Kijk dit: indiegame Tink is gemaakt van klei


Okee, dus Tink is niet het eerste spel dat eruitziet alsof het van klei is gemaakt, maar waarschijnlijk wel de kleurrijkste. En de enige die er écht uitziet alsof hij van klei is gemaakt. Ik bedoel: de vinger- en nagelafdrukken staan er nog gewoon op.

Het onderstaande filmpje wordt door de makers omschreven als een ruw prototype. Alleen bedoeld om het idee te demonstreren. Er is in de spelwereld dus nog weinig te beleven en de hoofdrolspeler beweegt allesbehalve soepel. Prik daar doorheen en de contouren van een veelbelovend spelconcept zijn al wel zichtbaar. De wereld begint grijs en alleen de gedeeltes die door Tink zijn ingekleurd worden begaanbaar. Met nog een paar jaar ontwikkeltijd zou het een spannende kruising kunnen worden tussen de Blob en Epic Mickey.

De jury van spellenbeurs Game Connection vond deze techdemo in ieder geval veelbelovend genoeg om Tink een Best Project-award uit te reiken. De prijs bestaat uit development kits voor de PlayStation 3 en de PlayStation Vita én professionele ondersteuning door Sony. Kijk dus niet verbaasd op als Tink over een paar jaar opduikt voor een van die twee spelcomputers.


Kijken op YouTube

[g.forum]

Lees ook:De wereld is van klei in puzzelspel Claybook
Lees ook:Video van Klei’s nieuwe actiespel Shank
Lees ook:Cletus Clay, het platformspel van klei
Lees ook:Kijk dit: nieuwe trailer voor PS3 platform/puzzelspel Closure
Lees ook:Miyamoto heeft het ook niet makkelijk

5 reacties op “Kijk dit: indiegame Tink is gemaakt van klei

  1. Gowap

    Ik dacht dat er bij The Neverhood, een spel nog gefinancierd door Steven Spielberg, effectief klei gebruikt heeft bij het maken van het spel. Niettemin, tziet er veelbelovend uit!

      /   Beantwoorden  / 
  2. simon

    en clayfighters!

      /   Beantwoorden  / 
  3. BillyB

    Die Wallace & Gromit episodes van Telltale waren anders ook behoorlijk effectief in het weergeven van die klei-look. Tenminte, in de pc-versie op de hogere graphics-settings (de console-versies zagen er iets minder uit). Vingerafdrukken, nagelafdrukken, en zelfs de kleine gaatjes in de pupillen (die ook in de echte film-versies te vinden zijn, die ze gebruiken om de ogen te kunnen bewegen) waren aanwezig. Het waren geen perfecte spellen, en zeker niet Telltale’s beste werk, maar het was allemaal behoorlijk trouw aan het materiaal waar ze op gebaseerd waren. Vooral de derde episode was erg leuk om te spelen.

    Misschien een beetje off-topic, maar dit ziet er ook heel veelbelovend uit!

      /   Beantwoorden  / 
    1. Erik

      Wow, dat Wallace & Gromit-spel ziet er inderdaad goed uit. Heb een filmpje opgezocht en het komt bijna in de buurt van een reguliere aflevering. Indrukwekkend! Misschien toch maar eens een episode downloaden.
      .
      Clayfighters en Neverhood hebben natuurlijk ook die klei-look, maar dat is gefaket met gefotografeerde achtergronden en stop-motion animaties. Ook erg knap natuurlijk, maar het aardige van dit spel (en Wallace & Gromit dus) is dat je echte driedimensionale werelden kunt verkennen. Ik vind het erg goed gedaan.

        /   Beantwoorden  / 
  4. Inno Vation

    Ja Clayfighters en Neverhood zijn bekend, maar ook Skullmonkeys (de opvolger van Neverhood op de PlayStation). Maar er zijn meer spellen met een klei-look.
    .
    Platypus (een shooter voor de PC)
    Clay Moon (een shooter voor de iPhone)

    En wat vage games uit Rusland:
    .
    Tanita: Plasticine Dream (adventure voor de PC)
    Clay Agent (adventure voor de PC)

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.