Kaplan: Nintendo heeft altijd al meer risico’s genomen dan haar concurrenten

Bewijst het feit dat de verkopen van de gamesindustrie recentelijk een beetje zijn ingezakt dat Nintendo gelijk had? Dat games zichzelf teveel herhalen en dat mensen het zat beginnen te worden?

"Ik denk niet dat het specifiek iets bewijst. Onze nieuwe richting is ook niet zozeer een reactie ergens op. Nintendo heeft altijd al meer risico’s genomen dan haar concurrenten. Wij waren het die ons altijd als eersten op nieuw terrein begaven zonder dat we wisten waar het toe zou leiden. Voor ons heeft het altijd al om innovatie gedraaid. Daarom vind ik het ook zo leuk dat we nu weer met allemaal nieuwe producten op de markt komen. Sommigen zelfs zo afwijkend dat je ze nog amper echt ‘games’ kan noemen.

Het feit dat spelers die nieuwe producten zo omarmd hebben, letterlijk in hordes tegelijk, is heel bevredigend. Wij produceren iets, als kunstenaars, dat heel erg gewild is door heel veel mensen."
Het is geen wereldschokkend interview. Er worden geen verbijsterende nieuwe onthullingen gedaan. En al haar antwoorden gaan ongeveer hetzelfde als de bovenstaande tekst. Maar ik gok dat de gemiddelde Nintendo-liefhebber het toch wel leuk zal vinden om te lezen.

Het is leuk om haar te horen zeggen dat de reputatie van de Gamecube een stuk slechter is dan de eigenlijke verkoopcijfers. (Als Next Gen haar vraagt of de Revolution Nintendo’s laatste hoop is gezien de verkoopcijfers van de Cube). De Gamecube heeft beter verkocht dan de Xbox, en toch is iedereen altijd erg onder de indruk dat Microsoft vanuit het niets zoveel consoles heeft weten te verkopen, terwijl van Nintendo het beeld heerst dat het bedrijf aan de rand van de afgrond staat.

(Natuurlijk is dat ook eigenlijk precies wat er is gebeurd. De Xbox verkocht vanuit het niets miljoenen exemplaren, wat gewoon erg knap is, en de Gamecube is het voorlopige dieptepunt in een neerwaartse spiraal van Nintendo consoles die al vanaf de NES elke generatie miljoenen exemplaren minder verkopen. Daar zou je je best zorgen over kunnen maken, maar dat zeg je natuurlijk niet in een interview.)

Het is kortom een echt promotiepraatje. Dat is Kaplan’s werk, en ze doet haar werk goed. Sterker nog, ik ga haar niet langer meer van haar werk af houden:

Bron: Next Gen

Zie ook:
Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
Revolution development kits laat maar goed ontvangen
Nintendo: over vijf jaar doet iedereen ons na
Het Animal Crossing dagboek met illustraties
Nieuwe DS met touchscreen voor twee vingers?

Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen
Lees ook:Revolution games werken niet met de Gamecube controller
Lees ook:Beyond Good & Evil 2 naar de Revolution
Lees ook:Nintendo bevestigt nieuwe Wii kleurtjes
Lees ook:Over DOL, NTR en RVL

3 reacties op “Kaplan: Nintendo heeft altijd al meer risico’s genomen dan haar concurrenten

  1. yoeri

    tis natuurlijk hoe je het ziet in europa en amerika deed de xbox het zeker goed maar in japan china etc niet echt

      /   Beantwoorden  / 
  2. erik

    in japan china etc niet echt

    “niet echt” is in dit geval nog een understatement ja. ;) “Echt niet” zou beter op z’n plaats zijn.

    Maar dat is inderdaad het punt, je kunt dezelfde cijfers op heel veel verschillende manieren interpreteren

      /   Beantwoorden  / 
  3. Vincent

    Alle consoles waren top! Alleen omdat er meer concurrentie op de markt is, wil niet zeggen dat nintendo slechter aan het worden is, in tegendeel, alleen mesnen die bloed willen zien en niks anders blijven bij microsoft en sony, ik heb echter iemand weten te overtuigen dat nintendo veel toffer is dan de PS2/Xbox, hij schoof zijn hele collectie ps2 games aan de kant voor ninendo, de enige reden dat hij het ding hield was vanwege de dvd’s.. en dat alles door een simpel potje Mario Kart Double Dash

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.