al de controller technologie had waar heeft die lange ontwikkelingstijd dan in gezeten. Ik hoop op nog een paar revolutionaire concepten van de Nintendo Revolution. Maar ja dat is altijd alleen maar speculatie.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  Bedankt Mithrandir… gefixt. :) Dat krijg je ervan als je jezelf geen tijd gunt om alles nog één keer door te lezen voordat je het plaatst.

  @Prakash, dat had ik ook gelezen in de IGN mailbag. Zeker een interessante theorie, en ik herinner me INDERDAAD nog dat Nintendo een tijd geleden opeens begon te praten over een “periphal” voor de gamecube waarmee de levensduur flink opgerekt zou worden. Daarna hebben we daar nooit meer iets van gehoord. Ik kan me best voorstellen dat het zo gegaan is.

  Eén van de allereerste techdemo’s voor de gamecube werd indertijd ook al aan gerefeerd als “mario 128″. Over een lange ontwikkelfase gesproken. ;) (Hoewel ik betwijfel of dat werkelijk hetzelfde spel was als waar men het nu over heeft.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.