In 85% van de huishoudens een Revolution

Dit is een onderdeel van een serie artikelen over Christopher Grant van Joystiq die voorspellingen doet voor 2006. Helemaal onderaan staan links naar zijn andere voorspellingen.

De DS werd na de eerste aankondigingen een beetje meewarig ontvangen. Het was een leuke gimmick, maar hoe kon Nintendo serieus de concurrentie aan met zulke achterhaalde hardware? Veel mensen hadden het idee dat de DS ‘even snel’ door Nintendo in elkaar was gezet om wat tegenover de PSP neer te zetten. Achter de schermen zou men ondertussen dag en nacht doorwerken om een volgende generatie Gameboy voor te bereiden.

Maar het liep allemaal anders, de DS is een groot succes en houdt zich prima staande naast de PSP. Het was een risicovolle gok van Nintendo, maar wel eentje die heeft gewerkt. Joystiq voorspelt een soortgelijk en even onverwacht succes voor de Revolution. In het begin zal alle aandacht uitgaan naar de Xbox360 en de Playstation 3. Totdat er een briljant spel voor de Revolution verschijnt dat iedereen laat inzien hoe het ook kan. Dat zal andere ontwerpers aantrekken, en zo voorziet Joystiq een heuse lawine aan originele Revolution titels. Verwacht wordt ook dat veel grote ontwerpers, tussen het zware programmeerwerk voor de 360 en de PS3 door, grappige experimentele Revolution "tussendoortjes" zullen willen maken.
Een enquete onder 7721 Joystiq lezers wijst uit dat 26% van plan is om een Revolution te kopen. 24% wil een Playstation 3 en een Revolution. Nog eens 22% gaat een Xbox360 en een Revolution kopen. En 13% wil de nieuwe consoles alledrie hebben. Je kunt je afvragen hoe representatief zo’n enquete is, maar onder die 7721 mensen heeft straks dus wel 85% een Revolution in huis staan, zelfs al is het in veel gevallen "maar" een 2e console voor erbij. Joystiq lezers zien het apparaat in ieder geval helemaal zitten.

Qua spellen zouden we niet verbaasd moeten zijn als het onderhand legendarische Mario 128 de launchtitle wordt. Joystiq denkt dat dit ook het spel wordt dat de bedoelingen de mogelijkheden van de Revolution duidelijk zal maken. Net zoals Mario64 aan iedereen liet zien hoe je een 3D platformgame maakt, zo zal Mario 128 laten zien hoe een spel voor de Revolution-controller gemaakt dient te worden.

Bron: Joystiq
Enquete: Joystiq

Zie ook:
Joystiq voorspelt de toekomst
Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console
Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Goedkope Revolution in 2006? Aandeel Nintendo schiet omhoog
Exclusief nieuw Sonic spel voor Revolution
Waarom de Revolution een succes wordt (Reggie spreekt!)

Lees ook:Mensen kopen nextgen consoles speciaal voor retro- en minigames. Sony wil ook meedoen
Lees ook:Playstation 3: moeilijk begin, uiteindelijk de succesvolste console.
Lees ook:Joystiq voorspelt de toekomst
Lees ook:PS3 Europese releasedatum: 17 november 2006. Revolution dan ook al uit?
Lees ook:Playstation 3 pas over 14 maanden in Europa

9 reacties op “In 85% van de huishoudens een Revolution

 1. Freggel

  Wie gaat er deze kinderconsole halen, oja de kinderen van mijn nicht zijn kinderdagverblijf lol/.
  Nee, nintendo moet blijven doen waar ze goed in zijn en zich houden bij de Gameboy.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Thijzz

  denk dat het niet gaat werken. Een ds paar stappen groter. Dit trucje is al voor bij denk ik

    /   Beantwoorden  / 
 3. Paul

  en waarom denk je niet dat het gaat werken?? of ben je gewoon een saaie wannebe gamer die niet iets nieuws wilt oud gaan proberen?? wat valt er te verliezen?? in ieder geval minder centen dan de Xbox 360 en Playstation 3. Leuk hoor, telkens maar weeeeer de zelfde gameplay en de graphics zijn wat opgepoest geef mij maar de revo, heb altijd wel een game pc thuis

    /   Beantwoorden  / 
 4. Paul

  sorry oud is uit:P

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erik

  “Nee, nintendo moet blijven doen waar ze goed in zijn”

  Ken je de uitspraak Stilstand is achteruitgang? Als iedereen alleen maar zou blijven doen waar hij goed in is, dan gebeurde er nooit wat nieuws. En dan zouden we nu nog steeds de zelfde soort spelletjes spelen als 20 jaar geleden.

  Ik ben er een groot voorstander van als bedrijven af en toe wat nieuws proberen. Soms zullen ze daarbij op hun bek gaan, dat hoort er allemaal bij. Als ze eenmaal een geniale vondst doen profiteert uiteindelijk iedereen daarvan.

  Maar ik denk niet dat Nintendo met de Revolution op hun bek zal gaan. Hoe succesvol ze worden weet ik niet, maar volgens mij gaat dit ding in ieder geval beter verkopen dan de gamecube. Ik heb er een goed gevoel over.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Yoshi-Fan

  He Freggel, ooit van de NES en SNES gehoort?
  ‘s Werelds beste console’s ooit!
  Dus houd je bullshit praat voor je.
  Juist oudere gamers zullen de Revo kopen om NES en SNES games te kunnen spelen.

  Niet aanvallend bedoelt, maar ben je homo?
  Je zegt namelijk “van mijn nicht ZIJN kinderdagverblijf”.
  Waar ik uit opmaak dat jouw nicht een man is en dus eigenlijk je bilridder is. lol

    /   Beantwoorden  / 
 7. Mithrandir

  Mag ik Freggel er even aan herinneren dat de GC van de huidige generatie games de meest volwassen games bevat en het meest volwassen publiek.

  1. De games en gameplay hebben meer diepgang/De gameplay is juist van een hoger niveau dan PS2/Xbox.
  PS2/Xbox games zijn doorgaans strontsimpel aangezien de grootste prutser ooit het spel ook uit moet kunnen spelen. Oftewel: PS2/Xbox: Kiddy
  2. De gemiddelde leeftijd van een gamecube gebruiker schijnt 23 jaar te zijn. Een stuk hoger dan de PS2-kids denk ik zo. Want ja..gamecube is niet stoer he..dus vooral kids (freggels?) gaan voor de PS2.

    /   Beantwoorden  / 
 8. 3R!K

  kijk maar naar resident evil is niet echt kiddy toch?

    /   Beantwoorden  / 
 9. Paul

  Freggel uitgedist:P

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.