Mother 3 op Virtual Console “niet uitgesloten”


Tijdens hetzelfde interview als waar Reginald Fils-Aime op een omslachtige manier bevestigt dat Metroid Prime 3 online speelbaar wordt, heeft interviewer Stephen Totilo ook nog aan de president van Nintendo gevraagd of (tot nu toe Japan-only GBA spel) Mother 3 een mogelijkheid zou zijn om te vertalen en op de Virtual Console uit te brengen. Zo onthult Stephen op NeoGAF.
"Ik vroeg hem letterlijk of het feit dat Mother 3 een GBA-spel was automatisch betekende dat het nooit op de Virtual Console zou verschijnen. Hij beweerde dat beide platforms (GBA en VC) nog steeds een mogelijkheid waren."

Uit het oorspronkelijke interview:

"De Mother serie heeft zulke fanatieke fans dat een paar van hen hebben bezworen het spel zelf te zullen vertalen als Nintendo het niet doet. Reginald Fils-Aime zegt dat hij Mother 3 persoonlijk nog niet gespeeld heeft, maar dat hij wel over die fan-vertaling heeft gehoord. Hij merkt op dat de Mother serie vooral heel belangrijk is voor Nintendo's Japanse president, Satoru Iwata, omdat die er jaren geleden nog zelf als ontwikkelaar aan heeft gewerkt. "Het is een franchise die hem erg nauw aan het hart ligt, en ik probeer te begrijpen wat voor een game het is en of het mogelijk ook interessant is voor Amerika. We hebben gezien hoe succesvol het spel in Japan is. Geloof me, dat is ons niet ongemerkt voorbij gegaan."

Bron: Game|Life

Zie ook:
- Nieuw in het winkelkanaal: Kirby's Adventure, Excitebike, R-Type III, New Adventure Island
- Nieuw in het winkelkanaal: week 6 – Super Mario World, Zelda II en Vigilante

Lees ook:Ook complete downloadbare games (naast demo’s) voor DS
Lees ook:Geruchten: Goldeneye naar XBLA? Virtual Console? Helemaal nergens?
Lees ook:Reggie for president!
Lees ook:Een perfecte Metroid is een online Metroid
Lees ook:Reginald Fils-Aime: betaal niet te veel voor SNES mini

2 reacties op “Mother 3 op Virtual Console “niet uitgesloten”

  1. Niels de Rijk

    Hmmm… goed om te horen dat Japanse successen (zoals Mother 3) ook de aandacht trekken in Amerika. Al vraag ik me af of het leuk is GBA-spellen te spelen op een televisiescherm.

      /   Beantwoorden  / 
  2. MetroidPrime

    Laat ze ook maar meteen Earthbound 0 en 1 uitbrengen op de Virtual Console. Ik heb alvast deze vraag in het enquêtekanaal naar Nintendo opgestuurd: “Moet Earthbound in Europa op de Virtual Console verschijnen?”.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.