Alles of niets voor de Revolution

In het meest recente nummer van PC Magazine geeft Jim Louderback zijn 10 voorspellingen voor 2006. Hoewel het hele artikel de moeite waard is, en u het zeker ook zelf moet gaan lezen, zal ik me concentreren op zijn voorspellingen over de game-industrie.

Ondanks dat de Xbox360 al te koop is, en de Playstation 3 rond die tijd uitkomt in Japan, verwacht Jim dat Nintendo’s langverwachte nieuwe Zelda het grote spel wordt in de lente van 2006. Mede omdat de Playstation 3 pas (veel) later dat jaar in Amerika en Europa zal verschijnen. Goed nieuws dus voor Nintendo? Nou, niet helemaal…
Tenzij de Revolution een gigantisch succes wordt (of een "home run" zoals Jim het zegt) verwacht hij dat Nintendo langzaam zal wegkwijnen op de markt voor homeconsoles. Tegen de herfst mogen Sony en Microsoft dan onderling uitvechten wie de grootste wordt. Dat zou een wel heel treurig einde zijn voor het eens zo machtige Nintendo.

Persoonlijk denk ik dan ook dat Jim Louderback is vergeten dat de Revolution uitkomt met een gloednieuw Mario-spel. Als Nintendo dat goed aanpakt heeft Mario het absoluut in zich om in 2006 minstens even groot nieuws te worden als Zelda. Zelfs al was Super Mario Sunshine misschien niet zo’n opvallend spel… het blijft toch Mario. Mario! Als iemand Nintendo kan redden van de ondergang is het Mario wel.

Op de markt voor handhelds ziet Louderback de zaken een stuk gunstiger voor Nintendo. De PSP beschrijft hij als "overpriced" (2x zo duur als de DS, 3x zo duur als de GBA). En de spellen komen er voor uit als "een langzame stroom opgewarmde PS2 kliekjes en flauwe ports." En dat terwijl Nintendo nu twee succesvolle draagbare spelcomputers in de markt heeft. Waarbij vooral de DS op dit moment profiteert van een hele rij geweldige nieuwe games (waaronder Mario Kart DS, Mario & Luigi en Animal Crossing). Jim Louderback verwacht dan ook dat Nintendo over het hele jaar 2006 heer en meester zal blijven in de handhelds-sector.

Bron: ABC

Zie ook:
Zelda ook met Revolution controller te spelen

Lees ook:ZELDA DS! The Legend of Zelda: Phantom Hourglass
Lees ook:Iwata belooft goedkope Revolution games
Lees ook:Revolution gegarandeerd 2006 in Europa
Lees ook:Iwata over de Revolution
Lees ook:Zelda ook met Revolution controller te spelen

11 reacties op “Alles of niets voor de Revolution

 1. Yoshi-Fan

  Vergeet niet dat veel 360 en PS3 bezitter er Revo “erbij” nemen, aangezien deze iets totaal vernieuwends biedt + zeer laag geprijst zal zijn. Daarbij komt de mogelijkheid om NES, SNES en N64 classics te downloaden en 100% Cube compatible is. En natuurlijk verschijnen de o zo geweldige games van Nintendo zelf exclusief op de Revo.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Prakash

  Eerlijk gezegd denk ik dat Jim Lauderback er helemaal naast zit.Met de DS heeft Nintendo al bewezen dat het een totaal ander en vernieuwend concept uitstekend kan vermarkten. Voor de DS en de PSP uitkwamen zagen veel mensen hier Nintendo al verliezen maar Nintendo koos heel slim een andere weg van innovatie dan alleen maar weer een veel krachtigere processor. Hetzelfde zal met de Revolution gebeuren. Nintendo heeft nu al zo ongeveer de meest gehypte console vanwege de nieuwe controller en de internetdownloadservice. Ik denk dat Nintendo echt gaat scoren deze ronde alleen al omdat de controller spelletjes toegankelijk gaat maken die daarvoor nooit mogelijk waren op de console.Ik speel zelf al jaren geen consoles meer omdat het steeds meer van hetzelfde is, maar Nintendo’s nieuwe richting heeft zelfs mij overtuigd(en Nintendo heeft zich gelukkig iets aangetrokken van kritiek over vormgeving, ik zal me niet hoeven te schamen voor zo’n kiddy apparaat in de woonkamer/slaapkamer iets dat met de andere consoles wel anders is).
  Er zullen wel goede spellen moeten uitkomen voor de Nintendo Revolution die de mogelijkheden van de controller benutten. De DS is een heel leuk apparaat en heeft wel leuke spelletjes maar de reden dat ik geen DS aanschaf is dat er nog steeds geen goede RTS spelletjes uitzijn voor de DS.Mocht dat ooit wel gebeuren omdat bijvoorbeeld Blizzard een nieuwe warcraft maakt voor de DS dan voorspel ik een enorme verkoopboom van de DS. Hetzelfde geldt een beetje voor de Revolution.

  P.S. Erik Mario is heel leuk, maar ik denk toch dat Metroid de kill app voor de Revolution gaat worden. Het is ook een spel dat zich bij uitstek leent voor de nieuwe controller.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Erik

  @prakash
  Het zou best kunnen dat Metroid op de Revolution een beter spel oplevert als Mario. Maar je moet denk ik de populariteit van Mario niet onderschatten. (Evenals de relatieve onbekendheid van Metroid).

  Ter illustratie:

  Super Mario Sunshine ongeveer is ongeveer 5,1 miljoen keer verkocht.
  Daarmee is het het op drie na best verkochte spel op de Gamecube. Alleen MarioKart en SmashBros verkochten nog beter.

  Metroid Prime is 1,3 miljoen keer verkocht.
  Metroid Prime 2 ongeveer 1 miljoen keer.

  Die cijfers spreken voor zich denk ik. :)

  http://en.wikipedia.org/wiki/ List_of_best_selling_video_games#Nintendo_GameCube

    /   Beantwoorden  / 
 4. digifan

  ik ben het helemaal eens met die mario opmerking

  hij kan nintendo redde

  en de DS is echt fantastisch

    /   Beantwoorden  / 
 5. Prakash

  Hoi Erik,

  ik denk zeker dat Mario veel aandacht gaat trekken. En ik moet eerlijk zeggen dat ik zelf erg benieuwd ben naar de nieuwe Mario, meer dan naar Metroid. De Nintendofans hebben te lang moeten wachten op een nieuwe Mario, en ik denk dat deze launchtitel erg goed gaat worden.
  Maar ik denk ook dat Nintendo met de Revolution een aantal nieuwe doelgroepen gaat aanboren. En daar zullen ook veel fps fans ondervallen. Metroid kan als waarschijnlijk de eerste 3d shooter op de Revolution erg hoge ogen gaan gooien. Metroid zal Mario misschien niet overtreffen qua verkoopcijfers, maar ik denk wel dat de verkoopcijfers een stuk hoger zullen gaan liggen dan op de GameCube.
  Als de third party support nou ook zo positief uitvalt voor de Revolution, dan kan Nintendo een veel grotere marktaandeel pakken dan nu het geval is.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Sven

  Ik denk dat voor de oudere gamers vooral Zelda toch hét spel gaat worden om een revolution te kopen. Zeker als die nieuwe controller daar goed mee combineert. Voor mij zou dat een reden zijn mijn eerste console ooit te kopen.

    /   Beantwoorden  / 
 7. Erik

  Ik denk dat Nintendo daar ook op hoopt. En het is absoluut waar dat heel veel mensen op Zelda zitten te wachten. Maar het blijft toch een gamecube-titel. Als echte revolution launch-title zou hij veel meer impact gehad hebben op de verkoop.

  Maar laten we voor Nintendo hopen dat jij representatief bent voor een grote groep mensen. :) Nu nog geen gamecube, straks wel van plan een revolution te kopen voor zelda.

  @prakash:
  “Metroid zal Mario misschien niet overtreffen qua verkoopcijfers, maar ik denk wel dat de verkoopcijfers een stuk hoger zullen gaan liggen dan op de GameCube.”
  Dat denk ik ook!

  Ik kijk zelf ook meer uit naar Mario, maar ik hoop bijna dat Metroid toch het beste van die 2 gaat verkopen. Misschien dat Nintendo dan eindelijk wat minder krampachtig wordt en ook spellen uit durft te brengen waar Mario niet in meedoet.

    /   Beantwoorden  / 
 8. 3R!K

  jij maakt toch een verslag van de ds versie van a c toch? omdat ik bob nog nooit ben tegen gekomen bij het begin

    /   Beantwoorden  / 
 9. Erik

  Zoals meerdere hier al hebben gezegt…ik denk ook dat die Jim net niet ver genoeg kijkt. En al dat voorspellende gedoe, de ene onderzoeker beweerd juist weer dat in 80% van de huishoudens een Revolution komt te staan, en hier word juist gezegd dat de Revolution niet zo succesvol zal worden. Wat moeten we nou nog geloven?? Persoonlijk laat ik alle voorspellingen voor wat ze zijn, en wacht rustig af en koop die revolution. Al is het alleen maar om de unieke Zelda, Mario en Metroid games te kunnen spelen.

  Nintendo heeft mij nog nooit teleurgesteld, en zal dat dan nu ook niet doen. Misschien dat de markt van Nintendo nog wat verder in zal krimpen tot de echte hardcore Nin-fans…als ze blijven presteren zoals ze nu doen dan neem ik dat voor lief.

  En wat voor de DS onmogelijk leek te zijn, is ook gerealiseerd…”think about that Jim!”

    /   Beantwoorden  / 
 10. Erik

  hierboven niet de erik die dit artikel heeft geschreven, ff voor de duidelijkheid;)

    /   Beantwoorden  / 
 11. Mithrandir

  Hm..me eerste stukje slaat op de analyst de tweede op de Rev :P

  It’s worse than that, he’s dead, Jim, dead, Jim, dead, Jim;
  it’s worse than that, he’s dead, Jim, dead, Jim, dead.

  It’s life, Jim, but not as we know it, not as we know it, not as we know it;
  it’s life, Jim, but not as we know it, not as we know it, Captain.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.