Chains of Olympus: kort maar krachtig


Chains of Olympus oogt, klinkt en voelt precies zoals God of War op de PlayStation 2. Amper twee minuten na het titelscherm staat Kratos alweer oog in oog met een schermvullend monster, en het spektakel en de non-stop actie houden daarna eigenlijk nooit meer op. Precies zoals we gewend zijn van onze favoriete massamoordenaar.


De upgrades volgen elkaar ook weer in een hoog tempo op en voor je het weet ben je het hele scherm rood aan het verven met de vele combo's en magische aanvallen die Kratos min of meer vanzelf uitvoert. Meestal is het een kwestie van de [L] of de [R] trigger ingedrukt houden tijdens het hakken. De gruwelijkste aanvallen zitten ook nog altijd verstopt onder de toets 'grijpaanval', waarmee je automatisch iets stoers doet, en eindbazen worden verslagen via snelle Quick Timer Events. Business as usual in Griekenland.

En het gekke is: het voelt allemaal zo ontzettend lekker dat je niet eens merkt dat je eigenlijk een simpele buttonbasher speelt. De levels zijn kort en gevarieerd, de route is altijd duidelijk en Kratos hoeft nooit te backtracken. Het ziet er adembenemend uit en laadtijden zijn zo goed als afwezig. En daarnaast is het vooral dat er zolang is geschaafd aan de animaties en besturing dat zelfs het lopen (met grote zelfverzekerde stappen) al goed en bevredigend voelt.

Niks aan de hand dus. Klassieke God of War in de palm van je hand, operatie geslaagd en de medewerkers van Ready at Dawn kunnen toveren.

Het enige probleem:

Dit is mijn savegame, vlak voordat ik bij de grote eindbaas naar binnen stapte. Vier uur en een kwartier op de timer. Daar staat tegenover dat God of War geen fetchquests heeft. Geen saaie lege gangen en sowieso geen flauwe onzin om tijd te rekken. Ieder van die 255 minuten is écht de moeite waard.

(Met uitzondering van misschien het allerlaatste level. Toen raakte de inspiratie blijkbaar op en zijn er iets teveel 'gewone' gevechten achter elkaar geplakt zonder bossfights of andere spectaculaire gebeurtenissen om de sleur te breken. Jammer, maar het wordt na afloop goedgemaakt met een pijnlijke scene die enigszins verklaart waarom Kratos in de sequels zo verbitterd is. Ik zal niet verklappen wat hem overkomt, maar het feit dat je het als speler zelf in werking zet was verrassend aangrijpend).


Aan de andere kant: God of War en God of War II deden ook niet aan tijdrekken en duurden toch minstens twee keer zo lang. Ik kan er niks anders van maken: Chains of Olympus is een kort spel. En dat doet pijn… voornamelijk in je portemonnee. €44,99 is eigenlijk teveel geld voor krap vijf uur speelplezier.

Het spel is te goed om te missen, maar doe jezelf een plezier en wacht lekker een paar maanden op de onvermijdelijke Platinum editie.

- Meer van hetzelfde
- Van je vrienden moet je het maar hebben
- Vaarwel Kratos, welkom nachtrust

Lees ook:Nieuwe screenshots God of War: Chains Of Olympus
Lees ook:(Video) Op 333 MHz ziet God Of War: Chains of Olympus er nóg beter uit
Lees ook:De sex-scene in God of War: Chains of Olympus
Lees ook:God Of War: Chains Of Olympus screenshots
Lees ook:Eerste screenshots God of War: Ghost of Sparta (PSP)

7 reacties op “Chains of Olympus: kort maar krachtig

  1. Kikujiro

    Bedankt voor de tip. Persoonlijk GOW nog nooit gespeeld, dus die Platinum editie is straks misschien wel een goed idee.

      /   Beantwoorden  / 
  2. Shitbull55

    Difficulty: mortal (easy)

    …teveel spellen om uit te spelen? :P

      /   Beantwoorden  / 
  3. erik

    Ja, ik wilde hem even snel uitspelen. ;) Achteraf had ik ook wel gewoon voor Normal kunnen kiezen.

      /   Beantwoorden  / 
  4. ikke

    ik heb hem toch voor 30 eur gekocht, dus valt wel mee.

      /   Beantwoorden  / 
  5. juultje

    Graag zou ik jullie hulp willen (sorry! ben niet zo’n snelle als jullie)
    Ik ben blijven hangen in de ruimte van Euros, the east wind (bij dat paard dat stijgerd) en kom niet verder! Wat zie ik over het hoofd?

    Dank alvast voor degene die reageerd

      /   Beantwoorden  / 
  6. erik

    Da’s de enige puzzel waar ik ook een paar minuten heb vastgezeten! :p

    Probeer eens onder de trap (links) te kijken, als je hem helemaal naar voren hebt getrokken. Ik denk dat het dan snel genoeg duidelijk wordt.

      /   Beantwoorden  / 
  7. juultje

    Mijn dank is groot!

    Wel erg jammer om te lezen, dat ie zo snel uitgespeeld is!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.