PlayStation Blog over de HD-versie van Shadow of the Colossus


“Of course, you don’t need a 3D TV to enjoy the other benefits of the Ico and Shadow of the Colossus Collection. In addition to the new high-res environment textures, the crisp HD resolution brings out cinematic details I missed on the PS2 version, such as tiny birds flying around the head of the first colossus. The framerate now sits at a fluid, solid 30 frames per second, eliminating one of the few complaints of the original game. When I spun the camera angle around, I also noted smooth, natural-looking motion blur. And Trophy support is most definitely in.”

Opgepoetste textures, subtiele motion blur en een solide framerate (en Trophies – als je daar iets om geeft). De Amerikaanse PlayStation Blog zegt eigenlijk alles wat ik wilde horen over Ico and Shadow of the Colossus: The Collection. Twee van mijn favoriete spellen worden volgend jaar nóg beter door ook de laatste technische problemen op te lossen. Bij de meeste spellen vallen dipjes in de framerate mij niet eens op, maar SotC was zo ambitieus dat de actie bij sommige eindbazen inderdaad vertraagde tot een dia-voorstelling. Voor mij reden genoeg om het spel nog een keer aan te schaffen.

Voor de liefhebbers heeft de Ico and Shadow of the Colossus: The Collection trouwens ook een 3D-stand. Je moet wel bewondering hebben voor de onvermoeibare manier waarop Sony de techniek blijft ondersteunen voor een klein groepje early adopters. Tweeduizend euro is mij nog steeds te duur, maar die kolossen zijn vast erg indrukwekkend in 3D.

Nog geen specifieke releasedatum, maar De Collectie staat gepland voor de eerste helft van 2011.

[g.forum]

Lees ook:Een trailer van de Ico & Shadow of the Colossus Collection
Lees ook:1UP klaagt over framerate PS3-versie Orange Box
Lees ook:ICO en Shadow of the Colossus ein-de-lijk naar de PS3
Lees ook:Nieuwe trailer Shadow of the Colossus remake
Lees ook:The Last Guardian & de Ico Collection uitgesteld

2 reacties op “PlayStation Blog over de HD-versie van Shadow of the Colossus

 1. WormpauL

  Zoals bekend heb ik beide spellen nooit gespeeld…
  -
  Zojuist SLY Racoon collectie aangeschaft (3 tientjes) in HD opgepoets omdat ik die ook nooit had gespeeld maar hier kijk ik nog meer naar uit!
  -
  Voornamelijk ICO (in tegenstelling tot jouw Erik) en Shadow of the Colussus lijkt me een mooie bonus :-)

    /   Beantwoorden  / 
  1. Erik

   Wacht maar. ;) Ik heb heel benieuwd welk spel je na afloop beter vond. (Al zijn er nog steeds mensen die SotC kennen maar liever Ico spelen… alles ie blijkbaar mogelijk).

     /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.