Wii Sports: Airplane filmpje

Eindelijk een uitgebreid filmpje van het spel waarvan ik voorheen dacht dat het de nieuwe Pilotwings betrof.
Maar dit is dus nadrukkelijk niet de nieuwe Pilotwings. Het is een onderdeel van Wii-Sports, al is Nintendo er zelf nog niet precies uit hoe dat alles uitgebracht moet gaan worden. Voor zover ik begrijp zullen de spelletjes Tennis, Baseball en Golf in ieder geval gebundeld worden als één Wii-Sports titel. En dit Airplane spelletje is verder nog een groot vraagteken. Laten we hopen dat het ook op de compilatie terecht komt zodat we het niet apart hoeven aan te schaffen.

Het heeft gelukkig wel precies diezelfde ontspannen sfeer als Pilotwings. Kalmpjes door ringen manoeuvreren boven een idyllisch groen landschap en rustieke dorpjes. Een paar zeemeeuwen die gezellig met je meevliegen, geen stress, alleen maar onbezorgd vliegen. Nu alleen nog wat kalmerdende Japanse jazz op de achtergrond en ik ben weer verkocht.

Na een minuut of twee krijgen we overigens een ander camera-shot en zien we ook de speler en iemand die uitleg geeft ("Als je nu je hand snel naar voren beweegt, alsof je het vliegtuig weggooit, dan krijgt hij een extra speedboost"). En dan valt op wat me ook bij Warhawk op de PS3 al opviel: een duidelijk zichtbare vertraging. Het vliegtuig reageert pas een fractie van een seconde later op de bewegingen van de controller.

Ik ga optimistisch blijven en zeggen dat dat vast en zeker bewust zo is gebouwd om de controls niet overdreven gevoelig te maken.

Zie ook:
- Grootscheepse ondersteuning voor de Wii van Ubisoft
- Scan van Call Of Duty 3 Wii
- Nieuwe Monkey Ball: Banana Blitz screenshots
- Over een paar jaar gaat Nintendo zich weer op betere graphics richten
- Nintendo showt Replica’s van retro-controllers voor Wii
- Wii komt eerder dan PS3
- E-mails en SMSjes sturen naar Animal Crossing Wii
- Ridley, Wind Waker Link & Bowser Jr. in Super Smash Bros. Brawl
- Metroid Prime 3: Corruption demo filmpje
- Idee Playstation 3 tilt-controller is niet van Nintendo afgekeken
- 11 nieuwe Twilight Princess screenshots

Lees ook:Bekijk nog een Wii Sports: Airplane filmpje
Lees ook:Dus toch: Wuhu Island als enige locatie in Pilotwings Resort
Lees ook:Wii Airplane wordt onderdeel van ‘Wii Motor Sports’
Lees ook:EA maakt alle sportspellen toegankelijk voor Wii Sports publiek
Lees ook:Tien seconden Pilotwings

10 reacties op “Wii Sports: Airplane filmpje

  1. rubdstar

    wie is die berry

      /   Beantwoorden  / 
  2. Sule

    Ja dat lijkt mij ook, als hij te gevoelig was zou je bijvoorbeeld bij het opschuiven op de bank ofzo een speedboost of andere beweging maken. Wii Sports wordt volgens mij een titel die iedereen samen met de Wii moet kopen, nog beter zou zijn als ze hem gewoon bundellen met de prijs iets omhoog natuurlijk, maar dat maakt niks uit.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Ed

    hehe lekker droog rubdstar :D :D

      /   Beantwoorden  / 
  4. wackman

    Het lijkt me leuk als er vlieg levels komen in Mariokart (zoals in diddy kong racing).

    Dit ziet er leuk uit maar Warhawk lijkt me wel wat heftiger om te spelen eerlijk gezegd…

      /   Beantwoorden  / 
  5. Sunny

    ”wie is die berry”

    Hij was een spammer, hij was heel vervelend en gaf best veel commentaar. Hij zei ook nog dat hij zelf een site had over Nintendo en SSBB maar het bleek een site te zijn die niet bedoeld was voor minderjarigen…
    Erik heeft er een IP-ban opgezet dus hopelijk hebben we geen last meer van hem :)

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    “Dit ziet er leuk uit maar Warhawk lijkt me wel wat heftiger om te spelen eerlijk gezegd…”

    Warhawk is natuurlijk heftiger, maar als dit echt zoals Pilotwings speelt dan maakt dat niks uit. Pilotwings ging nooit over heftige gevechten en dergelijke, het wil alleen de sensatie van vliegen over brengen. In de vorige delen lukte dat heel goed. Ik hoop dat dit Wii-sports ongeveer hetzelfde aanvoelt, dan wordt het echt een prachtig spel. Niet te vergelijken met een spel als Warhawk, maar voor mij persoonlijk in ieder geval veel leuker.

    “Erik heeft er een IP-ban opgezet dus hopelijk hebben we geen last meer van hem :)

    Mja, gisteren was het een beetje misgegaan met die ban, maar vanaf nu is hij _echt_ geblokkeerd. :) Gelukkig, hij was inderdaad heel vervelend.

      /   Beantwoorden  / 
  7. wackman

    “Warhawk is natuurlijk heftiger, maar als dit echt zoals Pilotwings speelt dan maakt dat niks uit. Pilotwings ging nooit over heftige gevechten en dergelijke, het wil alleen de sensatie van vliegen over brengen. In de vorige delen lukte dat heel goed. Ik hoop dat dit Wii-sports ongeveer hetzelfde aanvoelt, dan wordt het echt een prachtig spel. Niet te vergelijken met een spel als Warhawk, maar voor mij persoonlijk in ieder geval veel leuker.”

    Ik weet dat ze niet echt te vergelijken zijn. Maar ik zou het wel leuk vinden als je naast vliegen ook kon battelen. ik hoop dat dat kan in een soort van Mario kart of Diddy kong racing in de toekomst. En online natuurlijk…

    Maar nadat ik wat filmpjes op de site van Warhawk zag was ik wel een beetje onder de indruk van dat spel.
    Maar ik heb geen enkele twijfel dat de nieuwe Pilotwing (waarvan ik hoop en dank dat die er komt) ook enorm leuk

      /   Beantwoorden  / 
  8. terminator

    Leuk dat worden de games op de Wii maar ze zullen NOOIT de kwaliteit halen en de physics die de PS3 eruit kan poepen…Het oog wil ook wat. Op de PS3 zul je ondergedompeld worden in een wereld die “echt” aanvoelt, daarom is mijn keuze duidelijk….niet de Wii

      /   Beantwoorden  / 
  9. Adam

    die game lijkt me wel leuk en Erik tussen de categorieen staat nu Revolution en Wii maar dat is hetzelfde.

      /   Beantwoorden  / 
  10. wackman

    “….NOOIT de kwaliteit halen en de physics die de PS3 eruit kan poepen…Het oog wil ook wat. Op de PS3 zul je ondergedompeld worden in een wereld die “echt” aanvoelt, daarom is mijn keuze duidelijk….niet de Wii”

    Tsja, wat noem je kwaliteit? Als je bedoeld dat Realisme hetzelfde is als kwaliteit, nee dan zal de Wii daar nooit aan kunnen tippen. Maar kwaliteit kan ook een bepaalde stijl zijn (Metroid, Zelda WW). Dan zij al die polygons niet eens nodig. Niet dat ik sommige van de PS3 graphics niet mooi vind hoor, ik denk dat ik ook een PS3 koop. Maar eerst komt er een Wii. Dat wordt zoveel lol uit zo’n klein kastje!!!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.