NeoGeo klassiekers naar PS3


De NeoGeo was een schreeuwend dure spelcomputer uit de jaren ’90, ontwikkeld door legendarische Japanse spellenbouwer SNK. Oorspronkelijk exclusief bedoeld voor arcade-hallen, begon SNK later ook een thuisversie te verkopen zodat rijke gamers de (technisch geavanceerde) arcade-spellen ook thuis konden spelen. En nu iedere spelontwikkelaar die al wat langer meedraait goud geld verdiend door al zijn oude games opnieuw uit te brengen ruikt ook SNK zijn kans. NeoGeo klassiekers als downloadbare games voor next generation consoles!
Naar verluidt reageerde Sony meteen enthousiast op SNK’s voorstellen en gaf het groene licht om games als The King of Fighters en de Metal Slug serie in de Playstation Store aan te bieden. (Microsoft heeft, vreemd genoeg nog helemaal niets laten horen op de verschillende soortgelijke voorstellen die SNK al heeft ingediend voor NeoGeo titels op Xbox Live Arcade.)

Een geweldig idee, maar voer het aub wel goed uit SNK/Sony! En daarmee doel ik vooral op online multiplayer standen voor al die prachtige 2D fighters. Dat is nu juist de grote aantrekkingskracht van zo’n project! Offline versies van King of Fighters zijn er al meer dan voldoende voor de PS2.

Bron: CVG

Zie ook:
- Sonic the Hedgehog video review
- Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
- Genji: Days of the Blade video review
- Sony kondigt prijzen PSone downloads aan

Lees ook:Ridge Racer 7 video review
Lees ook:Analist schiet door: Sony gaat software-only na PS3
Lees ook:Playstation 3 overval in scene gezet
Lees ook:Met hoe weinig consoles lanceerde PS3 in Amerika?
Lees ook:MGS: Portable Ops, video review

Eén reactie op “NeoGeo klassiekers naar PS3

  1. Cailin Coilleach

    Ah, dat waren nog eens tijden!

    Overigens waren niet alle NeoGeo consoles zo duur. De NG-CD bijvoorbeeld was (en is nog steeds) best goedkoop. De AES en MVS systemen waren een heel stuk duurder.

    Ik weet nog wel dat in die tijd de AES eens in Power Unlimited voorbij kwam. Toen schrok je wel heel erg van 1200 gulden voor een console en zo’n 300-400 gulden per spel.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.