Nieuwe Devil May Cry 4 info


Via de blog van director Hideaki Itsuno is er eindelijk wat meer informatie naar buiten gekomen over Devil May Cry 4. Die blog is in het Japans geschreven, maar de mannen van GamersReports hebben de interessantste opmerkingen voor ons vertaald. Het beeld dat op die manier geschetst wordt zet DMC4 neer als een spel dat uitgebreider is dan ooit, meer diepgang heeft dan zijn voorgangers en bovenal heel erg moeilijk zal zijn.
- Itsuno heeft het over een "freestyle air-combat system." Het spel zal een veel geavanceerder vechtsysteem voor luchtaanvallen kennen dan voorheen. GamersReport speculeert dat dat ook betekent dat Dante’s Demon vorm vaker aan bod zal komen.

- Niet alleen kan Dante geleidelijk aan steeds sterker gemaakt worden, spelers kunnen de controls ook helemaal naar eigen smaak indelen. Bepaalde aanvallen kunnen aan welke knop dan ook worden toegewezen. En allerlei verschillende control-schema’s kunnen gebruikt en met elkaar gecombineerd worden. Werkelijk alles kan op die manier handmatig ingesteld worden.

- Zoals gezegd wordt DMC4 een moeilijke game. Als je begint met spelen zal het nog niet meteen zo pittig zijn als DMC3, maar ga er maar vanuit dat de moeilijkheidsgraad in de loop van het spel DMC3 ruimschoots zal overtreffen.

- DMC4 krijgt meer cutscenes, meer verhaal elementen, meer gevechten en meer omgevingen. Ook de soundtrack zal uitgebreider zijn dan ooit, en het spel zal volgens Itsuno meer "gameplay-events" (wat dat ook moge betekenen) hebben dan alle voorgaande DMC-spellen bij elkaar opgeteld. Samengevat wordt het dus een groot en uitgebreid spel.

- Een releasedatum is nog lang niet bekend. In dat verband heeft game producer Hiroyuki Kobayashi gezegd: "we hebben nog een hele lange weg te gaan," maar ook: "de ontwikkeling is al een heel eind gevorderd."

- Kobayashi beweert ook dat DMC4 er "op z’n minst" net zo mooi uit zal zien als de bekende Tokyo Game Show trailer.

Bron: GamersReports

Zie ook:
- 1UP voorspelt de ondergang van Sony
- PSP2 als zoethoudertje tot de PS3 komt
- Stranglehold naar Xbox360, PS3, PC en niet naar Revolution
- Wat we van Sony niet mochten weten
- Wordt PS2 Sony’s "Revolution Killer"?
- Sony geeft toe: als het tegenzit komt PS3 misschien vertraagd uit

Lees ook:Devil May Cry 4 screenshots
Lees ook:Gamereviewer wordt game-ontwerper
Lees ook:Special edition Metroid: Samus Returns klinkt uitgebreid
Lees ook:Nog meer LittleBigPlanet filmpjes, nu ook met gameplay
Lees ook:De film en de game op één (Blu Ray) schijfje

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.